vilan25 Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 A ja mam inne pytanie: nie wiecie czy można gdzieś dostać czarną kolbę od swd, która pasowałaby do cm.040 ? Od biedy może być drewniana. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Na rusmilitary, albo w podobnych zagranicznych sklepach, gdzie sprzedają akcesoria do kałacha lub Saigi. Airsoftowe sklepy raczej nie będą mieć takiego czegoś. Ewentualnie zostaje Ci skierowanie swoich kroków ku jakiemuś średnio doświadczonemu modelarzowi, który bez problemu Ci coś takiego wykona. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Wziąć i pomalować kolbę od pseudo SWD JG? Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 proszę moda o połączenie tego tematu z tym kilka topiców niżej Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Panowie mam pytanko czy wiecie może jaki chwyt koloru brązowego pasuje do AK74 standard VFC, bo składam Tantala a nie mogę znaleźć nic dobrego. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Pomaluj metodą Yakarowa Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Chodzi ci o chwyt pistoletowy czy "chwyt", czyli okładzinę przednią? Bo jeśli chwyt pistoletowy to każdy pasuje (z wyjątkiem tych z 47 w "standardzie TM"), więc to jedynie kwestia znalezienia odpowiednio brązowego chwytu. Ew. przemalowania jak sugeruje Jaeger. Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 w tantalach zdaje się występowały pomarańczowe, brązowe jak i czarne chwyty... chociaż nie ukrywając, pomarańczowy posklejany z oryginalnych batelitów byłby najbardziej glamour :wink: co do malowania, co kto lubi, ale prędzej czy później może zejść Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Czy http://gunfire.pl/product-pol-1152190984-C...towy-do-AK.html taki będzie pasował do standardu VFC ?? bo jeśli tak to takiego bym wzioł. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 A napisać z zapytaniem do nich to nie łaska? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Dziękuję za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Uploaded with ImageShack.us Na razie wirtualnie:) Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 mam pytanie pewnie zly temat ale co tam, a mianowicie wie ktos gdzie dostane kolbe do tantala albo aims? bo szukam szukam i znalesc niemoge :/ ew moze ktos ma na sell ? Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 (edited) mam pytanie pewnie zly temat ale co tam, a mianowicie wie ktos gdzie dostane kolbe do tantala albo aims? bo szukam szukam i znalesc niemoge :/ ew moze ktos ma na sell ? też szukam, ale gość na infolinii worksa oznajmił, że tantalowe powinny pojawić się znów na stronie za ok. miesiąc Edited May 9, 2010 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Artykuł o przerabianiu ostrych magazynków pod repliki: Przerabianie magazynków na potrzeby ASG Pewnie zainteresuje parę osób z tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Witam. Ma ktoś pomysł na wygodną przeróbkę mocowania zawieszenia w replikach AKS (aby wygodnie było przy zawieszeniu jednopunktowym)? A może ktoś robił coś takiego? Chodzi głównie o przeniesienie tego na lewą stronę tak alby nie kolidowało przy składaniu kolby. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 http://rus.mil.pl/forum/uploads/kazik/kazi...ek_sposn_03.jpg http://rus.mil.pl/forum/uploads/kazik/kazi...ek_sposn_06.jpg Bez problemu da się złożyć kolbę. Opis paska: http://rus.mil.pl/forum/discussion/1400/1/...-broni/#Item_15 Quote Link to post Share on other sites
dankosa Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Witam Mam zamiar założyć na mojego ak kolimator eotech i w związku z tym mam dylemat gdzie : -na montażu bocznym -na kolanku gazowym wiem że jak złoże na montaż to nie złoże kolby ale czy na kolanku nie będzie za daleko od oka? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Na rurze gazowej nie na kolanku to raz, nie będzie za daleko, będzie wrecz optymalnie to dwa. Quote Link to post Share on other sites
dankosa Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 ok przepraszam za błąd :-P i dzięki za szybką odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?tabpage=1&search=special&rs=RIS%20and%20RAS&item=LCT-DS-RH-U1&search_From=category&view=info Czy te szyny będą pasować do którejś z Cymowych replik AK-104/105? Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 (edited) wszystko wejdzie tylko pewnie trzeba będzie tu i tam przyciąć czy podpiłować, chodzi tu o rurę gazową, w vfc jest ona razem z okładziną a w tm'ie jest pod okładziną jako cały układ gazowy, poprostu w vfc jest wyciągany a w TM'ie jest na stałe i bez wycięcia tego się nie obejdzie Edited September 22, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Hę? Siannko, o czym ty piszesz? Jangi - jeśli masz replikę z rodziny CM.040 lub CM.048, to powinno pasować (są one wykonane wg wzoru VFC). Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Hę? Siannko, o czym ty piszesz? Jangi - jeśli masz replikę z rodziny CM.040 lub CM.048, to powinno pasować (są one wykonane wg wzoru VFC). Rozumiem, obawiam się tylko, że ze względu na kształt atrapy rury gazowej w tych replikach, będą potrzebne jakieś modyfikacje, które mogłyby zdestabilizować lufę zewnętrzną i spowodować jej chwianie się :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts