regal Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 A do M15A4 Rifle lepsza będzie Prometheus czy KM Head ?? Cena nie gra roli . Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Przeczytaj temat, a na pewno znajdziesz odpowiedź. Prometheus jest bardziej precyzyjny, co zwiększa ryzyko zacinki. KM Head ma średnicę 6.04 czyli ciut większą tolerancję na kulki. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 A daje rewelacyjną celność. Kmieciowa M15 ma na 60m odchyły rzędu 40cm w prawo/lewo. Do trafienia sylwetki wystarczą 3 kulki. Quote Link to post Share on other sites
misio_s Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 co do luf :D i kulek:D miałem kiedyś lufę PDI 6.01mm i co?| zacinek nie było. strzelałem prawie każdym plastikiem, a ulubiony to guarderowskie 0.28 Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Ciekawostki cioekawostkami , ale teraz jest coś co naprawde wygląda smakowicie: http://www.specshop.pl/advanced_search_res...amp;x=0&y=0 Lufa teflonowana 6.03 za niewielkie pieniądze i nie wyglada na aluminiową! No i jak dla mnie jedna z niewielu dostepna w dlugości 550mm, jednym slowem mniam :D . Quote Link to post Share on other sites
Tomol Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Właśnie. Nie wie może ktoś czegoś konkretnego na temat tych precluf? Cena konkurencyjna do Guardera i Systemy. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Ja zakupiłem lufe Systemy i jestem z niej bardzo zadowolony. Celność się polepszyła znacznie. O lufafach Guardera nic ci nie powiem, bo z takowej nie strzelałem, nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Te KUANy są aluminiowe.... :( Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 (edited) Nie będę zakładał nowego tematu. Czy lepiej kupić: a) Lufę 550mm guarder http://asgshop.pl/produkt.php?id=1800 b) Lufę 550mm deep fire http://asgshop.pl/produkt.php?id=1659 Widzę, że zdania są podzielone. Chodzi o M16A3 AEG, przerabiane na para karabin wyborowy :mrgreen: Edited July 31, 2007 by macgyver Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Oczywiście, że Guarder! Co to za pytanie :P :) ... Dawno już o to zapytałem asgshop i polecili mi (z pośród: Systema, CA, DF, Guarder)guarderkę :D Sam mam wielką ochotę na tą rurkę :twisted: . Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Jeżeli tylko będzie stać, pierwszy tunning to silikonowy hopup i lufa guardera :idea: Dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 (edited) Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat gwintowanych luf precyzyjnych tanio koby? Dobre to? ;-) Edited August 13, 2007 by Barbus Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 gwintowaną lufę do ASG? po co ci to?! Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 No jest taka --->LINK Piszą, że świetne skupienie i blablabla..., zastanawiam się na ile to prawda, a na ile kit. Myślę, że kulka będzie się ścierać w takiej lufie i zostawiać w niej mnóstwo syfu, ale gdyby skupienie byłoby rzeczywiście lepsze niż przy używaniu luf gładkich, to czemu nie. Chciałbym poznać opinię kogoś, kto miał okazję porównać tą lufę ze zwykłą. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 ..... Boże .... Po pierwsze to było, bo sam pisałem, szukałeś? Lufa nie jest gwintowana, tylko spiralnie ciągniona, specjalny proces powoduje, że "włókna" w środku układają się w regularną spiralkę. Onegdaj Tanio Koba (były główny inżynier TM, a obecnie konstruktor różnych airsoftowych bajerów) stwierdził, że taka metoda produkcji lufy powinna pozytywnie wpłynąć na powtarzalność strzału. Konkretnie, kulka w lufie asg odbija się kilka razy (2-3) i ma to niby pomóc właśnie w identycznym odbiciu się kulki za każdym razem. Trik polega na tym, że kulka w lufie asg nie może się kręcić wokół osi lufy z powodu HU. I tu dochodzimy do sedna sprawy - otóż np. w Japonii, w szczególności u Tanio Koby, wcale nie wszystkie repliki mają HU (nie wiem dlaczego, może chodzi o realizm) i Tanio's Koba Twisted Barrel to właśnie rozwiązanie pośrednie, na początku zresztą przeznaczone do jego pistoletów gazowych. Po jakims czasie pojawiły się lufy do AEG'ów już z wycięciem na HU. Strzelałem z czegoś takiego i w efekt w niczym nie różni się od zwykłej precki Systemy. Quote Link to post Share on other sites
Kamill Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Witam, Odświeżę trochę temat, niestety mam problem dotyczący niczego innego jak... wyboru. A dokładniej, postanowiłem kupić lufę precyzyjną do eMki TM (stock) i upatrzyłem dwóch kandydatów: 1. lufa precyzyjna Systemy(363) 2. lufa precyzyjna KM-Head 1950 z machinegun.pl Z tego co czytałem lufy km to najwyższy standard i do tanich nie należą, ale ta na MG jest po przecenie i oferta naprawdę kusi... I teraz moje pytanie, czy mogę wziąć bez obaw lufę km, że trafie jakiegoś bubla (to możliwe?), czy dać sobie spokój i kupić systeme lub też jakieś inne konkurencyjne propozycje, o których nie wiem? Wszelkie uwagi, sugestie i porady mile widziane. ;-) pozdrawiam, Kamil Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Było już full o tym. Wszyscy piszą o KM-ach w samych superlatywach. To naprawdę porządne lufy i nie zdarzają się buble (przynajmniej z tego co było na forum do tej pory). Quote Link to post Share on other sites
lol666 Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Słuchajcie mam dylemat i to nie mały.. Nie wiem jaką preclufę(363mm) wybrać do ok. 130zł.. Najlepsi kandydaci to: - SYSTEMA - GUARDER - SRC ehh... Przyciąga mnie ta Guarderka, ale dużo to o niej na forum nie ma:/ Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Systema jest sprawdzona, przez wielu użytkowników tego zacnego forum :-P , jak i w tym temacie je chwalą. Guardery wg. Asghopu dobre są, ja na twoim miejscu brałbym sprawdzoną firmę i jakość jej luf :) PZDR Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Systema Quote Link to post Share on other sites
lol666 Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 A na machinegun.pl jest KM-Head tylko 30zł droższy od SYSTEMY O_O... Ale niestety ta minimalna wartość zamówienia:((( Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Jeśli mam lufę 509mm to lepiej wziąść KM czy Prometheusa? Jestem bardziej skłonny kupić promyka ponieważ rzekomo (jak pisze asgshop) mama lufę 6.05 i 0.01 ciaśniej nie da mi lepszego skupienia. ps. a te lufy 6.05 mają faktycznie 6.05 bo nie chce mi się wierzyć Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) Pytanie nie do końca związane z tematem, ale nie chcę zakładać nowego. Zastanawiam się nad zamontowaniem do kałacha tłumika dźwięku, a w nim preclufę 650mm albo 590mm(zależy jak długi będzie tłumik). Standardowa lufa ma długość 455mm, a giwera jest stuningowana do 410fps. Pytanie jest takie: czy warto wydawać kasę na coś takiego? Czy lufa dłuższa o 20 cm znacznie zmieni osiągi repliki przy strzelaniu ogniem ciągłym? Edited January 20, 2008 by Barbus Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 będzie trochę lepsze skupienie ale nic poza tym. kałach sam w sobie ma już dość długą lufę więc dużej różnicy to nie zrobi. A zawsze lepiej jest mieć możliwosć zdemontowania tłumika na polu walki :D Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Witam, Właśnie zamówiłem preclufę 363 Systema. Testował ktoś na tym sprzęcie nowe kulki Premieum od P&J? Przechodzą przez lufę? Byłbym wdzięczny za informacje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts