michalll Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Ja się właśnie do tego przymierzam... Cena przekonuje ;) Miltec co prawda, najwyżej trzeba będzie szyć... a za taką cenę nie szkoda poprzerabiać trochę (np. na zapięcia fastexowe). Wymiary są chyba podobnego jak we właściwych buttpackach alice. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 A ja bym nie ryzykował, bo to nie jakaś ładownica, która obciążenia średnie przenosi, ale buttpack który jednak nosi w sobie najwięcej i powinien być wytrzymały. Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 A ja zaryzykuję, najwyżej później podziele się wrażeniami. W razie gdyby okazała się to straszna kicha to nie będzie duża strata. Zamówienie złożone. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Cholercia. Szkoda, że nie mam aparatu, bo bym pokazał jak ładnie popruł się mój buttpack milteca po jednej wycieczce w teren. Z mojej strony - nie warto, ale powtarzam to już chyba czwarty raz na tym forum. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Jak to z miltec'iem :/ nie warto, ale się kupuje bo tani... W którym miejscu popruł się? Tak na marginesie - co to za gramatura nylonu jest w ogóle? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Znając życie to poliester impregnowany, nie nylon. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Torba typu US M67 Combat Packwykonana z mocnej cordury. śmiech na sali :lol: No, ale to w końcu "Renomowana firma Mil-tec"... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 (edited) U mnie rozpruło się dno bliżej boków. Z obydwu stron. I to nie szwy, ale materiał. W dodatku wykończenie od wewnątrz bardziej przypomina dżunglę, niż chlebak :) Edited March 27, 2008 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 bardziej przypomina dżunglę czyli dobrze maskuje :> Cóż tam nosiłeś, że się popruło? Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Ja mówię o wnętrzu. Jakieś kępy materiału odstające, nitki, itp. Nie pamiętam od czego się popruły, jakieś 5kg ładunku może mniej. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Koniec końców nabyłem buttback austriacki - podobny do alice, materiał bardzo zbliżony (nylon), kolor również. Jedno co mogę powiedzieć - "slingi" austriackie są wygodniejsze, ale mniej wytrzymałe niż usa ;) A do lbv pasuje jak ulał (żeby nie było OT). Quote Link to post Share on other sites
djedrys Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 (edited) a ja mam pytanko z innej beczki, ale też w temacie: jak to jest z tymi lbv, czy navy seals nosili je w olive czy tylko w woodi? wydaje mi się że na zdjęciach widziałem olive a nie woodi, ale teraz już nie mogę tych fotek znaleźć. tymczasem wszędzie piszą że koniecznie woodi. więc jak to w końcu jest? [Zaczynaj zdania wielką literą.] Edited May 29, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 A może pomyliłeś LBV z szelkami H od Eagle'a, które u Sealsów były popularne, właśnie w oliwce? Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Pojawiały się i w oliwce, i w woodlandzie, ale nie koniecznie były to wytwory SDSa. Są producencie, którzy mieli/mają w ofercie konstrukcje b. podobne do popularnej (E)LBVki, np. Eagle'owska LBV-E http://www.eagleindustries.com/prd_detail....amp;SubCatID=16. Quote Link to post Share on other sites
djedrys Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Dziękuję za sugestie. Zaciekawiły mnie szelki typu h o których wspomniałeś, jednak nie znalazłem żadnej na nie oferty, czy możesz coś polecić? Będę wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Szelki H: http://www.eagleindustries.com/prd_detail....amp;SubCatID=16 Quote Link to post Share on other sites
djedrys Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 To by wiele wyjaśniało, bardzo dziękuję za pomoc. Czy znasz może ofertę bardziej przystępną niż sklep w us i a? A czy te ze strony którą podałeś to nie jest jakaś unowocześniona wersja tych używanych w latach '90 bo zależy mi na tym by nie wyjść poza ramy czasowe. Dziękuję za pomoc i przepraszam za offtop, w końcu to temat o lbv a nie szelkach rangersów. Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Jeżeli chcesz brać się za reko SEALsów, to nie zaoszczędzisz, bo nosili dużo customowego sprzętu, niedostępnego dla przeciętnego szweja. Jeżeli tylko "wzorować się na", to ELBVka od SDSa będzie dobrym i tanim rozwiązaniem. Obecność chwytu ewakuacyjnego i rzepu pod nim, oraz taśmy pod ALICEa z tyłu bocznych paneli świadczy, że nie jest to produkt SDSa (najbliżej po lewej). Eagle ma podobne rozwiązania w LBV-E, choć zdjęcia na stronie odrobinę się różnią (możliwe, że wprowadzono modyfikacje później). Pan najbardziej z przodu ma zapewne któryś model z 1195 (K?) od LBT (http://www.londonbridgetrading.com). Gdzieś połowa lat 90'. Quote Link to post Share on other sites
djedrys Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 (edited) Wielkie dzięki. Pozwólcie jednak że powrócę do wcześniejszego pytania bo ta rzecz nie daje mi spokoju. czy lbv, w dowolnej wersji, było noszone przez NS w latach '90 w kolorze olive czy tylko woodland. Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Dziękuję za pomoc! ps. Przed chwilą trafiłem na dość... ciekawą stronę. jest tam sporo info o wszelkim szpeju. Oto ona: http://www.special-warfare.net/data_base/index.html Edited May 30, 2008 by djedrys Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Jeżeli ktoś sobie kupił to nosił dowolną kamizelkę w OD. Jeżeli dostał przydziałówkę to miał WC, proste? A tą stronę to chyba dobrych paru lat wszyscy w temacie znają :) Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 To teraz ja wkraczam do akcji ze swoim pytaniem ;] Jak to jest z przerabianiem LBV i ELBV na Molle, da się ? pytanie z technicznego punktu widzenia, czy siatka utrzyma, oraz czy taśmy będą dostatecznie sztywno siedziały (żeby ładownice na dół nie zjeżdżały). Ktoś próbował ? Jak wyszło ? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 A po co? Nie lepiej po prostu kupić CMVS? Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 A o tym cudeńku nie wiedziałem ;] Dzięki. Wie ktoś może, czy to w Polsce jest osiągalne (kontrakt oczywiście) ? Oraz, tak z ciekawości, czy dalej jakieś oddziały US Army lub USMC używają LBV i im pochodnych, czy może to już przeżytek, którego nikt nie chce ? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Szaszłyk ma do pchnięcia taką kamizelkę z zestawem kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
Rumcajsev Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Pytanko. Czy jesli do ELBV wsadzę pas od Alice, i doczepię takie cargo: http://allegro.pl/item543952550_cargo_us_a...k_nadupnik.html to nic nie będzie uwierac, czy się przecierac? Ogólnie czy będzie pasowało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts