Maciek1 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Co prawda nie mam m733 ale m16, ale prowadnica jest metalowa. I mam znaczek "Commando". Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Dzięki. A z tymi "oznaczeniami" to strasznie pomieszane: jedne mają "Commando" inne orzełka a jeszcze inne nic. Pewnie co dostawa to inne. Ah, te chińczyki... ;) Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Nie wiem o co Wam chodzi z tymi Commando i orzełkami. Ja mam jedno i drugie: (pomalowane na biało) No chyba że są orzełki, commando, commando z orzełkiem i goły plastik :poddanie: PS. Też mam metal prowadnicę, szkoda że łożyska plasticzane, cóż nie można mieć wszystkiego :roll: Chwyt jest mniejszy niż w pełnych Mkach- klasyczny atrybut M733. Co do lufy lubią się luzować te śrubki imbusowe w nasadzie chamber blocka - ale wystarczy kosmetyczne dokręcenie od czasu do czasu i nic nie chwieje. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Mam identyczne logo jak kolega wyżej tyle że bez malowania na biało. Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Zawsze można pomalować - moje sam malowałem :wink: Korektor szybkoschnący + zmywacz do klejów (nieagresywny) - efekt prawie jak CA :mrgreen: Polecam ! Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Ja tam wole bez malowania. Ale o gustach sie nie dyskutuje. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 http://www.gunfire.pl/product-yid-11521901...JG-JGF6601.html :o Nienawidzę chińskich producentów! Akurat wtedy, kiedy jestem uwarunkowany na markowy karabin wychodzi coś, co mi psuje cały misterny plan ;p Warto jednak na to spojrzeć, w końcu 3cia generacja.. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Pną się w górę i to szybko. I bardzo dobrze. Ciekaw jestem tylko o ile cena spadnie (a spadnie na pewno)... ;) Quote Link to post Share on other sites
maerik Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Ktoś ma doświadczenia z baterią 9,6V? Brayli z tego co widzę pisał coś o niej. Czy nie jest za mocna? Czy po większym czasie nie "dojedzie" repliki? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Ktoś ma doświadczenia z baterią 9,6V? Brayli z tego co widzę pisał coś o niej. Czy nie jest za mocna? Czy po większym czasie nie "dojedzie" repliki? Zdecydowanie nie jest za mocna :) Gdyby się dało to wsadziłbym nawet 10,8 :uśmiech: ROF jest wystarczający żeby obsiać podejrzane krzaki i mieć jeszcze coś w hi-capie. A i tak jest dużo niższy niż CA 9.6 i stock. 8.4 na mój gust jest za słaba. Na Auto ROF był prawie jak szybkie semi - a przecie M733 ma większa szybkostrzelność od M4/16. Teraz w zimie nie wyobrażam sobie biegać z 8.4, jak przymroziło 9.6 to jest na -dobry. Technicznie nie zauważyłem żadnych problemów. Łożyska jak do tej pory ok, na zębatki nie patrzyłem, ale strzela bez żadnych zacięć, pisków, rzężeń :) Wystrzelone jak narazie ok. 2200 BB. WAŻNE! - bateria mini 9.6 nie mieści się w gripie!! Ja mam V-shape Sanyo Ni-Cd 1100m, siedzi pewnie, nawet 3ci pakiet by się zmieścił (delta shape :-P ). Pozostaje polecić. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 WAŻNE! - bateria mini 9.6 nie mieści się w gripie!! Ja mam V-shape Sanyo Ni-Cd 1100m, siedzi pewnie, nawet 3ci pakiet by się zmieścił (delta shape icon_razz3.gif ). Pozostaje polecić. Jeszcze Intellect dwumodułowy wejdzie, ale po spiłowaniu cypelków, które trzymają w miejscu stockową batke ;) Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Dokładnie, zapomniałem ująć! Mocniejsza batka -> cypelki/przegrody dolnego gripa raus! Śmiać mi się chce z tego opisu baterii, który mieli na MG: "...pasuje do M733/MP5 bez żadnych przeróbek." No... PRAWIE. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 "...pasuje do M733/MP5 bez żadnych przeróbek." No... PRAWIE. Może w TM-ie nie ma tych dzyndzli, dlatego tak napisali... Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 (edited) Nie wiem jak u was, ale u mnie bez piłowania tych dzyndzli wchodzi taka bateria: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1883 Edited January 30, 2008 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Niech zgadnę. Jedną część dajesz na dół, a drugą do góry? Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Tak też można, ale musiałbym wyciągać tą atrapę rury gazowej czy co to tam jest, więc daje obie części na dół. Układam skosem i siedzi. Quote Link to post Share on other sites
starwars Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 jestem w posiadaniu tego guna i mam pytanie czy warto tego chinola tuningowac??jaka jest awaryjnocs tuningowanych chinczykow oraz z jakimi kosztami sie to wiaze aby osiagnac okolo 450 fps Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Nie wiem czy jest sens tuningować do 450 z tak krótką lufą. Przy takich fps-ach do wymiany idzie praktycznie wszystko, oprócz silnika, szkielet też może nie wytrzymać. Temat do rozwinięcia w dziale "upgrade i tuning". Quote Link to post Share on other sites
imfar Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 W ramach eksperymentu do swojego M733 wstawiłem sprężynę M120, bez żadnych wymian. 2000 kulek i póki co nic nie poszło. Jak się coś rozpadnie dam znać. Quote Link to post Share on other sites
komora Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 No właśnie... "póki co", radziłbym zabrać się za wymiane reszty części. Quote Link to post Share on other sites
imfar Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Gwarancję bezawaryjnej pracy dała by mi tylko wymiana reszty części - zgoda, ale ja tego nie oczekuję. Poza tym często słyszy się "chińskie repliki to loteria" może więc część elementów być wystarczająco mocna, a po co wymieniać na zapas... przecież to kosztuje. Zepsuje się się to się wymieni, zwłaszcza, że sprzedaż stockowych części z chinoli to raczej średni biznes... Mam do Was pytanie: Czy komuś może udało się wsadzić do środka baterię, która spełniała by moje wymagania: pojemność min 2000 mAh, 9,6V NiCd Sanyo lub 8,4V Sanyo RC? Może w ogóle nie ma takiej baterii... Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Może to odosobniony przypadek ale ni z tego ni z owego przerwał mi się kabel (czerwony) od silniczka. Myślę, że było to spowodowane zbytnim jego naprężeniem (po wyjściu ze sztywnej izolacji od styka mocno był zawiniety). Quote Link to post Share on other sites
Astonmarcin Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Może to odosobniony przypadek ale ni z tego ni z owego przerwał mi się kabel (czerwony) od silniczka. Myślę, że było to spowodowane zbytnim jego naprężeniem (po wyjściu ze sztywnej izolacji od styka mocno był zawiniety). mam pytanie http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=386 czy to III generacja czy II ??? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 czy to III generacja czy II ??? II-ga. Trzecia generacja ma jeszcze mocniejszą sprężynę i ponad 400fps stockowo np. M733 Gunfire.pl Quote Link to post Share on other sites
Astonmarcin Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 a jakie kulki polecacie?? 0,20 czy 0,23 a może 0,25 ?? i czy z gunfire te kulki są dobre? opłaca się je kupić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts