Azur Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Nie ma czegoś takiego, musieliby zacząć produkować kolby, fronty, dwójnogi, chwyty z lunetami. Kolb chińskich nie ma, front był, ale wyprzedany, dwójnogów też nie ma (poza CA), chwyty z lunetami jakieś są. Link to post Share on other sites
Johann Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Kolby owszem są. Na rsov.com. Dziwi mnie, że JG nie wypuściło G36 i G36k z pełnowymiarowymi kolbami tylko bawi się w tą od c. O ile w wersji kurz tego tak nie widać, o tyle w najdłuższej wersji rzuca się w oczy. Link to post Share on other sites
Azur Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 No niestety tak jest. Mam pytanie do użytkowników, jeżeli są tacy, adapterów magów od M4 - zdarzają wam się zacinki ? Dzisiaj w trakcie strzelania, po raz kolejny, zapchały mi się kulki w komorze. Ponadto mnóstwo było ich w body - koło GB, wokół komory, w kabelkach. :/ Macie podobnie ? Link to post Share on other sites
lynx79 Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Wogle z podzespołami do wersji "długiej" jest problem. Ani luf, ani cylindrów czy zestawów do ugprade'u. W zasadzie tylko części CA są w sprzedaży. Link to post Share on other sites
JarekM Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 No niestety tak jest. Mam pytanie do użytkowników, jeżeli są tacy, adapterów magów od M4 - zdarzają wam się zacinki ? Dzisiaj w trakcie strzelania, po raz kolejny, zapchały mi się kulki w komorze. Ponadto mnóstwo było ich w body - koło GB, wokół komory, w kabelkach. :/ Macie podobnie ? uzywam, zacinki jeszcze nie mialem, wydaje mi sie, że stopien skomplikowania adaptera (to znaczy brak skomplikowania) wyklucza chyba problem z adapterem, sprawdzaleś magi ?? Link to post Share on other sites
Johann Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Również nie mam zacinek na adapterze. LYNX co Ty tam wypisujesz? Link to post Share on other sites
lynx79 Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 (edited) To że jeśli chcesz zrobić z wersji C wersję E to będziesz miał problem. Zakładam, że będzie to replika niecustomowa, to znaczy wyglądająca jak prawdziwa bez chowania preclufy w tłumiku itp. Być może to kwestia niewielkiej ilości wersji E na rynku (JG dopiero weszło). Z czasem części pewnie się pokażą. Edited November 15, 2008 by lynx79 Link to post Share on other sites
tafi Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 (edited) Co do konwersji chińskiej to pojawił się swego czasu frontgrip z lufą na gunfire ale to była jakaś mała dostawa a potem gdzieś to zniknęło. Nie ma jednej konwersji, można kompletować z elementów. Jest konwersja z CA i rączka oraz dwójnóg. Ale chyba taniej kupić pełnego CA. Jest frontgrip z dwójnogiem od G&G ale z tego co wiem nie bardzo pasuje do JG. PS. Mam G36E na bazie CA (frontgrip) i RD (rączka z lunetą). wyszło taniej niż CA kompletne. Na adapterze również zacinek nie miałem. Edited November 16, 2008 by tafi Link to post Share on other sites
Johann Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Wogle z podzespołami do wersji "długiej" jest problem. Ani luf, ani cylindrów czy zestawów do ugprade'u. W zasadzie tylko części CA są w sprzedaży. Dziwne bo tutaj piszesz o bebechach. Wnętrzności do GB v.3 jest od groma. To że jeśli chcesz zrobić z wersji C wersję E to będziesz miał problem. Zakładam, że będzie to replika niecustomowa, to znaczy wyglądająca jak prawdziwa bez chowania preclufy w tłumiku itp. Być może to kwestia niewielkiej ilości wersji E na rynku (JG dopiero weszło). Z czasem części pewnie się pokażą. A tutaj o częściach zewnętrznych. Poza tym lepiej i taniej wyszłoby kupienie G36e z JG i jak coś dokupienie do niej kolby od G36/G36k z CA bądź innych pełnowymiarowych. Link to post Share on other sites
lynx79 Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Poza tym lepiej i taniej wyszłoby kupienie G36e z JG Tak też zrobiłem ;) Ale myslałem ewentualnie o skróceniu karabinku (ganianie w pomieszczeniach z metrowym gnatem to śrenia frajda). Chciałem też wymienić lufę i komorę hopup. I tu problem. Tylko części CA i Element (lufa 494mm), a hopup tylko plastikowy CA (i sam szkielet Pro-wina, ale nie o to mi chodziło). Lepsi producenci jeszcze nie zrobili swoich. Jakbyś był tak dobry i powiedział mi jaki cylinder (rozmiar/typ) powinien być w g36e (+tłok itp), bo zaczynam się w tych częściach gubić. Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Jeśli chcesz mieć Giete do lasu i do budynków. To kup G36K i problem z głowy. Bo skracanie długiej giety ima się z celem i tyle. Link to post Share on other sites
Azur Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Kurczę, używam kulek P&J 0,25 i zaczęły się te zacinki. Zobaczę niedługo na pestkach 0,23 - może będzie lepiej... Na razie skleiłem tą podstawe która dosyła kuli, bo luzy miała i jest lepiej, tak mi się wydaje, bo poszło 6 magów bez zacinki. Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Kulki P&J nie są najlepszej jakości. U mnie nie reagowały na coś takiego jak HU :D Link to post Share on other sites
echelon_ Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 A u mnie, jakoś dla jaj, były za mocno podatne na HU. Link to post Share on other sites
Johann Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Pestek w ogóle przestałem używać po kilku zacinkach. PJ premium czy jakoś tak chodzą jak malina. LYNX ja biegałem z EBRką i dało radę naprawdę. Link to post Share on other sites
K0T Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Ja używałem wielu kulek... I wdg mnie najelpsze są G&G 0.25g :wink: Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 (edited) Planuje w najbliższym czasie zakup tego guna ( link ) - z tego co po cenach patrzyłem w tym temacie to okazja. Nie, nie chce się bawić w używane. Od razu low-Cap, i tu pierwsze pytanie: 1. magazynki BOYI/DBOYS do G36C (low-Cap'y) - ( link ) są godne polecenia? Bo najchętniej bym ze trzy kupił (śmierć Hi-Cap'om!!!) 2. Kolimatorek otwarty ( link ) - znów - warty polecenia? 3. Pas taktyczny - poleci ktoś coś dobrego w rozsądnej cenie (koło 5 dych)? to chyba wszystko... Edited November 18, 2008 by HellCat Link to post Share on other sites
komora Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Przeczytaj temat to się dowiesz, bo wszystko było. Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Low-capy Boyi pasują kolimator polecam ten http://www.taiwangun.com/shop,show,1232 Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Dzięki za polecenie 8) Ale jeden problem - słyszałem że zamknięte kolimatory na CQB totalnie się nie nadają :( To prawda? Bo generalnie koli zamknięty powinien być daleko od oka, a otwarty - blisko, podobnie jak holograficzny. Czy to tylko mit? Link to post Share on other sites
echelon_ Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 IMHO mit. Ustawiasz kolimator jak chcesz i rybka czy jest to zamknięty czy otwarty bo i tak słabsze oko sprawia, że obudowa kolimatora jest półprzezroczysta. Link to post Share on other sites
tomekszm Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 a co do polecania to może przejdź się do sklepa, niech ci sprzedawca wyciągnie ze 4 różne kolimatory, włączy i sam sprawdź przez który Tobie sie najlepiej patrzy i który Tobie pasuje. O gustach się nie dyskutuje a każdy woli coś innego (otwarty czy zamknięty, kropka zielona lub czerwona, droga firmówka czy tania podróbka, wygląd też czasem ważny jak z repliką będzie się komponował, itp. itd.). Link to post Share on other sites
czaken Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Wie ktoś gdzie można kupić adapter do tłumika dźwięku g36c jg Niestety trafiło mi się 13.5 mm. Link to post Share on other sites
marcin1988 Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Wie ktoś gdzie można kupić adapter do tłumika dźwięku g36c jg Niestety trafiło mi się 13.5 mm. Zwykła izolka (a najlepiej taśma teflonowa do gwintów) owinięta kilka razy na gwint i wkręcasz tłumik bez większych problemów :P Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 (edited) Pytanko - jaka jest DOKŁADNA długość fabrycznej lufy JG36C ( ;-) ) ?? Czy TA lufa wejdzie bez konieczności montażu (atrapy) tłumika? O, sorki! znalazłem :-P To inaczej - czy 250 wejdzie tak, żeby normalnie był sobie tłumik płomienia?? Edited November 19, 2008 by HellCat Link to post Share on other sites
Recommended Posts