kojt3627 Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Nie było na forum wzmianki o tym. Czy może ktoś ma informacje zaczerpnięte z sieci lub sprawdzone własnoręcznie jaka jest szybkostrzelność tej gietki tylko z wymienionym hop-siupem? Na fabrycznych podzespołach nie wymnienianych. Link to post Share on other sites
Johann Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Hop up nie ma nic do szybkostrzelności. Szybkostrzelność boska jak dla mnie myślę, że około 13-16 kul na sekundę. Kolega Kwahu tak napisał, więc pomnóż sobie to razy 60 i będziesz miał szybkostrzelność w kulach na minutę. Dla porównania C w ostrej wersji ma 750 strzałów na minutę. Link to post Share on other sites
kojt3627 Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Dzieki johny, a wi ktos jak mozna zwiekszyc szybkostrzelnosc? Link to post Share on other sites
misa Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 zmienić silnik, zmienić baterie Link to post Share on other sites
K0T Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) [...] łożyska kulkowe, zębatki itd itp... prawie od wszystkiego zależy szybkostrzelność :-F A jak chcesz mega rofa np. 80kulek/sekunde to mogę sprzedać moja sprężynkę prometheusa (tak na oko) M40 (była M110 xD), a zmiękczyła się tak po 2 miechach w pozycji naciągniętej (nie wiem jak to inaczej nazwać xD) bo zepsół mi sie silniczek (w M14, żeby nie było że mówie o Gieci :P) a cioty z serwisu otworzyły gb dopiero po 2 miechach bo jak to sprytnie nazwali: "niemieli czasu" Taki mały off top :-F Edited July 14, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Wywalenie bezpiecznika daje zauważalny wzrost szybkostrzelności. Gdzieś na początku tematu powinien być link do recenzji, tam byłą podana zmierzona szybkostrzelność (przy użyciu chrono a nie dumania). Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 JEST G36K !!!!!! http://taiwangun.com/?str=product&prId=1191 Link to post Share on other sites
misa Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 rozładowała mi się bateria i sprężyna została zciśnięta:( jak to odblokować bez rozkręcania? ile czasu musiała by być zciśnięta sprężyna żeby było widać spadek mocy? Prosze o szybką odpowiedz bo nie mam zamiaru znowu wysylac jej na gwarancje! Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Spokojnie sobie naładuj tę baterię i nie płacz. Link to post Share on other sites
damiankasperczyk Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Która wersje g36 ( K czy C ) polecacie(firmy JG)? (zastosowanie uniwersalne, chodzi mi głównie o bezawaryjność repliki, wytrzymałość) Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Kotek, środek masz ten sam w obu modelach... ;-) Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Przecież obie repliki różnią się tylko długością lufy więc obawiam się, że za ciebie nic nie wymyślimy. Pomijam oczywiście to, że G36k z niską szyną montażową wygląda pokracznie. Link to post Share on other sites
damiankasperczyk Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Dzięki za wyjątkową szybką odpowiedź. A jak sprawuje się g36c (JG) po dłuższym użytkowaniu (rok lub więcej)? Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Pokracznie? A bawiłeś się oryginalną lunetką w rączce CA/GP? Tragedia mój drogi. Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) Niestety się bawiłem. Dlatego planuje mieć nad lunetą szynę RIS gdzie się przyczepi holosighta. A lunetkę nie CA czy GP ale Hensoldta. Trafiają się na ebayu w całkiem przyzwoitych cenach. Edited July 14, 2008 by Kantek Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 A bawiłeś się oryginalną lunetką w rączce CA/GP? A propos GP - możesz to porównać do CA? Też lipa...? :roll: Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Lipa i lipa. CA 1,5x, srednica dziurki od nosa, GP to samo tylko 3,5x. Ja nic nigdy przez swoją CA nie widziałem, nie można było celować na bliższe odleglości. Pozbyłem się jak tylko miałem kase na RIS'a. Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Pozbyłem się jak tylko miałem kase na RIS'a. Takiego..? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1113 Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Nie, takiego: http://taiwangun.com/?str=product&prId=786 Link to post Share on other sites
tafi Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Kwestia celownika... wersja G36K z BE nie miała nic w środku. Mi osobiście nie podoba się wersja G36K z szyną ris ale podoba mi się długa z taką szyną. Niedługo pewnie się przekonam jak to jest z lunetka w rączce bo złożyłem zamówienie na coś takiego. Jeżeli się nie sprawdzi zawsze pozostaje mi szyna ris. Ostatnio miałem na niej kolimator i dość szybko go zdjąłem. Do tego G36K (G36KV) pasowała by snajperska szynka bez przyrządów celowniczych. Tylko że cena tego elementu dorównuje cenie karabinu. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Kup taką jak ja mam i wybij 2 piny, będziesz miał bez przyrządów. Link to post Share on other sites
damiankasperczyk Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Ponawiam pytanie. Jak sprawuje się g36c (JG) po upływie około roku bądź więcej? Z góry dziękuje za odpowiedź. Link to post Share on other sites
K0T Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) Ponawiam pytanie. Jak sprawuje się g36c (JG) po upływie około roku bądź więcej? Z góry dziękuje za odpowiedź. Już sie o to pytałeś i ktoś już odpowiedział... O ile dobrze pamiętam (a nie chce mi sie szukać) to ktoś powiedział że "pokracznie" ale to zależy od właściciela :-F . Ja mam Emke G&G z metal body i nie mam praktycznie ani jednej ryski od roku :killer: 16 lub 17 (lipca) mają dojechać G36C do krakmana (koło 23 mi odpowiedzieli na maila 0.o). Od razu zamawiam bo po 2 dniach już nie będzie :mrgreen: zamówie oczywiście gumke i szyny (tak dla szpanu xD) i zawieszenie Edit: czy te uszy na zawieszenie komuś pękły? Bo są z plastiku tzn z ABSu (to tak profesjonalnie brzmi i wydaje się przez to, że nie jest plastikiem xP) i wyglądają na wątłe I czy ta gumowa stopka kolby po jakimś czasie się lasuje?? Edited July 14, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 "Pokracznie" odnosiło się do kompozycji. ;) Jeżeli chodzi o wytrzymałość - po roku na nic nie narzekam pomimo przebiegu ponad 25k kulek i dość ostrego traktowania. Link to post Share on other sites
kombat69 Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) Mocowanie zawieszki w kolbie i w tylnej części korpusu (tuż przy kolbie) faktycznie są (takie wrażenie sprawiają) plastikowe, zaś przedni zespolony z risem jest metalowy.. Jednakże po lekkim dotarciu i jakimś czasie używania , na kółeczku środkowym, czyli tym na body od strony kolby uwidacznia się dosyć gruba tulejka metalowa z trzpieniem wchodzącym w głąb body, trzeba się chwilę przyjrzeć i widać wtedy dokładnie że to tylko z wierzchu plastik fantastik ( nie badałem bliżej, stawiam że to Znal ). Także plastikowe mocowanie jest tylko w kolbie, a ile i tam czegoś nie wtopili dla wzmocnienia.... Edited July 14, 2008 by kombat69 Link to post Share on other sites
Recommended Posts