CerberBP Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Bo autor total score wystawiał sam? W opisach pod wykresami masz jego streszczenia przecież i opinie z doświadczenia. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Wez pod uwage ze to test jednej lufy. Nie kilku na raz danego produecnta wiec jest random jak sie trafi. Ja np zawsze zle trafiam z lufami. A co do systemy - mam taka jedna 3 letnia i jest naprawde spoko. Kmheada mam - i jest lepszy (ale nowy). Choc po wystrzelaniu przez niego jakies 50 tys kulek - znowu nie bardzo widze roznice. Ogolnie - mam dosc sceptyczne podejscie do precek bo jak narazie przerobilem jakies 6 firm - i wszystkie strzelaja bardzo podobnie... i bardzo podobnie do stocka. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 (edited) Witajcie.Na forum jestem od niedawna ale przejdę do rzeczy.Kupiłem m15a2 carbine po tuningu na 450 fps,lecz nie zadawala mnie zasięg w niej.Wiec postanowiłem zamówić sobie jakąś preckę.I tu się zaczyna problem.Mam budżet max. 180zl i chciałbym za to jak najlepszą precke o długości 455 lub 469.Jaka lufa waszym zdaniem idealnie do tego się nada?Wiele się naczytałem o systemach,guarderach,jbu,itp ale nadal mam problem z wyborem,bo jest mało subjektywnych opinii i porównań.Bardziej skłaniam w strone guardera 6.02.a co wy o tym myślicie i jakie macie inne propozycje? Dodam że mam bore up-a guardera ale niewiem jaki typ(prawdopodobnie typ1) i jeszcze pytanie czy ten zestaw uciągnie lufe 469mm? Pozdrawiam :) Edited August 5, 2011 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Jeśli nie jesteś wstanie dołożyć więcej kasy na lufe, to ten guarder będzie dobry tylko musisz już pamiętać o bardzo dobrych kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 subiektywnych opinii to jest raczej dużo, a nie mało. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Jeżeli nie stać Cię na prometheusa (którego z całego serca polecam), to Guarder 6.02 będzie dobrym wyborem. I, jak napisał Kulisz, pamiętaj o dobrych kulkach tzn: Biovale, G&G, Guardery, Madbulle (w tej kolejności) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 (edited) Co do kulek, to warto pamiętać też o aluminiowych i szklanych MB. Edited August 7, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Owszem, ale nawet szklane są dość drogie, a co dopiero aluminiowe. Oczywiście dla strzelców wyborowych jest to świetne rozwiązanie, o ile regulamin na strzelance tego nie zabrania. Sam od dawna poluje na szklane Madbulle, bo niestety nie załapałem się na partię ze specshopu ; ) Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Hmm... Czy kulki aluminiowe nie sprawiają znacznie więcej bólu? Bo aluminium jest kilkadziesiąt razy (jak nie więcej) mniej sprężyste niż plastik... wydaje mi się, że to ma znaczenie, więc spytam: czy ktoś stosował takie kulki i podzieli się "odczuciami" z ich użytkowania 8) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Nie ma to żadnego znaczenia - co z tego, że alu jest mniej sprężyste niż plastik, jak ciało jest od nich i tak o wiele, wiele miększe? You-dash testował na sobie (szacun) i żadnej różnicy nie zauważył. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Jest mniej sprężyste, ale jest też miękkie, co nie zmienia faktu, że nie ma to żadnego znaczenia jeżeli chodzi o trafienie w ciało. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Bioval boli:P nie da się ich kombinerkami zgnieść więc niech mi tu nikt nie gada że tak samo boli. Bez powodu nie napisali że są tylko do treningów do 300fps :P Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Współczuję, jeżeli masz stal narzędziową zamiast skóry, serio. Następnym razem proszę, napisz jakąkolwiek sensowną argumentację. W internecie możesz przeczytać m.in. o ciąży pozamacicznej w kolanie, więc nie pisz, proszę, że "bez powodu nie napisali". Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 To tylko przedstawia jak twarde są te kulki i tu nie chodzi tylko o skórę ale też o ochronę oczu i tutaj biovale mają większą siłę przy tej samej mocy, bo się nie rozkruszą ani zniekształcą Widze że Ty jesteś pancerny to może czas przesiąść się na wiatrówki? tam też są kulki i co z tego że metalowe jak robią taką samą krzywdę jak z tworzywa powodzenia Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Ehhh, od strony 30: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/48858-snajperskie-kulki/page__st__580 Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 dobrze przyznaje nie przeczytałem całego tematu:) poczytam sobie i sie nie odzywam:) pozdro Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 (edited) Jest mniej sprężyste, ale jest też miękkie, co nie zmienia faktu, że nie ma to żadnego znaczenia jeżeli chodzi o trafienie w ciało. W każdym bądź razie ja bardziej martwiłbym się o ludzi noszących tanie okularki BHP, maski siateczkowe, czy inne gumowate gogle oraz ZĘBY Edited August 12, 2011 by KreciKs Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 Wnika z tego ze najbardziej szklanych/aluminiowych/stalowych kulek boją się Ci co nie posiadaja balistycznej ochrony oczu czyli chinskie podróby brassguardów, okularkow/gogli bhp czy niektorzy urzytkownicy uwexów, a nie boja się posiadacze ess/bolle/peltor/revision/oklay/wilies-x (czy jak im to). Koniec offtopu wracajac do luf najlepsze ale najdroższe powtarzane wiele razy edgi/pdi>promyk/kmh>systema/guarder>reszta (sprawdzone ale mohga też dojsc tez inne w zestawieniu) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 (edited) A pisząc "po polskiemu": EdGI; PDI Prometheus 6,03; KM-Head Guarder 6,02; Systema reszta* - jak się trafi - może być pięknie, może być dno. Coś pominąłem? *Nie dotyczy to wynalazków w stylu luf Tanio Koba Edited August 12, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 systema przed guarderem. Jest pomiędzy nimi jednak różnica. ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 (edited) Masz, porównywałeś? Też tak kiedyś myślałem, ale ostatnio kilka osób porównywało i wyszły im zgoła odmienne wyniki - patrz: mit krótkiej lufy i posty Laokoona Dlatego ani nie faworyzuję ani jednej, ani drugiej bo opinie jak widać mieszane. Edited August 13, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 systema przed guarderem. Jest pomiędzy nimi jednak różnica. ;) Jeśli chodzi o 6,04 to są raczej na tym samym poziomie.... Jeśli o 6,02 to napisz dlaczego, bo ja się nie zgadzam :P Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 to zależy od zbyt wielu czynników, jak chociażby replika, w której zamontowano precke, więc przestańcie znów ciągnąć tą dyskusje. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 (edited) to zależy od zbyt wielu czynników Dokładnie, miałem 3 gówniane systemy (dlatego więcej ich nie kupie) za to dwa fenomenalne guardery 6.02 (porównywalne z promykiem). Edited August 17, 2011 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Guardery 6,02 jak na swoją cene moim zdaniem górują.... Wiadomo masz kase kupujesz KM'a :)) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts