Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hmm... Metalowa, regulowana kolba do Giety, do 200zł... Nie spotkałem się. Jedyne regulowane kolby jakie widziałem, są na capri, kosztują więcej niż 200zł i nie są metalowe ;)

Ale za to są podobno fajne ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ceny niezłe, ale te kolby... poza tym chyba trzeba by dokupić do nich adapter...? Chociaż w sumie ta R93-ka jest całkiem fajna :uśmiech: Może się przemogę i kupie emkową... Dzięki za info!

Pozdrawiam

Posted

Ceny niezłe, ale te kolby... poza tym chyba trzeba by dokupić do nich adapter...? Chociaż w sumie ta R93-ka jest całkiem fajna :uśmiech: Może się przemogę i kupie emkową... Dzięki za info!

Pozdrawiam

tak musisz dokupic adapter.

ja ma tą drugą:

b07cc0ea68b3d5b6m.jpg

ale przymierzam się własnie do R93.

Posted (edited)

tak musisz dokupic adapter.

ja ma tą drugą:

b07cc0ea68b3d5b6m.jpg

ale przymierzam się własnie do R93.

Trzeba do niej (tej na zdjęciu) stock pipe'a kupić, czy jest w zestawie? (sam adapter do kolby mam)

A orientujesz się, czy R93 potrzebuje stock pipe, czy bezpośrednio do adaptera się przykręca?

Edited by siridar
Posted (edited)

do mojej (TDI Arma CBS ) trzeba stock pipe'a

R93 (P&J),

tak jak i MAGPUL PTS M93A oraz G&P UFC M4 nie potrzebują.

Edited by JarekM
Posted (edited)

panowie jakie łożyska kupowac do tej Giety 7 czy 6 ?? zaznaczając że ma to być replika only do wyciszenia jakiej firmy łożyska kupić najlepiej? pozdro

Edited by Kuczu
Posted

Było wcześniej :P

Jak jesteś taki mądry, to odpowiedz na to pytanie :roll:

Otóż wcześniejsze wersje miały łożyska 6mm, natomiast od czasu kiedy JG weszło z modelem G36K - zastosowało w gearboxie łożyska 7mm. AFAIK teraz nowe G36C też mają łożyska 7mm i to jaką się dziś wersję kupi wcale nie jest takie oczywiste.

Najlepiej wyjąć gearboxa z repliki i sprawdzić samemu, albo jeżeli jeszcze nie dokonalismy zakupu - zlecić sklepowi wymianę łożysk na odpowiednie.

Posted (edited)

No moi panowie mam dylemat? Może coś było na forum, ale nie znalazlem. Scar vs. G36? Oczywiscie scar z boyia XD

Przeczytaj temat dotyczący G36C oraz temat dotyczący SCARa i dojdź sam do konkluzji, chyba, że jest to ponad Twoje siły intelektualne. Ewentualnie całą kasę wydaj na chrupki... Edited by siridar
Posted

To tak z innej beczki - przymierzam sie do zakupienia jakiegoś zawieszenia do giety i nie bardzo wiem jakie będzie optymalne. Bylem dzisiaj w gunfirerze ale te, które mieli na miejscu, nie pasowało do giety. Przeszukałem forum, ale tez nie znalazłem odpowiedzi bo jedni polecają 3-punktowe, drudzy 1..... Miałbym więc prośbę - czy ktoś mógłby podać jakiś KONKRETNY model zawieszenia który będzie najlepszy do g36c?? Generalnie skłaniam się jednak ku 3-punktowemu (ale nie jestem pewien, jeśli się mylę to piszcie) jednak nie chce zamawiać w ciemno na necie a potem się wkurzać, ze nie pasuje :wink:

Z góry dziękuje.

Posted

Po co kupować? :P Lepiej samemu zrobić. Raz kupiłem 3pkt z Gunfire i zepsuł się po 3km noszenia G36k, które za dużo nie waży. Przerobiłem już 1pkt, 2pkt i 3pkt. 1pkt najlepiej dla mnie się nosi w budynkach, choć w lesie też daje radę. 2pkt chyba najbardziej uniwersalny pas do broni. I taki sobie zrób. Koszt maks 5 zł. :) 3pkt? Za dużo tam bajerów. :)

Posted (edited)

To tak z innej beczki - przymierzam sie do zakupienia jakiegoś zawieszenia do giety i nie bardzo wiem jakie będzie optymalne. Bylem dzisiaj w gunfirerze ale te, które mieli na miejscu, nie pasowało do giety. Przeszukałem forum, ale tez nie znalazłem odpowiedzi bo jedni polecają 3-punktowe, drudzy 1..... Miałbym więc prośbę - czy ktoś mógłby podać jakiś KONKRETNY model zawieszenia który będzie najlepszy do g36c?? Generalnie skłaniam się jednak ku 3-punktowemu (ale nie jestem pewien, jeśli się mylę to piszcie) jednak nie chce zamawiać w ciemno na necie a potem się wkurzać, ze nie pasuje :wink:

Z góry dziękuje.

mam oba.

do cqb i "szybkich"/krótkich nawalanek uzywam bungee jednopunktowego,

na dłuższe imprezy, z "bardziej" rozbudowanymi scenariuszami, gdzie więcej jest czasami chodzenia niż samej walki - trzypunktowego, wygodniej się nosi karabinek.

oba z gunfire:

1-pkt: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521906...sny-Bungee.html

3-pkt: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521907...owy-czarny.html

i wbrew opiniom niektórym, nic się w nich nie posuło od 8 miesięcy.

I jeśli miałbym się zdecydować na jeden z nich, wybrałbym 3 punktowy

Edited by JarekM
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...