Panocek Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 (edited) No, low-capy dość szybko schodzą przy wymianie ognia. Dlatego hi-cap zawsze w rezerwie. Midy też są na asgshopie (niedostepne). http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2248 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2530 Więc nie ma "nie ma". Edited January 13, 2009 by Panocek Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 właśnie z tymi KA 110bb miałem doczynienia i polecam -choć w CA podoba mi się to że są ciut bardziej przezroczyste-a więc i bez zbędnego przyglądania się magowi wiem "na czym stoję" Quote Link to post Share on other sites
Kubson4 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Popieram przedmówcę. Midy od KA są bardzo dobre i mogę je bez problemu polecić. Nie ma z nimi jakichkolwiek problemów. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 ...oprócz takiego, że nigdzie nie można ich dostać ;-) Quote Link to post Share on other sites
Solid Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 ...oprócz takiego, że nigdzie nie można ich dostać ;-) I jeszcze jest problem z wyskakującymi "zawleczkami" trzymającymi sprężynę w środku. :lol: Kiedyś w trakcie rozgrywki mi to cholerstwo wystrzeliło. :lol: Na szczęście udało mi się to później znależć. Po powrocie do domu od razu zabezpieczyłem pozostałe przed wypadnięciem. ;) Ale ogólnie też polecam. ;-) Quote Link to post Share on other sites
grzadka-beet Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Posiadam również King Arms-y, można je polecić. Jednak mają wady: zawleczki zabezpieczające sprężynkę oraz w moim przypadku lekko ubita sprężyna <nie podaje mi dwóch ostatnich kulek, być może to moja wina> Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Taka rada dla wszystkich użytkowników magów: low- mid- i hi-capów: opróżniajcie magi jak ich nie używacie, żeby sprężyna w środku nie była cały czas ściśnięta. Ja tak robię od razu po strzelance, kiedy pakuję szpej do auta i mam akurat wszystko pod ręką. W hi-capach możecie trzymać kulki, ale wpierw zwolnijcie te, które się "nakręciły". Magazynki będą Wam służyć przez lata... :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 to co napisał Sieminoman powinien wiedzieć każdy ale czasami po strzelankach się zapomina o "wysypaniu" magów Solid jeśli dobrze rozumiem..to nie bawiłeś się w stopniowanie spręzyny w magu skoro Ci wybiło tą "zawleczkę" -Przynajmniej ja to tak widzę patrąc na urzyszkodników tych magów -nikomu z moich znajomych "wyskok" się nie zdarzył bo o magi dbali od dnia sciągnięcia z WGC :P ps:chyba ze na jakiegoś felera trafiłeś :P Pozdrawiam - Rain Quote Link to post Share on other sites
Solid Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Solid jeśli dobrze rozumiem..to nie bawiłeś się w stopniowanie spręzyny w magu skoro Ci wybiło tą "zawleczkę" -Przynajmniej ja to tak widzę patrąc na urzyszkodników tych magów -nikomu z moich znajomych "wyskok" się nie zdarzył bo o magi dbali od dnia sciągnięcia z WGC :Pps:chyba ze na jakiegoś felera trafiłeś :P Pozdrawiam - Rain Również dbam o magi, dwa dni poświęciłem na stopniowanie sprężyny w trzech sztukach. ;-) Możliwe, że to jakiś feler po prostu - w pozostałych dwóch magach wszystko było ok. ;-) Quote Link to post Share on other sites
kapke Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 pytanie: czy tego auga dyrydy rozłożyć tak, żeby wsadzić części do plecaka i nic im się nie stało(nie zostaje nic newralgicznego na wierchu)? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Ja bym wydał te 40 zeta i już kupił nawet pokrowiec na wędkę, niż rozbierać AEGa w syfie i błocie ;) . Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Bez problemu da się rozłożyć i zajmuje wtedy na wysokość niecałe 60cm, szczególnie delikatnego nic tam nie ma, ale polecał bym wkładać komorą HU do góry. Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Ja mam takie pytanko. Właściwie to kolega ale nie on internetu więc ja je zadam. Czy w modelu z taiwangun AU-3G za cenę na dzień dzisiejszy 799zł można zdjąć te super szyny z przody repliki i zamontować chwyt pistoletowy do AUGa specjalnie przeznaczony? Chodzi i zbliżenie do wyglądu A1. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 jeśli chodzi o wymianę recivera na ten z wersji a1 -nie będzie problemu z wymianą (trwa to dosłownie 20 sekund) Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Panowie, po pierwsze to robicie chyba mały OT, to pytania bardziej do tematu o tuningu tego AUGa. Co do pytania vandera: nie jestem pewien, czy pytanie dotyczy całego receivera (to opisał rain777), czy też może chodzi tylko o przednią rączkę (a nie chwyt pistoletowy, ten wszystkie AUGi mają taki sam). Tą rączkę PODOBNO da się zamontować do AU-3G bez demontowania czegokolwiek. ALE nie będzie się mogła składać. Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Niestety części wew. tego Steyra mają się ni jak do jego wyglądu ( chodzi o A3 -powiedzmy JG) Czy jest możliwe aby przerobić tego AUGa na coś w rodzaju A1 z lunetą Swarovskiego. Wtedy wygląda świetnie ( moim skromnym zdaniem) Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 (edited) Co masz na myśli pisząc, że części wewnętrzne (które?) mają się nijak do wyglądu zewnetrznego? A co do zmiany wizualnej na A1 - co Ci się nie podoba w sposobie opisanym przez rain777? Edited February 18, 2009 by relevant Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Zle zostałem zrozumiany. Tak sądzę. Chciałem powiedzieć, że najnowsze "dziecko" firmy JG A3 jest po prostu brzydkie i nie podobne choć trochę do oryginału. Bebechy ma za to owszem, owszem... Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Wywal front i wstaw sobie TO i jakąs gustowną optykę (lub upper receiver A1) Do tego niezła batka, garść (nie)lubianych hicapów i do przodu :-P Quote Link to post Share on other sites
mateo-mkm Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Witam wszystkich, jestem posiadaczem AUG-a (AU-1G)od niedawna i mam pewien problem z akumulatorem. Mianowicie, bateria(8,4V 1100mAh z zestawu) działa tylko zaraz po odłączeniu ładowarki :-F , tzn.ładuje normalnie ok 7 godzin, odłączam od ładowania, wkładam do broni i wystrzele ze 2 kulki. Potem wyjmuje akumulator i za ok godzinę ponownie go wkładam i już słyszę tylko pykanie(silnik próbuje kręcic ale nie może). Co może być przyczyną? Bateria do wymiany? Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Witam wszystkich, jestem posiadaczem AUG-a (AU-1G)od niedawna i mam pewien problem z akumulatorem. Mianowicie, bateria(8,4V 1100mAh z zestawu) działa tylko zaraz po odłączeniu ładowarki :-F , tzn.ładuje normalnie ok 7 godzin, odłączam od ładowania, wkładam do broni i wystrzele ze 2 kulki. Potem wyjmuje akumulator i za ok godzinę ponownie go wkładam i już słyszę tylko pykanie(silnik próbuje kręcic ale nie może). Co może być przyczyną? Bateria do wymiany? Po 1: -kup sobie drugą albo i nawet trzecią baterię, przydadzą się - ZAWSZE. Po 2: - kup sobie ładowarkę mikroproocesorową - optymalnie Ci naładuje i rozładuje bateryjki. Po 3: - jeżeli masz gun'a nadal na gwarancji, to zawsze możesz wysłać do przeglądu / naprawy. No, chyba że Ci batka padła, to wtedy patrz pkt 1. Powodzenia! ;-) Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Sorry za lekkie zjechanie z tematu ale...no nie mogłem, granica psychologiczna została przekroczona. Na taiwangun za A3 JG prawie 1000zł!!! O matko. Sorry za OT jeszcze raz. :) Quote Link to post Share on other sites
mateo-mkm Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 (edited) Ok dzięki za rady, kupie sobie jeszcze jeden akumulator na razie, ładowarkę mam od modelu RC (Turbomat 5 GNAUPNER) tylko musze wtyczki zmienic na Tamiya. Gwarancji niemam bo kupilem z Allegro za 130zł :twisted: Dziękuję i pozdrawiam. Edited February 19, 2009 by mateo-mkm Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=448 o tej ładowarce mówimy tak ? powiedz mi ile A(amper) ona ma na wolnym ładowaniu ... jesli pusciles na szybkim i zostawiłeś na 7h to sp********** baterie ... bo na szybkim daje ona 5a ... za dużo ... Quote Link to post Share on other sites
luk4as Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Witam mam pytanko jaka batka wejdzie do auga z 9,6 v ? - bez modyfikacji i jaka jezli sie wytnie blaszke z tyłu albo przesunie bezpiecznik? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts