Panocek Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Styki sie poluzowały/wypadły przy silniku? Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Przedwczoraj oczyściłem i przesmarowałem cały GB, poprawiłem kabelki, przetarłem na czysto płytkę stykową przy spuście bo była lekko zapyziała... muszę go rozkręcić - może wtedy coś się wyjaśni :evil: Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 OK naprawiłem :wink: Z silnikiem wszystko było spoko, z kabelkami też. Okazało się, że podczas strzelania zapadka antireversalowa się przekrzywiła i zablokowała zębatki - wszystkie tryby stały jak wryte. 10 minut roboty i teraz Aug znowu pięknie bangluje :lol: Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 u mnie się coś dziwnego zaczeło dziać-podczas strzelania na singlu gun strzela ok sekunde po nacisnięciu spustu (czasami wydając dziwny odgłos przed strzałem) -na auto wszystko jest cacy i działa jak powinien wiem że to nie jest batki bo tylko tak sie dzieje na singlu krótkie pytanie-jesli ktos zna takie objawy-co to i jak sobie z tym poradzić Pozdrawiam - Rain Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Z tego, co piszą ludzie, wynika, że to problem ze stykami odpowiadającymi za tryb semi. Trzeba by je oczyścić / sprawdzić w jakim są stanie. Edit: Niestety nie jestem pewien, gdzie się właśnie te styki znajdują :( Edited August 22, 2008 by relevant Quote Link to post Share on other sites
Trolu Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Miałem podobny problem - semi nie chciał działać jak trzeba - blaszki znajdujące sie na zewn. GB nie odpowiadają za poprawne sterowanie trybami semi/auto - ten mechanizm znajduje sie wewn. GB i żeby go czyścic/naprawiać trzeba otworzyć GB co wiąże sie z utrata gwarancji - ja posłałem swojego do krakmanow i po paru dniach dostałem z powrotem na gwarancji i działającego jak złoto 8). Przy okazji - nie bawcie się za bardzo tymi blaszkami bo lubią się łamać, a zamienniki z puszki od orzeszków niestety nie działają. :roll: Quote Link to post Share on other sites
yeahlon Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Drodzy koledzy nie wiecie gdzie można kupić baterie do Auga?(dostępną) Bo znalazłem tylko na Specshopie KAN ale zdaje się być dość droga. I nie mogę sie doczytać, czy wersja A1 ma prawdziwą optykę? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Pełnoprawna optyka z regulacją, do repliki jest więcej niż wystarczająca. Co do baterii - dwuczęściowa na ogniwach intellecta 2000mAh wchodzi do AUGa (z bezpiecznikiem za przegrodą). A osobiście używam tego http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=550 Quote Link to post Share on other sites
yeahlon Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 A macie jakiś pomysł jak zamontować kolimator? Lub jak radzicie sobie w działaniach nocnych?(Z A1) Quote Link to post Share on other sites
DeviL_717 Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Pytanie - jak odkręcić lufę? Chodzi mi dokładnie żeby ją odkręcić w tym miejscu Wiem że można ją tak odkręcić w CA, czy w JG też? Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Wystarczy zdjąć vertical gripa i odkręcić śrubę znajdująca sie pod nim ;) Wszystko powinno ładnie wyjść. Quote Link to post Share on other sites
DeviL_717 Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Aaa, więc tam ukryli tą śrubkę... Odkręciłem wszystkie jakie znalazłem na lufie, ale akurat tamtej nie :) Wielkie dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
MATI_hopek Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 witam posiadam stayera aug a1 , mam juz 2 tygodnie i narazie sie na tej replice zawiodłem... przed tem mialem m4 JG tez 2 generacji i m4 o wiele lepiej strzelało. w stayerze zasie to jest jakas pomyłka kałach cymy ma dalszy lub dla porownania mp5 JG. wydaje mi sie rze to wina hop-up poniewaz prawie wogole nie podkreca, czy jest jakis sposob na to??REgulacja działa gumka jest niby w dobrej pozycji ale nie podkreca tylko hamuje kulke mozna jakos na ten hop-up zaradzic? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 witam posiadam stayera aug a1 , mam juz 2 tygodnie i narazie sie na tej replice zawiodłem... przed tem mialem m4 JG tez 2 generacji i m4 o wiele lepiej strzelało. w stayerze zasie to jest jakas pomyłka kałach cymy ma dalszy lub dla porownania mp5 JG. wydaje mi sie rze to wina hop-up poniewaz prawie wogole nie podkreca, czy jest jakis sposob na to??REgulacja działa gumka jest niby w dobrej pozycji ale nie podkreca tylko hamuje kulke mozna jakos na ten hop-up zaradzic? pozdrawiam Obowiązkowo - wymień gumkę HU na SYSTEMA lub Guardera. Kiedyś wymień też lufę na 6,04 lub węższą - zasięg Ci podskoczy dwukrotnie! Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Hopek to priorytet w wymianie części. Nie bardzo pojmuje, jak można na tym oszczędzać (to aż 3 dychy kosztuje, a daje najwięcej). Quote Link to post Share on other sites
Badtrip Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 A propos posta Matiego o wadliwości Aug JG to słyszałem niepotwierdzone plotki że gdzieś na siłę wyprzedają wadliwą końcówkę serii , ktoś coś wie o co może chodzić ? Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 znam ludzi którzy kupili auga Ca..i posypał się po wystrzelaniu 2 kulek (dosłownie) jak na replikę za kafla (wtedy tyle stał) to sie gośc zawiódł :F co do priorytetów w wymianie 1 Hopek -duzo daje (tak jak Panocek napisał) 2:preclufa 3:to na co masz kaprys :P u mnie na dzis w augu a1 (nazewnictwo JG-czyli ten z risem) lezy 2x wiecej kasy niz sama replika warta (sama replika to stock z gumką systemy i preclufą 6,04 tej samej firmy) jaby mi cos w replice nie pasowało to nie ładował bym kasy w dodatki a na dzis lezy w tym blog 3.5-10x 40 mm,tłumik,szyny montażowe do optyki z risami a na risach śliczny zielony celownik laserowy (ojj polecam) Pozdrawiam - Rain Quote Link to post Share on other sites
Solid Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 znam ludzi którzy kupili auga Ca..i posypał się po wystrzelaniu 2 kulek Wyjątki się zdarzają. Jakby nie patrzeć to tylko zabawka. Ja znam osoby, które używają AUGa CA od dość długiego czasu i jadą bez żadnej awarii (jestem jedną z tych osób :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 broń boże jesli mnie ale zrozumiałeś Solid- własnie to co napisałeś miałem na myśli bo wszystko sie pusje i zawodzi (kwestia czasu/szczęscia) ja na tego JG narazie nie mam prawa narzekać (poza tym ze mi sie swojego czasu semi cieło) co do wyjątków-znajomemu sie ptw rozleciało :P Pozdrawiam - Rain Quote Link to post Share on other sites
Gustav88 Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak zdjąć obudowę lufy w augu a3 bo nie chce drgnąć. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 obudowę lufy?..jeśli masz na myśli lufę zewnętrzną to trzeba zdjąć rączkę (tą która się rozkłada) i pod nią jest śruba trrzymająca lufę na miejscu :-) Quote Link to post Share on other sites
Gustav88 Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Ale wersja A3 nie ma żadnej rączki tylko szynę pod spodem Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Mam pytanie, czy ktoś zamontował w AUG,u granatnik? i Czy są na rynku polskim granatniki do tego tupu broni? ;/ LINK Quote Link to post Share on other sites
witold1981 Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Jaki tłumik polecacie do AUG-a?? Żeby w miarę się to prezentowało. Mile widziany link :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 http://img171.imageshack.us/my.php?image=98043620xk9.jpg http://img296.imageshack.us/my.php?image=11gh5.jpg tłumik od Krakmanów taki o http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=486 Kazdy z tych tłumików za 99 zł z lewo i prawoskrętem 14 mm bedzie na augu wyglądac jak mój Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts