SoP-PeL Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 Co sądzicie o nich? Jak z wygodą użytkowania? Jakieś ukryte mankamenty modeli? Która ma lepsze zastosowanie w AS? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Obie są tragicznym syfem (zarówno jako konstrukcja jak i ochrona), Jeśli chcesz pokrowca minimalnie sensownego to kup KLV. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 A jakiś bardziej sensowny pokrowiec to...? Najbardziej interesuje mnie we wzorze 93, ale może jakaś propozycja dobrego pokrowca nie koniecznie w panterze. No i gdzie można KLV dostać? Quote Link to post Share on other sites
AdAm Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Jakieś ukryte mankamenty modeli? Z tym to będzie trudno. Ukrytych mankamentów jest bowiem niezbyt chyba wiele, bo twórcy tych mankamentów nie starli się ich ukrywać, nie mając świadomości co czynią. Znaczy większość wad obu kamizelek jest jak najbardziej odkryta ;) no, ale skoro chcesz informacji o tych ukrytych... ;) Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Ukryte to one mają co najwyżej zalety :P . Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Która ma lepsze zastosowanie w AS?A tutaj to pozostaje tylko, kierować się walorami estetycznymi. :) Quote Link to post Share on other sites
PatrykD3 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Hamuj bajere chłopaku... Sam mam DMV i jest to lekka kamizelka ,nie krępuje ruchów. Miałem do czynienia z OLV i jest o wiele gorsza. Polecam tą kamizelkę za tą cenę. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 6,5 roku... nieźle... Quote Link to post Share on other sites
PatrykD3 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Temat jest na tyle uniwersalny ,że nie widzę problemu w rozbieżności w czasie. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Czy ja wiem, obie to dno i kilometr mułu przy obecnych konstrukcjach i nie widzę użytkowania samej szmaty a ni tym bardziej z wkładami. Chyba, że ktoś robi rekonstrukcję czegoś. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Betonu na przykład. Ale i tak szelki-dusicielki są do tego o niebo lepsze :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
PatrykD3 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 (edited) Jeśli ktoś nie ma zapotrzebowania na sprzęt do jednostek specjalnych jak zauważyłem wyżej .... to nie wyrzuci pieniędzy w błoto kupując taką kamizelkę. Wiciok nikt Ci nie każe rekonstruować tego jak to napisałeś "Betonu". Człowieku baw się w co tylko chcesz amerykanów ,hindusów czy nawet mosad twoja sprawa. Czy ja wiem, obie to dno i kilometr mułu przy obecnych konstrukcjach Czego się spodziewasz to kamizelka z 98 roku. Edited May 11, 2013 by PatrykD3 Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Wtedy też prezentowały taki poziom. I obecnie za 2 czy 3 krotność kwoty jaką należy wydać na te szmaty można złożyć sprzęt pasujący pod siebie. Quote Link to post Share on other sites
PatrykD3 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 I obecnie za 2 czy 3 krotność kwoty jaką należy wydać na te szmaty można złożyć sprzęt pasujący pod siebie. Tak się ma cena do jakości. Dlatego ta kamizelka w porównaniu z droższym sprzętem nie jest dobra ale jak za 70 zł dla nie zbyt wymagającego rambo wystarczy. Amen Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Panowie wypowiem się na temat OLV którą z czasem zmodowałem do systemu molla , tak wiem jaki błąd popełniłem. Ma kilka urytych zalet :] 1. jedyna sensowna kieszeń która się nadaje i najbardziej mi przypadła do gustu to ta malutka pod ładownicami , chowasz klucze i masz pewne że nie zgubisz. 2. Zimą dobrze grzeje i chorni od wiatru :D 3. Jest tak zabudowana , śmiało można wchodzić w budynek CQB :D 4. 4 osobowy patrol , las iglasty [zagajnik] 1,5 metra bez ruchu niezauważony Wady .. jezusie . Napiszę co przy okazji spostrzegłem bo co do reszty można by kolejny tom krzyżaków napisać. W tylnej kieszeni nie mieści się zielona plastikowa apteka WP [wpychana na siłę] Najgorszemu wrogowi bym jej nie polecił , za te pieniądze teraz można dorwać dobrego chesta , jakąś kamizelkę w taśmach na siatce [FLC lub Brytyjskie ] . KLV-ke posiadam niestety w rozmiarze XL gdzie na mnie wisi lecz to juz w miarę dobra baza na wklady pod chesta i inne kamizelki. Co do DMV - tylko widziałem i sądzę że jest bardziej funkcjonalna-wygodniejsza lecz też szału nie robi. Quote Link to post Share on other sites
Malignus Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 To pisz pisz, z szczegółowym wyjasnieniem co i "dlaczemu" jest z nią nie tak, bo jak ktoś jest zielony, to on nie wie, że taka kieszeń w takim miejscu jest bez sensu albo nie wygodna, zwłaszcza jak kupuje przez internet i daną kamizelkę widział tylko na zdjęciach :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts