Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JG G36C

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Co do magów STAR. Są NA POCZąTKU do du** i się zacinają. Ja wywaliłem już ich kilka i śmigają super. Często mnie ratują :) Ja używam kolimatora LIDER (jest na bron.pl) Ma 11 stopni regulacji, klasyczna beczka. Ale do gieni i toru lotu kulek 0,25 pasuje the best :)

Hej, niestety ale Stock'owy Hi-Cap u mnie, okazał sie nader kiepskiej jakości i wykonania do tego stopnia, ze nie można go nawet załadować na więcej niz 30 - 40 kulek, bo sie po prostu zapycha..

Zapycha się, bo nie ładujesz go jak należy. Kulki do hi-capa wsypujesz, a nie ładujesz tak jak jest to w instrukcji czyli rurką. Jak go dobrze obejrzysz to zorientujesz się gdzie należy otworzyć, żeby móc wsypać kulki.

Jeśli problem jest w czymś innym to sorry.

A odpowiedz mi na pytanie dlaczego na mój gwint tłumik TM 14mm wchodzi idealnie i nie ma grama luzu, a CA 14mm ma tyle luzu, że mogę go nasunąć??

No ja mam właśnie problem z tym tłumikiem :/ Niby okleiłem tą taśmą, ale chyba więcej jej tam walnę. Tłumik wiecznie sie luzuje i sobie lata. W ciagu zabawy musze wiecznie sprawdzać czy sie nie wyluzował :/ Nie zrobie nic złego jak wpakuje więcej taśmy na gwint? ^^

Ja mam tak że ciasno mi się nakręca. Musisz owinąć tyle taśmy aby było dobrze. A to, że ci się będzie luzował to normalne. Też tak mam. Wkurza mnie to, że przykręcając tłumik jednocześnie się on rozkręca... powinny być gwinty w ta samą stronę.

Wczoraj odkryłem, że bebechy nasmarowane są zwykłym towotem :-F

Wkurzyłem się bo wydałem 85zł na próżno.

Jednak co zauważyłem? Stockowa głowica tłoka nie jest idealnie spasowana więc okleiłem ją troszeczkę taśmą teflonową.

Czy ktoś wie jaki cylinder będzie pasował do tej cichej czerwonej głowicy tłoka CA?

I od razu na 363mm lufę.

Czy ktoś wie jaki cylinder będzie pasował do tej cichej czerwonej głowicy tłoka CA?

I od razu na 363mm lufę.

Mniemam, że JG zrobiło troche niestandardowy cylinder, czyli powinien wejść normalny typ 1, ale ręki do ognia nie dam.

Edited by komora

Taka ciekawostka jak Krakman mnie wprowadził w błąd:

Krakman odp: "jezlei pan sie na tym zna to powien pan sobie z tym poradzic"

Moje postawione pytanie:

> Czy można bezproblemowo zamontować cichą głowicę tłoka CA, którą macie na

> stronie wymieniając ją za stockową w karabinie G36C [JG]??

Mam takie pytanko. Które łożyska byłoby lepiej zamontować : łozyska kulkowe 7mm czy ślizgowe 6mm ? (Oba firmy CA)

Z tego co pamiętam to ktoś tu pisał o łożyskach, ale nie bardzo chciało mi się wracać to parę stron, za co serdecznie przepraszam.

Pozdrowionka

Edited by Azur
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...