rafcio21 Posted September 13, 2007 Report Share Posted September 13, 2007 Nikt nie mówi, że strzelanie na auto M14 to profanacja. Tylko strzelanie M21 to profanacja. M21 - M14 z lunetą + zablokowany tryb auto, używane jako snajpery. Widziałem na youtube gdzieś, jak koleś nakręcił cały magazynek tym kluczykiem co był w zestawie...wystrzelał wszystkie kulki z maga XD (330 chyba) Quote Link to post Share on other sites
johnyTS Posted September 16, 2007 Report Share Posted September 16, 2007 Ponieważ w M14 brata też od jakiegoś czasu był tylko tryb AUTO wczoraj rozebrałem karabin i naprawiłem. Dochodzenie co i jak zajęło mi 2 h przy butelce Johnnie Walkera ale udało się. Wystarczyło delikatnie pilnikiem podpiłować 2 elementy spustu: metalowy element popychający styk i styk. Zeszlifować trzeba je na krawędzi styku tak aby łatwiejsze było ześlizgnięcie się ich po 1 strzale w trybie Single. Niestety nie zrobiłem foty a brat zabrał już karabin. Nie wiem jak z trwałością tej naprawy i czy nie będzie trzeba znowu poprawiać za parę strzelanek ale jestem dobrej myśli :) Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted September 17, 2007 Report Share Posted September 17, 2007 tafi który rowek?? Można foty?? (jak mi dobrze wytłumaczysz to nie musisz :D) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted September 19, 2007 Report Share Posted September 19, 2007 Witam! M14 AGM świeci się jak psu... próbował ktoś coś z tym zrobić? Matowić papierkiem, albo inny pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Rodzyn Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Ponieważ w M14 brata też od jakiegoś czasu był tylko tryb AUTO wczoraj rozebrałem karabin i naprawiłem. [ciach] Nie wiem jak z trwałością tej naprawy i czy nie będzie trzeba znowu poprawiać za parę strzelanek ale jestem dobrej myśli :) Witam! Mam zamiar nabyć replikę M14 od AGM i niepokoją mnie te problemy z przełącznikiem. JohnyTS, masz może jakieś fotki z 'operacji'? Czy dostanie się do mechanizmu jest trudne? (skoro wymieniłem sprzęgło w Cytrynie to znaczy że nie mam 2 lewych rąk ;) ) Czy ktoś jeszcze miał problemy z selektorem i je skutecznie rozwiązał? A może są tacy, co wystrzelali już tysiące kulek i nigdy nie mieli kłopotów z przełącznikiem? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie info! Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Elo, Wystrzeliłem jakieś 5000 kulek i jest spoko. Selektor zmieniałem 5 razy na 1000 kulek i wszystko jest git. Ktoś mi dokładnie wyjaśni w końcu jak magi z DF trzeba podpiłować?? Quote Link to post Share on other sites
Rodzyn Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Elo, Wystrzeliłem jakieś 5000 kulek i jest spoko. Selektor zmieniałem 5 razy na 1000 kulek i wszystko jest git. Ktoś mi dokładnie wyjaśni w końcu jak magi z DF trzeba podpiłować?? Jak rozumiem operujesz prawie wyłącznie w trybie SEMI? :D Czyli zapewne wykorzystujesz M14 do działań "parasnajperskich"? Jak spisuje się fabryczna lufa? ma 510mm długości więc podejrzewam, że celność i skupienie są na przyzwoitym poziomie... Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Skupienie na AUTO jest niezbyt zadowalające ale SINGLE jest wyśmienity. Przymierzasz i bach! Koleś podnosi rękę :D Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Mam dwie sprawy: -gdzie trzeba podpiłować magazynki z DF tak aby pięknie wchodziły?? -czy któreś z tych łoży podchodzi pod naszą cudowną M14?? http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...il?prodID=20832 http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...il?prodID=19497 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Takie pytanie- Czy to możliwe, że nie mam bezpiecznika na kablach gearbox- bateria? Trochę mnie to zmartwiło jako, że do tej pory w każdym elektryku widziałem na tej "drodze" bezpiecznik.... Ehh... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 ja mam pytanie jak zdjąć pokrywe ten plastik żeby wymienić na metal :-F Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 ja mam pytanie jak zdjąć pokrywe ten plastik żeby wymienić na metal teeth.gif No to tak, tam na końcu tej pokrywy zaczyna się lufa zewnętrzna. Tam na końcu jest taka nakładka na lufie i w niej jest malutka śrubeczka. Odkręć ją ampułem 0,5mm (lub kombinereczkami) i odsuń trochę pokrywę po lufie teraz z drugiej strony pokrywy odczep taki zaczep i ściągnięte!! :wink: Czy to możliwe, że nie mam bezpiecznika na kablach gearbox- bateria? Hmmm, zajrzyj głębiej to zobaczysz na kablach coś plastikowego. Nie wiem co to, bo nie rozkręcałem emeczki, ale wydaje mi się, że bezpiecznik jest głęboko skitrany. :-F Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 10, 2007 Report Share Posted October 10, 2007 Wyjąłem cały gearbox wraz z okablowaniem i ni widu ni słychu bezpiecznika... Quote Link to post Share on other sites
wedrowiec39 Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 witam, czy ktoś ma tego http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1073 mid - cap'a king arms? trzeba piłować ,,dzyndzelek''? jak z podawaniem kulek? pozdr w Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 ja mam low capy z DF i czekam aż ktoś mi w końcu powie GDZIE TRZEBA JE PRZYPIŁOWAĆ!! Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 ja mam low capy z DF i czekam aż ktoś mi w końcu powie GDZIE TRZEBA JE PRZYPIŁOWAĆ!! a nie łaska samemu do tego dojść sprawdzając w magazynkach które pasuja co i jak ?? Quote Link to post Share on other sites
wedrowiec39 Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 ja mam low capy z DF i czekam aż ktoś mi w końcu powie GDZIE TRZEBA JE PRZYPIŁOWAĆ!! a niy mosz tam synek na zadku tego magazynka takiego wystajoncego wihajstra? może styknie wziońć fajla i trocha wyfajlować? :wink: Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 :wink: lol nie nie da rady spiłowałem ten bolec z 0,5 cm i dalej nie wchodzi a dalej piłować sie boje Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Witam chłopaki ;)! Mam do was małe pytanie zastanawiam się nad oliwkowym a czarnym i tu pytanko: Czy ten oliwkowy jest podobny do polskiego moro?? Jeśli tak to biorę :D Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 Co do definicji MORO to poszukaj sobie na forum. Jeśli chodzi Ci o polskie maskowanie wz.93 to wersja oliwkowa jest troszkę jaśniejsza, ale jak ci nie pasuje możesz przemalować. Mi tam pasi :D Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Chłopaki a ma ktoś może drewniane okładzinki? Jeśli tak lub je widział prosił bym o ocenienie czy są dobrze drewnopodobne :) PS. Mad dylemat (jak widać) co do koloru broni czyli który się będzie najlepiej maskował :) Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Czy wie ktoś może, czy magazynki King Arms, np. takie: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AG-04X_srch_m14 będą pasowały do naszych AGM-ów? Pozdrawiam Pegrin Quote Link to post Share on other sites
Mortoś Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 jak do tm to do agm tez powinny. ja polecilbym Ci deepfireowe, sa tanie, niesprawiaja problemow i sa wykonane z metalu co cieszy :) Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Chłopaki a ma ktoś może drewniane okładzinki? Jeśli tak lub je widział prosił bym o ocenienie czy są dobrze drewnopodobne icon_smile.gifPS. Mad dylemat (jak widać) co do koloru broni czyli który się będzie najlepiej maskował Ja widziałem u Krakmana za szybą i były bardzo ładne, ale wziąłem i tak oliwkę :D:D. Jeśli byś chciał to zawsze możesz kupić prawdziwe drewno np. z RedWolf'a za jakieś $150. :killer: :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Ja mam swoją 14'stkę od jakiegoś miesiąca- wywaliłem już około 1500k no i trzyma się nieźle. Rozbieranie czyli oddzielanie łoża od bebechów i na odwrót może przysporzyć Ci trochę problemów- trzeba uważać żeby nie połamać ramienia selektora... Nie baw się za dużo: -zamkiem (blaszka która "jeździ" po tej prowadnicy może pęknąć) -selektorem ognia (po pewnym czasie robi się coraz luźniejszy i zaczyna świrować ;/ ) Jeżeli nigdy nie rozbierałeś repliki to dobrze radzę- nie pchaj się w wymianę gumki i precki sam... I BRON CIE PANIE BOZE NIE KUPUJ TEJ 14'STKI NA AUKCJACH GUNFIRE.PL ALLEGRO !!! Ja chciałem zaoszczędzić te kilka złoty i dostałem za to karabinek który może technicznie był sprawny ale nadlewki i malowanie w tym modelu to tragedia... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts