Hawk14 Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 A jak komuś strasznie zależy na celności to nie ma problemu z dokupieniem długiego tłumika i dł. lufy... Zastanawiam się czy nie sprzedać swojej emki i nie kupić właśnie P90. Czy ktoś mógł by mi podać "kosztorys" P90 zrobionej do 420fps? Niekoniecznie w wersji ubogiej, a takiej która spowodowała by długi żywot belgijki. Quote Link to post Share on other sites
Kielbanos Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Z tego co wyczytałem o TM i p90 to taki tuning to raczej średni pomysł ale się mogę mylić bo nie znam się zbytnio. Jack pirat miał już bimbalion p90-tek to ci pewnie powie. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 (edited) Witam P90 można zrobić na 500 fps (czy coś w tych okolicach), full auto, był filmik na YT. Wszystko zależy ile pieniędzy chce się wydać. Hawk, kilka propozycji Możesz bądź to dobierać części pojedynczo bądź skorzystać z gotowych zestawów. FTK Promyka (jest też wersja z M 150) FTK Systemy bądź tańsza opcja FTK Guardera - do tego dobra lufa, np Promyk, Systema (koszt w granicach $40- 60) - gumka 20zł ? - silnik można zostawić stokowy, jeśli zależy na ROFie, można wymienić na jakiś lepszy - dobra bateria (12v Intellecta to shit, szybko traci swoje właściwości), najlepiej lipol 11,1 I gra. Ja osobiście korzystam z FTK Systemy, lufa Promyk 363 mm, gumka Systema, silnik Turbo, lipol 11,1 Zestaw daje 410 fps i 28 rof Całkowity koszt, nie pamiętam, ale na oko 1600- 1800 zł. Tanio. Wszystko chodziło elegancko (ponad pół roku czy jakoś tak) aż do wczoraj- sprężyna (M 120 Systema) pękła, trochę zjadło mi tłoka, ale reszta flaków w idealnym stanie, myślę, że tłok też jeszcze jakiś czas pożyje. Aha, jest jeszcze zestaw Bore up Modify, ale to może Pirat się wypowie, bo z nim miał do czynienia. Podsumowując, P90 to najlepsza giwera, bez dwóch zdań. Ps. Przerywacz nie jest tandetny, wytrzyma dużo. EDIT znalazłem filmik Edited September 14, 2008 by Wolo_ Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Podsumowując, P90 to najlepsza giwera, bez dwóch zdań. A pirat nawet twierdzi, że na snajperke też... ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 A ile dodatków do P90... ;) Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Jedyny problem to te magazynki - takie duuuże i drogie. Oby Chińczycy wypuścili tańsze zamienniki :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Możesz kupić konwersję Lay Lax'a na magi od emki- tyle, że to brzydkie jest jak cholera... Dzięki wielkie Wolo_ za wypowiedź. Chyba się skusze. Tylko cholera dolar drożeje :/ Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 A ile dodatków do P90... ;) w stocku ryba wygląda kosmicznie, ale z tymi dodatkami to już do filmu s-f się nadaje ;-) Ciekawe ile taki karbonowy tlumik dodaje pkt. lansu ;-) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 (edited) Karbowany to inaczej "pręgowany" - a ten jest perforowany czyli dziurawy... chyba..? ;-) Pozdrawiam, Lambert Edited September 14, 2008 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Czy po tylu dodatkach to nadal świetnie wyważony pistolet maszynowy?? Czy montowanie tam granatnika,chyba, ma sens?? To tak jak podczepić pod G36 10,20 magazynków,"bo poręczniej i można". Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Ale teraz wygląda jak transformers przedtem tylko jak... zmutowany kret! ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 (edited) Karbowany to inaczej "pręgowany" - a ten jest perforowany czyli dziurawy... chyba..? ;-) Pozdrawiam, Lambert Proponuje zmienić bryle bo wzrok od siedzenia na forum siada ;-) Napisałem karbonowy czyli wykonany z karbonu - włókna węglowego ;-) Tak przynajmniej wygląda korpus tego tlumika. Swoją drogą jak jg wypuści do końca roku faktycznie p90 to dopiero będzie wysyp :strach: Edited September 14, 2008 by 99TOMCAT Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Skąd takie rewelacje? Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 (edited) Skąd takie rewelacje? np. http://www.wmasg.pl/aktualnosci/echo_1:_e90_preorder/691/ http://www.airsoftpost.com/product_info.ph...oducts_id=29686 Z tego co wiem, to echo1 sprzedaje w stanach głownie repliki jg. Poza tym niedługo wchodzą p90 od CA, więc szybko chinole zaczną trzepać klony- kwestia tylko kto najpierw jg, boya czy well lub galaxy http://www.kapowwe.com/Merchant2/merchant....mp;Store_Code=R poza tym raczej jg nie zaczyna robić magazynków do replik, których nie produkuje: http://www.airsoftpost.com/product_info.ph...5152dd58dc01dfd Swoją drogą nie zdziwię się, jak atak klonów będzie poparty chorymi fps-ami.... Oby nie wypuścili p90 mającego np 420-450 fps w stocku :-F Edited September 14, 2008 by 99TOMCAT Quote Link to post Share on other sites
Piesof Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Jakoś mi się bardziej podoba jak jest jeden p90 a nie 50000 różnych firm... Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Eeeee,a czemu? Co to ma do rzeczy? Jak chinole zaczną robić to tak będzie, Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Też czytam aktualności, natomiast nigdzie nie było napisane, że JG wypuszcza replikę, jak na razie mamy do czynienia z Echo i CA. Poza tym niedługo wchodzą p90 od CA, więc szybko chinole zaczną trzepać klony- kwestia tylko kto najpierw jg, boya czy well lub galaxy Klony czego? CA? Bo nie widzę związku aby wypuszczenie na rynek CA90 spowodowało wzmożoną aktywność producentów chińskich. Przecież od dobrych paru lat mają do dyspozycji TM, które mogli dotąd skopiować. Tak czy inaczej, wszystkie CA, SRA, ECHA będą jedynie kupą przy TM. Quote Link to post Share on other sites
Piesof Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Dlatego że jest jedno p90 i wiadomo że jest dobre. Np. trudniej wybrać m4 bo masz milion różncyh do wyboru. A p90 masz dwie prawie takie same. Kiedy dokładnie ma się w polsce pojawić ca90? Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Też czytam aktualności, natomiast nigdzie nie było napisane, że JG wypuszcza replikę, jak na razie mamy do czynienia z Echo i CA. Klony czego? CA? Bo nie widzę związku aby wypuszczenie na rynek CA90 spowodowało wzmożoną aktywność producentów chińskich. Przecież od dobrych paru lat mają do dyspozycji TM, które mogli dotąd skopiować. Tak czy inaczej, wszystkie CA, SRA, ECHA będą jedynie kupą przy TM. Tak jak zwykle- ale jednak cena 2x niższa oraz więcej fps w stocku powinno wystarczyć aby chinole zalały rynek... Chociaż akurat p90 tm nie jest specjalnie drogie jak na tę firmę... Quote Link to post Share on other sites
Pajac Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Napisałem do specshopu w sprawie dźwigni przerywacza. Otrzymana odpowiedź brzmi: "Witam na dostawę czekamy od połowy grudnia 2007 roku, mamy nadzieję otrzymać ten produkt jeszcze w tym roku" Oby tylko się spełniło. Quote Link to post Share on other sites
captur Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Hmm, a jak się zkiepści przerywacz to tryb auto działa tak jak wcześniej tzn. lekko wciśniesz - semi, a mocniej -auto, czy też tylko full auto można strzelać? Quote Link to post Share on other sites
Pajac Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 PANOWIE!!! Specshop dostał dostawe jebadełek! LINK Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Jutro już tego pewnie nie będzie ;D Brać na zapas póki jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Czy w p90 "nie TR" da się ewentualnie zdemontować moduł kolimatora? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Mogę powiedzieć tyle, że da się go wymontować z wersji P90 z koli i wstawić tam szyny. Koleś z teamu tak zrobił. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts