Kiwi Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 Te w sprayu są o tyle dobre, że wszędzie wlezą. psikniesz do lufy i już masz w miarę dobrze nasmarowanego guna. Ja osobiście walnę trochę w lufę, gniazdo maga i ewentualnie okno wyrzutowe i jakieś zewnętrzne ruchome elementy. Do GB faktycznie lepszy jest gęsty. Quote Link to post Share on other sites
Fox Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 Używam także Dragona, po Nasmarowaniu SOCOMA TM zamek zamiast powracać na miejsce gwałtownie i z trzaskiem sunie dostojnie i cihutko:P na początku miałem straszne problemy z HU (jakby sprzęt zapomniał że takowy posiada) i musiałem 3 razy czyścić lufę zanim osiągi wróciły do normy, mam tez pytanie czy rzeczony smar nadaje się do smarowania tłoka i cylindra? bo jeżeli tak działa na zamek to może także spowolni tłok. Quote Link to post Share on other sites
Whitney Posted May 19, 2005 Report Share Posted May 19, 2005 Oj tam jakieś smary, jak miałem S9 to zamek smarowałem wazeliną kosmetyczną i wsio było :D Quote Link to post Share on other sites
Apam Posted May 19, 2005 Report Share Posted May 19, 2005 Dzisiaj kupiłem w samochodowym olej o nazwie "SiliCar" nadaje sie do konserwowania repliki czy niebardzo ??? Quote Link to post Share on other sites
Apam Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Z tyłu jest napisane : Zastosowanie : Uelastycznia i konserwuje listwy oraz uszczelki gumowe.Baza silikonowa zabezpiecza elementy gumowe przed zamarzaniem na mrozie i uszkodzeniami.Stosowac przed kazdym myciem samochodu w okresie mrozu. Zawiera : Węglowodory alifatyczne,propan-butan(jako gaz wypędowy) Czyli jak nadaje sie do smarowania ??? Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Przepsikaj i sprawdz. Skoro zabezpiecza uszczelki to napewno ci ich nie wyżre więc bez problemu możesz przesmarować i sprawdzić czy się nadaje jak się nie nadaje to wytrzesz gnata i tyle. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Ja ostatnio kupilem w motoryzacyjnym Smar Silikonowy - cena 10 zl za 100ml, ma sluzyc do zabezpieczenie klem akumulatora przed utlenianiem - ale porownujac go z tym co sie dostaje do Guna np TM to jest identyczny. Quote Link to post Share on other sites
Witia_PL Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 Mój kolega ma jakiś smar silnikowy w sprayu ( nie pamętam nazwy ) i ma taką rureczke specjalną która wręcz idealnie pasuje do lufy. I moje pytanie brzmi: czy poprostu włożyc troche tą rureczke i psiknąc ? czy jakoś inaczej ? Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 Nie. Musisz zastosować szereg specjalnych przejściówek, systemów kontrolujacych ciśnienie oleju oraz zawory bezpieczeństwa połączone ze zdublowanymi manometrami. 1. niech włoży rurkie w lufe 2. psiknie Tylko po co smarować lufę skoro powinna ona być jak najsuchsza...? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 jak sikniesz w lufe to moze smar dojsc do hop siupu i moze sie kulka slizgac tak na powaznie Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted September 30, 2005 Report Share Posted September 30, 2005 silikonu w sprayu nie powinno się ładować bezpośrednio do lufy, jak ktos go tam wpsika za dużo to moze dostać sie do GB i "zmyć" (moze to nie najlepsze słowo) gęstszy smar który jest juz w środku btw: jest to informacja którą uzyskałem od osób które rozbieraja, składaja i przerabiaja aeg'i, nie sa to moje osobiste doświadczenia Quote Link to post Share on other sites
Witia_PL Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Z pierwszej strony wywnioskowałem, że jesli chce nasmarować guna to musze go rozebrać, było tam cos o sparowaniu grey boxa. Tymczasem ja sie boje że gdy rozkręce moją m16 to potem jej nie złoże albo ją spieprze :) i mam problem :) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Z pierwszej strony wywnioskowałem, że jesli chce nasmarować guna to musze go rozebrać, było tam cos o sparowaniu grey boxa. Tymczasem ja sie boje że gdy rozkręce moją m16 to potem jej nie złoże albo ją spieprze :) i mam problem :) Jeśli produkt jest TM i jest nowy to nic nie musisz rozkręcać. Zostaw. Będzie działał poprawnie. Większość produktów TM działa bez rozkręcania i ponownego smarowania. Jeśli nie było żadnych ingerencji w g-box to zostaw. Quote Link to post Share on other sites
Witia_PL Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Mam m16a1 z Cyber Guna. Ze sklepu military.pl Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 1, 2005 Report Share Posted October 1, 2005 Mam m16a1 z Cyber Guna. Ze sklepu military.pl To chyba spręzyna, a to jest forum o replikach elektrycznych. Sprężyny nie musisz rozbierać do smarowania. Quote Link to post Share on other sites
Witia_PL Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 No własnie troceh głupio wyszło bo zapomniałem dodać, że to sprezyna :P ale nie znalazłem nic o smarowaniu na forum o spręzynowcyh... a w wyszukiwarce znalazłem ten topik więc.... zapytałem sie tutaj Quote Link to post Share on other sites
Tomik Posted December 8, 2005 Report Share Posted December 8, 2005 Sorki ze odkopuje stary temat ale chcialem sie upewnic czy to nie zaszkodzi mojemu gunowi (sprezynie) ? http://www.inter-global.com.pl/produkty.ph...?produkt_id=138 Czy ktos wie cos o tym? skladu na necie nie moglem znalesc... uzywa ktos tego spraya ? Edit: Dzieki za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 przeczytaj dokładnie ten topic a się dowiesz, Looc pisze TU (drugi post od końca) że używa tego silikonu i jest ok, ja również go stosuje do elektryka, gaziaka, sprężyny i nie zauważyłem żeby coś było nie tak. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Też go używam. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Mam pytanie: Czy olej silikonowy do uszczelek samochodowych nada się do smarowania replik (zwłaszcza sprężynowych)?? A konkretnie chodzi mi o TO Na opakowaniu:"Zabezpiecza i konserwuje gumę przed szkodliwymi czynnikami itp" to czy się nada?? Pytam się bo ekonomiczniej jest mi kupić 400ml W sklepie na rogu za 12zł niż 60ml smarowidła STTi za 10zł :wink: Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Sorry za odkopywanie, ale temat wydaje się pasować. Panowie, kupiłem od jednego z maniaków midcapy i widać, że są zadbane - czuć i widać resztki smaru silikonowego na zewnątrz. Tu moje pytanie: jak zmyć silikon z absu? Strasznie mnie jego obecność na zewnątrz magów denerwuje - lepią się do nich wszelakie paprochy, a do tego planuję pomalować te midy, więc tym bardziej muszą być czyste. Jakieś pomysły? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Benzyna panie ten tego ekstrakcyjna, lub jak kto woli rozcieńczalnik ekstrakcyjny, ew. spirytus. I żebyś nie kupował ftalowych czy innych takich, bo plastik rozpuścisz ;-). Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 Dziękować, wypróbuję. Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Chłopaki czy ten olej silikonowy bedzie dobry: http://www.taiwangun.com/shop,show,45 I ew. jakbyście mi mogli napisać jak tego używać tzn. gdzie psiknąć ;p Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Psikasz tym do real-low-mid capów, odrobinkę do komory HU, w replikach gazowych (w szczególności z BB)wnętrzności oraz wszystko co się rusza ;) :D Nie psikaj tym do wnętrza gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts