La Chupacabra Posted April 29, 2007 Author Report Share Posted April 29, 2007 Albo skrobnie recenzje :P Na Capri juz wszytkie wyprzedane :) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 A i pewnie na przyszłość zamówienia mają - np. moje ;) A pomyśleć, że jeszcze niedawno narzekałem, że nikt nie sprzedaje w Polsce replik CIRAS'a. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted May 1, 2007 Author Report Share Posted May 1, 2007 Na specshop.pl CIRAS pojawi sie pod koniec maja, podobno w nowej cenie :-P Tak mi w e-mailu napisali. Poczekamy, zobaczymy... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 A ja od capri dostałem odpowiedź, że spodziewają się w drugiej połowie maja. Zamówiłem teraz, więc mam nadzieję, że niespodzianek cenowych (tych nieprzyjemnych) nie bedzie. Quote Link to post Share on other sites
007marek Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Witam. Mam prośbę, czy ktoś z posiadaczy może mi napisać jakie wymiary ma ładownica na radio? http://www.specshop.pl/product_info.php?ma...roducts_id=2095 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Taka kieszeń Pahntoma ma 6x6x20cm Quote Link to post Share on other sites
brok Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Na jednym zagranicznym forum (nie pamietam na którym) wyczytałem, że jest tylko jeden rozmiar CIRASA G&P i to właśnie L. Skoro jednak regulacja jest tak duża to nie ma się co martwić. Quote Link to post Share on other sites
Mathias Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Dzis bawie sie cyfrowka i przygotowywuje opis repliki G&P. Czekalem na wklady z AirSoft Supplier UK, ale mija 3 tydzien i nic... W poniedzialek zamieszcze watek... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 a co to za wkłady są? miękkie czy płyty? Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 (edited) Ja widziałem, i miałem na sobie w czwartek w capri. Spodziewałem się czegoś innego. Kamizelka jest w miarę sztywna, ale to jeszcze nie to. Będzie trzeba jeszcze jakieś wkłady dokoptować. CIRAS olive drab bardzo mi się podoba, w kojocie widziałem tylko ten mały plecak z camelem do niego - w porównaniu z bluzą mccuu jest troszkę jaśniejszy, ale może tylko mi się tak wydawało. Widziałem również ciekawy dump od cirasa i trochę ładownic - ogólnie wyglądają na bardzo funkcjonalne. Zakupiłem nawet jedną szybką od pistoletu, coby do pasa ją przytroczyć i trzymać komórkę. Jest jeszcze pistoletowa ładownica ze sztywnymi wkładami, w której może się zmieścić nieduży odtwarzacz mp3 :P Szczerze powiedziawszy, to był mój pierwszy kontakt z czymś więcej niż sprężynowe repliki, no i cóż... wpadłem chyba na dłużej w to zajęcie ;) Edited May 12, 2007 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Mathias i jak opis Ciras'a gotowy ? Z chęcią bym przeczytał go i obejrzał fotki (najlepiej takie gdzie miałby "kontakt" z Marpat'em wdl i dst). Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 (edited) Jutro jadę po kamizele, postaram się również zrobić zdjęcia. BTW - czy te linki do szybkiego uwalniania się z kamizelki mogą posłużyć do pozbawienia sprzętu noszącego ją? Np. w walce wręcz - przeciwnik może pociągnąć za uchwyt i dobre parę minut z głowy w składaniu kamizelki. Może nie było tego zdjęcia. Nie wiem czy to olive, czy CB ale wygląda podobnie do egzemplarza, który widziałem w Capri ASG. http://ehobbyasia.sev72.001at.com/ebayphot...563c_3_mark.jpg Edited June 3, 2007 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Jakoś 1,5 miesiąca temu dostałem takie oto zdjęcie od Capri: Co prawda jest to camelbak, ale też od G&P. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Othar, to olive. Ray, no całkiem przyzwoicie wygląda ten CB G&P. Ciras pewnie będzie w takim samym odcieniu więc może być całkiem w porządku. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
jubei Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 guarder jeżeli zrobi kopię cirasa to napewno nie będzie tańszy,poza tym jest kilka wersji cirasa i nie każda może podchodzić określonej osobie,co do koloru to zdecydowanie nie jest oliv-zielona cordura ale nie żaden oliv,zresztą w olivce jest chyba tylko fsbeII.mnie się osobiście podoba,jako że nie ma innych kopii cirasa w polsce-póki co,cena nie jest aż taka wysoka-odsyłam do cen phantoma Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Udało mi się złożyć kamizelkę i wyregulować ją. Po pierwszym kontakcie myślałem że to będzie trudne, ale nie taki diabeł straszny... przy ciągnięciu za linkę do szybkiego wyzwolenia, zerwałem z niej plastikową osłonę odsłaniając metalowe wnętrze. Ale już na przykład pouche mi się bardzo podobały. Może ładownica na skrzynkę do SAW'a, którą można zamienić na ładownicę na magi do M14 (przegroda przyczepiana na rzep) albo na dumpa (na napy przyczepia się otwór wrzutowy na puste magi). A może nie ma się czym podniecać? W końcu to mój pierwszy kontakt z molle :P Quote Link to post Share on other sites
truehunter Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 fotki fotki?? i wiecej konkretow;) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy przedni panel miękki BALCS jest takiego samego kształtu i wymiarów jak prawy? Na zdjęciach wyglądają podobnie :) No i z czego takie panele najlepiej wyciąć? Myślę nad cienką gąbką, bo jest tania i ma dobrą dostępność w miejscu, gdzie mieszkam. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Ja myslalem nad wycinaniem plyt kewlarowych ze styropianu, zeby zachowac realizm - styropian pierwsza kulke zatrzyma ale juz seria go slicznie pokruszy... Na razie czekam na dostawe u Carpiego - CIRAS zamowiony razem z Camelbackiem. Widze ze nikt sie nie kwapi do zdjec, wiec jak tylko go dostane to obfotografuje przy roznym swietle razem z MARPATEM. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Ja myslalem nad wycinaniem plyt kewlarowych ze styropianu, zeby zachowac realizm - styropian pierwsza kulke zatrzyma ale juz seria go slicznie pokruszy... Na razie czekam na dostawe u Carpiego - CIRAS zamowiony razem z Camelbackiem. Widze ze nikt sie nie kwapi do zdjec, wiec jak tylko go dostane to obfotografuje przy roznym swietle razem z MARPATEM. Ale mi chodzi o wkłady miękkie. Twarde to można sobie u Capriego zamówić, czy nawet u Gunsmoke'a. Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Płyt balistycznych, nie kevlarowych. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy przedni panel miękki BALCS jest takiego samego kształtu i wymiarów jak prawy? Na zdjęciach wyglądają podobnie :) Prawy? Myślałem że tylni i przedni... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 (edited) Prawy? Myślałem że tylni i przedni... Sorry. My mistake. W pracy pisze teraz non-stop i tylko patrze czy szef zza winkla nie wychodzi ;). Dzięki wielkie! Edited June 14, 2007 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 (edited) Czy doczekamy się zdjęć? :D No i co ważniejsze, w jakim rozmiarze jest ta kamizelka? Edited June 14, 2007 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 No i co ważniejsze, w jakim rozmiarze jest ta kamizelka? Jak byś przeczytał uważnie wątek to byś się tego dowiedział.. :roll: . Rozmiar to L. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts