Makos Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Jednak chcialbym zeby przestawal strzelac kiedy skoncza sie kulki. Czy to dalej tak dziala po wsadzeniu mocniejszej sprezynki? Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 Jednak chcialbym zeby przestawal strzelac kiedy skoncza sie kulki. Czy to dalej tak dziala po wsadzeniu mocniejszej sprezynki? ja wsadziłem tak mocną, że po skończeniu kulek dalej strzela. Myślę że jest to kwestia dobranie odpowiedniej "mocy" sprężynki. Musisz dojść metodą prób-i-błędów. Ja zmieniłem specjalnie na tak mocną, bo u mnie CB po prostu w ogóle nie odbijał i nie zamykał obwodu. A tak mam problem z głowy. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Dokładnie tak. Trzeba dopasować twardość metodą "rozbiórki" kilku długopisów :lol: Wreszczcie trafisz na taką co Ci pasuje. Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 wiecie, bo zgłupiałem, czy PTW w wersji Max ma w standardzie lufę precyzyjną? Mam wersję max z 2008r. ale nie pamiętam czy jest prceka. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) wiecie, bo zgłupiałem, czy PTW w wersji Max ma w standardzie lufę precyzyjną? Mam wersję max z 2008r. ale nie pamiętam czy jest prceka. Tak. Masz lufę 6,04. Myślisz o wstawieniu 6,03 Vanaras albo PDI? Zgadłem ? :-P Edited January 11, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) No właśnie o tym myślę, aby wstawić 6,03 Vanaras ale 509mm (powinno pasować?), mam dosyć długi tłumik i ładnie zakryje... ciekawe jak mocno może się to przełożyć na celność... nie przetestuję się nie dowiem. Edited January 11, 2009 by frommert Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Tyle, że po forach obcojęzycznych niezbyt dobre opinie krążą o tych lufach Vanaras. Wszyscy zdecydowanie polecają PDI. Nawet ostatnio coś czytałem, że skupienie jest wręcz gorsze niż na tej lufie co jest w stocku..Jednak nie potwierdzam tej informacji gdyż nie jest to moja opinia. Co zaś tyczy się celności - myślę, że byłoby to odczuwalne przy każdej dłuższej lufie (nawet tej stockowej). Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) milo masz gdzieś link gdzie można kupić PDI ale 6,03 (bo widziałem 6,01)? bo samej lufy stockowej w asgshopie to chyba nie uświadczę.. Edited January 11, 2009 by frommert Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 6,03 PDI nie mam pojęcia (czy są produkowane).Wiem, że 6,04 możesz dostać tu: http://airsoftglobal.com/product_info.php?products_id=7122 Ponoć są genialne i widać gołym okiem poprawę. Tyle, że cena jest nienormalnaaaaa ! Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) 6,03 PDI nie mam pojęcia (czy są produkowane).Wiem, że 6,04 możesz dostać tu: http://airsoftglobal.com/product_info.php?products_id=7122 Ponoć są genialne i widać gołym okiem poprawę. Tyle, że cena jest nienormalnaaaaa ! znalazłem na redwolfie nico tańszą ;) http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/...il?prodID=24032 ale i tak cena mocna, choć stockowa kosztuje w granicach 150$. na stronie producenta (PDI)147$ .... w Polsce to widziałem specshop miał coś PDI ale już nie ma... jutro zadzwonię i się dowiem, może ściągną... Sprzedałem trochę gratów więc mogę sobie zakupić... Najlepiej się podłączyć pod jakieś zamówienie w redwolfie bo chyba mają najtaniej. Edited January 11, 2009 by frommert Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 frommert przetestowałeś, założyłeś ? Jakaś poprawa ? Quote Link to post Share on other sites
frommert Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 gadałem z Marzanem i na razie temat wstrzymałem.. podobno ma się coś pojawić nowego w temacie luf. Za 2 -3 tygodnie będzie po testach to coś się napisze. 6,03 Vanaras - mają luzy i trzeba za ponoć owijać taśmą co by nie latała - i podobno różnica jest niewidoczna przy rozmiarze 509. Trza wziąć na wstrzymanie... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Czy PDI produkuje lufy 6,01mm do PTW? Jeśli tak, to gdzie można kupić. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Nie produkuje. Przynajmniej narazie. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 (edited) Moje kolejne dziecię z "porodówki Systemy" - MP5 A4 MAX (z cylindrem złotym) :-P I moja "systemowa rodzinka" : Kilka słów o mp5 TW : Całość spójna, waży więcej niż ostry odpowiednik( w oryginale A4 ma coś około 3 kilo bez kilku gram a replika Systemy ponad 3,5 kg) Naprawdę ciężki ten PM. Tryb burst - melodia dla ucha, Części z tworzywa tj, chwyt przedni, kolba i chwyt pistoletowy wykonane podobnie jak w M4A1 na najwyższym poziomie. Fakt, który różni mp5 od m4 to zmiana maga - mianowicie nie ma tu tego motywu z Boltem. W MP5 poprostu wsadzamy drugi magazynek i prujemy dalej.A przydało by się tak przeciągnąć dźwignię przeładowania..heheh. No ale cóż. Wymiana cylindra to już nie minuta jak ma to miejsce w przypadku emki. Tutaj aby to zrobić na polu walki, potrzebujemy, śrunokręta, imbusa, najlepiej jakiegoś młoteczka. Kilka rzeczy trzeba porozkręcać aby się dostać do serca. Ogólnie całość to rewelacja. Najładniejsza MP5-tka jaką widziałem w swej klasycznej i kultowej odmianie.Za te pieniądze można kupić podrasowane emkowate G&P.... i co z tego jak w tych samych pieniądzach można mieć niezapomniane wrażenie z PM'em Systemy, na którą warto zdecydowanie postawić. Edited January 24, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Systema na Shot Show 2009: http://pl.youtube.com/watch?v=Z5OoqiImYxs Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Napisz ile ta MP5 kosztowała. Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 ciekawi mnie kiedy systema poprawi magazynki i "feature" followera - tak samo czym wersja MIL/LE bedzie sie tak naprawde roznic od wersji "stock" Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 (edited) ciekawi mnie kiedy systema poprawi magazynki i "feature" followera Pewnie nigdy..niestety.. Do dyspozycji pozostają magazynki MAGA, które w eksploatacji są ponoć dużo lepsze. Napisz ile ta MP5 kosztowała. Prowokujesz czy o co chodzi ? Edited January 24, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Nie prowokuję, zmotałem się ale znalazłem już sam. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) OK.Spoko. Po małym teście na cylindrze złotym i kulkach 0,25g Bioval, strzelając na odległość 65 metrów do celu w postaci kolegi :-F : * na 5 strzałów 3 dotarły do celu (plecy) * tor lotu kulki na trybie semi dużo lepszy niż w m4A1 * przy trybie burst skupienie takie sobie. Gdzieś na 40 metrze kulki zaczynają się już rozpylać każda w swoją stronę. W trybie auto jest lepiej - jak po sznurku. * między czerwonym cylindrem w M4A1 a złotym w MP5 , niewielka różnica jezeli chodzi o zasię maksymalny (a przecież długości luf są znacznie inne) Ogólnie to jestem zaskoczony pozytywnie osiągami tego PM'a ;-) Edited January 25, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Kur@#@$$ znowu za późno na edit :cry: Niemniej ciekawe porównanie MP5 ostrej do PTW: http://picasaweb.google.com/alexander.lapi...ey=1XfzK0IG2lM# Quote Link to post Share on other sites
Makos Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Ktos wie cos wiecej o tych magazynkach MAGA? Gdzie, po ile, jak z eksploatacja? Ja juz jestem zdesperowany. Te orginalne magazynki Systemy do M4A1 psuja caly efekt. To tak jakbym kupil sobie Ferrari i jechal po warszawie w godzinach szczytu z predkoscia roweru. :wink: Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) A powiedz Makos co się dokładnie dzieje? Bo jeżeli masz problem z tym "followerem" lub ze szczękami to proponuję wyjąć follower i w jego miejsce wsadzić dwie kulki po czym wcisnąć go na miejsce tak aby kulki znalazły się pod nim. Coprawda wtedy układ elektroniczny nie będzie wyłapywał, że mag się skończył tylko będziesz oddawał głuche strzały co dla ciebie będzie informacją,że czas na wymianę maga. W magazynku do mp5 follower mi normalnie wypadał po opróżnieniu magazynka, zatrzaskując szczęki w dolnej pozycji. Sprawę załatwiłem usztywniając te boczne sprężynki szczęk poprzez gumkę do włosów oraz wypiłowania tego gniazda magazynkaw gdzie owe szczęki się chowają i póki co jest dobrze :-P Tobie jednak proponuję spróbować pierwszego sposobu z dwoma kulkami pod tym badziewiem co wypycha kulki. Co do magazynków od emki. To z dwoma też miałem problem ale po "kąpieli" w opisany poniżej sposób wszystko zaczęło bnglać poprawnie: http://www.ratsslupskasg.fora.pl/repliki-i...ma-ptw,290.html EDIT: magazynki MAGA pojawić się mają w pierwszym kwartale tego roku na ASGshopie (taką informację dostałem od nich na początku grudnia 2008r) oraz na Specshopie. Kiedy będą dokłądnie? Tego nie wiem. Trzeba by było przypomnieć tym sklepom o użytkownikach PTW w Polsce :lol: . Ponoć problemów z nimi nie ma jeżeli chodzi o eksploatację. Edited January 25, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Makos Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Te nieszczesne szczeki brudza sie "z powietrza". Po kazdej strzelance rozbieram magazynki, czyszcze dokladnie szczeki i smaruje te malutkie sprezynki pod szczekami a mimo to kulki w magu potrafia sie zacinac.... albo fontanna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts