thor_ Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Ale co ciągnąc G&G kulki? Nie kulki tylko gramaturę ;) ehh czytanie ze zrozumieniem się kłania :D Quote Link to post Share on other sites
Hipis Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 To i ja coś od siebie dorzucę o tych lufach , mam 455 mm , dostałem razem z repliką więc lufa nie nowa , jestem bardzo pozytywnie zaskoczony , 3000 G&G 0.25 , 1000 PJ 0.25 i 500 GFC 0.3 , zero zacinek , skupienie i powtarzalność strzału dobra . Nie zacinają ci się PJ ? U mnie co strzał ścinka ;/ :-F Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 (edited) Używałem PJ w lufach 4 firm i nigdy nie miałem zacinki , za to zauważyłem pogorszenie jakości i się przesiadłem na G&G . Edited May 11, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
pepsko Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 co do precki madbulla , to powiem ze jestem miło zaskoczony ,pod wzgledem rpecyzji strzalu. Kulki lecą wrecz idealnie, jak po sznurku :) robilem testy na BB madbulla 0.25 i było idealnie , natomiast na kulkach P&J 0.23 celnosc sie juz pogarszala ale mozliwe ze przez wiatr i wiekszy dystans :) od siebie moge polecic madbulla:) Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Witam, Jak tam wasze precki madbulla? Ktoś może ma coś do dodania? Przymierzam się do kupna ale mam pytanie, ile było "wersji" tych precluf? bo widzę, że na specshopie mają lufy w wersji drugiej. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2029 Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Świeżo zakupiona lufa + kulki madbull. Na 25 metrach rozrzut mniej więcej "na głowę". Jak dla mnie idealny. Gdzie ja położyłem taśmę teflonową? :P Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Od pewnego czasu posiadam preckę MadBulla v.2 363mm w eMce. Wystrzeliłem 15k 0.25g MadBulla i 4k 0.25g G&G, zero zacinek, skupienie na G&G zdecydowanie lepsze niż na MB :???: . Obecnie strzelam na Excelach 0.23g, skupienie podobne do G&G 0.25g - bardzo dobre. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Czy przy otworze na gumkę HU macie sfrezowany kawałek na "płasko"? Normalnie jest tylko otwór na gumkę, a tutaj jest ok 3 cm płaskiej powierzchni... WTF? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Ja nic takiego nie mam. Lufa zakupiona nawet nie dwa tygodnie temu. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Czy przy otworze na gumkę HU macie sfrezowany kawałek na "płasko"? Normalnie jest tylko otwór na gumkę, a tutaj jest ok 3 cm płaskiej powierzchni... WTF? Madbull nie powala jakością, jak to się ostatnio przekonałem po ich sprężynach, ogólnie firma ze średniej półki i zawsze chyba taka pozostanie ;-). Spróbuj zwrócić do sklepu bo możesz szczelność tracić w tym miejscu... Quote Link to post Share on other sites
asas Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 (edited) Odkopię. Warto brać ich lufę do karabinu wyborowego czy lepiej odłożyć na promyka/kupić coś lepszego w podobnej cenie? Edited January 5, 2012 by asas Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Po mojemu- nie warto, skoro do karabinu wyborowego. Zamontował byś instalację gazową do swojego nowiutkiego Ferrari?! Quote Link to post Share on other sites
asas Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 (edited) W takim razie co byś polecał? Promyk? Może coś w podobnej cenie do MB a lepszego? Mówiąc "karabin wyborowy" miałem na myśli SWD A&K. Zastanawia mnie czy jest duża różnica w rozrzucie/zasięgu w porównaniu z droższymi lufami. Edited January 5, 2012 by asas Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Do SWD A&K to se wsadź stocka z classica :D bo nic innego nie warto. A tak bardziej serio, pomijając już replikę. Do wyborówki nic poniżej promysia bym nie pchał. Zwyczajnie nie warto. W podobnej cenie ale lepszego? Dobre części są drogie, nie poradzę. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 (edited) Ja mam MB 650mm w SWD A&K do tego kuleczki 0,3g PJ(zaraz mnie tu zjecie), zasięg i skupienie moim zdaniem przyzwoite da się trafić człowieka z 60 m. Na razie żadnej zacinki po ok 300 kulkach. Czasem jedynie zasięg spada o połowę ale to dlatego, że załadują się 2 kulki na raz tylko to wina komory HU ;-) Zrobiłem nawet test zanim ją wmontowałem wziąłem wsadziłem kulkę do środka i zatkałem otwór lufy z jednej strony palcem i odwróciłem w taki sposób aby kulka wypadła. Zrobiłem tak kilka razy w obie strony a kuleczka bardzo powolutku i równomiernie wytaczała się z lufy chyba, że odetkałem palec. Nie było słychać po drodze, że gdzieś zwalnia albo coś w tym rodzaju. Edited January 5, 2012 by Pi3otr Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Ja mam MB 650mm w SWD A&K do tego kuleczki 0,3g PJ(zaraz mnie tu zjecie), zasięg i skupienie moim zdaniem przyzwoite da się trafić człowieka z 60 m. O ile pakowanie do precki P&J raczej mija się z celem (słabe kulki potrafią dać gorsze skupienie przy użyciu lufy precyzyjnej niż przy użyciu lufy stockowej), o tyle u mnie, na stockowej sprężynie, lufie i przezroczystej gumce Madbull Shark - kulki P&J Premium 0,3g latały identycznie do znacznie droższych Madbulli 0,3g. I również zasięg skuteczny oscylował w granicach 60 metrów, a całkowity dochodził do 80. Pi3otr, jakbyś wsadził tam kulki pokroju G&G 0,3g, to powinieneś odnotować sporą poprawę celności. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 O ile pakowanie do precki P&J raczej mija się z celem (słabe kulki potrafią dać gorsze skupienie przy użyciu lufy precyzyjnej niż przy użyciu lufy stockowej), o tyle u mnie, na stockowej sprężynie, lufie i przezroczystej gumce Madbull Shark - kulki P&J Premium 0,3g latały identycznie do znacznie droższych Madbulli 0,3g. I również zasięg skuteczny oscylował w granicach 60 metrów, a całkowity dochodził do 80. Pi3otr, jakbyś wsadził tam kulki pokroju G&G 0,3g, to powinieneś odnotować sporą poprawę celności. Jak będzie okazja na kolejne zakupy na Taiwanguniie to wezmę sobie paczuszkę 0,3 G&G i zobaczę. Faktycznie niekiedy w ostatnich fazach lotu ok 70m kulka sobie skręca w lewo, rzadziej w prawo. Jak je kupowałem to nie miałem jeszcze preclufy a jedynie zamiar jej kupna, a wszystko potoczyło się dość szybko :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 (edited) Jak będzie okazja na kolejne zakupy na Taiwanguniie to wezmę sobie paczuszkę 0,3 G&G i zobaczę. Raczej prędko kulek G&G tam nie będzie. Swoja drogą- zaobserwowałem że na mojej lufie MB, do 420 FPS zasięg jest przyzwoity. Na 455 FPS, zasięg miałem identyczny jak w stocku, nawet czasem gorszy. Skupienie w obu przypadkach OK. Za cholerę nie potrafię tego wytłumaczyć. Testowane na różnych kulkach, dystanserach, gumkach, komorach HU, wielokrotnie- zawsze to samo. Dziwny morał się nasuwa- im więcej fps, tym gorszy zasięg. (Oby było tak tylko w moim przypadku)... Może to wina sporego przebiegu i zdarcia się teflonu. Edited January 5, 2012 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Kamill696 Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Może trochę odświeżę temat:) Czy ktoś używa obecnie tej precki Mad Bulla 6,01? i mógłby podzielić się swoją oceną? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_372&products_id=6735&name=MadBull_-_Lufa_Precyzyjna_6.01_Ultimate_-_363mm_-_M4,_M15#!prettyPhoto Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Jak JBU mniej więcej. Nic godnego uwagi moim zdaniem. Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 używam MadBull - Lufa Precyzyjna 6.01 Ultimate - 363mm - M4, M15, skupienie dobre, brak zacięć, używam kulek gunfire profesional 0.20 i 0.25g, karabinek m4 470fps. Celność raczej dobra, brak odniesienia do innych. Quote Link to post Share on other sites
Nosek Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Czesc, ja musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony z lufy MadBulla. Mam ja w g36c. Kuleczki leca jak po sznurku. Jeden minusik nie pasuje do stockowej gumki HU ale i tak zwykle stockowa gumke sie wymienia :) Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Czyli z tego co tu czytam, to jest chybił trafił kupowanie tej precki :/ szkoda Quote Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Ja kupiłem nową 363 mm , i powiem że trafiłem na bardzo dobrę rurke , celnośc o niebo lepsza i wydaje mi się ze troche dalej kulki lecą , Polecam te lufy bo tanie i dobre , ale ile wytrzymają? Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Panowie, pilna sprawa. Kumpel chce mi sprzedać lufę wyciągniętą z tej emki http://gunfire.pl/product-pol-1152197552-Replika-karabinka-WEA001AEG.html. Wysłał mi ten link http://gunfire.pl/product-pol-1152196095-Lufa-precyzyjna-6-02-mm-do-replik-gazowych-WE.html i oświadczył,że jest to właśnie ta lufa, nie wiedzieć czemu na tym ostatnim linku w linijce producent widnieje napis Madbull, czy to naprawdę jest madbull czy tylko jakiś dopisek.Co prawda chce mi ją sprzedać za 40 zł z początkowej ceny za nówkę 90 zł, więc mam tu dużo do rozmyślania. Liczę na jakieś podpowiedzi bo nie wiem czy to kit czy co, może ktoś już miał tą M4 od WE i wie co za licho w środku jej siedziało. Czekam na szybką odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts