szalony jack pirat Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Taaa, bo Johan potrzebował do swojego :) Trzeba kupić na zapas .. Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 A ja mam takie pytanie, czy zębatki z GB v.2/3 będą pasować do GB v.6, i jakie części są standardowe, tzn. takie które pasują do wszystkich rodzajów GB. Quote Link to post Share on other sites
ZXZ Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 No i mamy kolejne bardzo fajne ładownice do p90: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3451 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3507 :) Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Mam w planach powrót do P90 a podczas przeczesywania netu znalazłem taki wynalazek: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1047 Zawsze miałem problem z wielkością batki w p90 więc może to jest rozwiązanie. Ktoś to ma lub widział w użyciu i czy nie wydłuża to zbytnio dystansu stopka kolby <-> chwyt główny, czyniąc go niewygodnym? Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 jaka bateria 9.6 lub 12V bedzie pasowac do P90? Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Np taka http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=723 Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Co oznacza to zdanie, w opisie baterii "(wymaga modyfikacji)"? Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 http://arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/artic...p90_battery.htm Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Do P90 wchodzi akumulator LiPo 11.1V 1800. Modyfikacja nie jest konieczna. ROF - bardzo sympatyczny ;) Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 mozna prosic o jakis konkretny model?:> Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Taka tam informacja ,która może się komuś przyda: Otóż borykałem się z problemem powtarzalności strzałów w swoim "tosterze" Co raz leciały te kulki tu i tam. Okazało się, że lufa zew. ten "cycek" na który się nakręca tłumik ognia lub zwykły miał luzy i się kolebał w swoim gnieździe. Po założeniu tłumika, "latał" on podczas strzałów dosyć mocno. Dobrać się do lufy zew. bez rozłożenia ( rozklejenia) górnego korpusu nie da się, więc wziąłem klej "kropelkę" i zadałem lufie po jej zew. obwodzie, jednocześnie nią poruszając tak, by klej wniknął głębiej w korpus. Po związaniu kleju, lufa tkwiła jak skała nieruchomo w swoim gnieździe. By wzmocnić połączenie wziąłem jeszcze 2 blaszki ( ułamane 2 ostrza z noża tapicerskiego) i wkleiłem je jeszcze między górną część lufy a element korpusu wystający trochę nad nią. Ważne jest, by weszły lekko na wcisk ale naprawdę lekko :). Efekt: baaardzo wyraźnie poprawiła się powtarzalność strzałów. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 witam, mam problem z high capem do p90, sprawa wyglada tak: wrzucam do niego kulki, zaczynam nakrecać, krece do momentu gdy zmienia sie w charakterystyczny sposob nakrecania-robi sie taki ostrzejszy (nie wiem czy to o ten moment chodzi w instrukcji jako 'click') podlaczam magazynek, wystrzeliwuje z 10 kulek i nagle jakby cala sprezyna sie odkrecala, strzelam jeszcze z 5 kulek i juz wiecej juz nic. W czym moze tkwic problem? Jest to wada fabryczna czy po prostu ja cos zle robie? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 A ile kulek wsypujesz, zazwyczaj sprężyna się "zwalnia" kiedy nie ma w magazynku kulek. Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 a wlasnie u mnie sa..kurna...wsypuje powiedzmy pol maga a po 10 strzalach zwalnia sie sprezyna..wie ktos co moze byc przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 a wlasnie u mnie sa..kurna...wsypuje powiedzmy pol maga a po 10 strzalach zwalnia sie sprezyna..wie ktos co moze byc przyczyna? Jakich kulek używasz? Hajkapy od p90 są wrażliwe na rodzaj ammo. Spróbuj przerobić hajkapa trochę opis jest w tym wątku bodajże i gdzieś w "upgrade i tuning". No i nei zaszkodzi rozłożyć na części, przedmuchać wyczyścić. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Ten mod raz działa, raz nie. Zasadniczo trzeba po prostu trzymac czysty mag i używać "śliskich" kulek. G&G, TM, Blastery 0 ja używam tych i wylatują bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
exos911 Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 (edited) Mam takie pytanie. Mianowicie czy stockowe body, a głównie szkielet wytrzmają tuning P90 po sprężyne 100 - 110 ? I co jeszcze trzeba w tej replice wymienić przy takim tuningu. Aha i co myślice na temat wstawienia dłuższej lufy precyzyjnej przechodzącej przez tłumik. Edited April 13, 2008 by exos911 Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Szkielet wytrzyma na luzaku. Można nawet zaryzykować i nic nie zmieniać, jechałem tak kilkanaście tys. kulek. Ale warto zmienić łożyska na stalowe (uwaga! w v.6 są nietypowe!) i prowadnicę sprężyny (metalowa CA z v.2 tania i dobra). Zębatki wytrzymają. Jak już rozkładasz zmień głowicę tłoka bo stock TM to żenada. Quote Link to post Share on other sites
exos911 Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 (edited) Dobra dzięki za pomoc. A jeszcze jedna sprawa z lufą precyzyjną. Czy mogę wstawić dluższą niż stockowa i poprowadzić ją przez tłumik ? Czyli potrzebuję te łożyska tak ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2647 Edited April 13, 2008 by exos911 Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Tak, to łożyska do v.6 - koszmarnie drogie w PL zresztą. A lufę owszem, możesz dłuższą. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Lufa na tym cylindrze to max 363 o ile pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
zero_signal Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Na tym cylindrze możesz dać lufę do 430 mm : http://www.21stcenturyairsoft.com/cylinderguide.php To w teorii... a w praktyce najdłuższa lufa jaką można zastosować w P90 to ~400mm i to za sprawą konwersji do PS90 Carbine (wydłużona lufa zewnętrzna). Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Bez konwersji oczywiście lufa ok. 430 mm to wejdzie też zakładając stockowy tłumik do TR (ma jak pamiętam 17,5 cm). Można założyć dłuższy, schowamy w nim jeszcze dłuższą lufę - ale to już będzie chyba komicznie wyglądać ;) Quote Link to post Share on other sites
zero_signal Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 No tak... :wink: Taka przedłużona lufa zewnętrzna ma 207 mm, ale zapomniałem, że w tłumik wejdzie dłuższa wewnętrzna, bo w całości ją ukryje... :) Quote Link to post Share on other sites
vorio Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 a ja mam pytanie- gdzie mozna kupic w/w baterie LiPo 11.1V 1800? Szukalem w polskich sklepach, jednak nic nie znalazlem... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts