Krav-com Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Próbował ktoś do PTW wstawić Charging Handle od AR-15? Wchodzi bez problemów lub z ew. przeróka, czy może nie wchodzi wcale? Z tego co pamiętam wchodzi bez żadnych przeróbek. TW5 - manual do challenge kit'a: http://www.trijicon.pl/images/TW5_A4_Challenge_kit_manual.pdf Przyda się przy rozkładaniu na cz. pierwsze. Quote Link to post Share on other sites
norba Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 Macie może jakieś lub też znacie opinie na temat tych magazynków: Magazynki Quote Link to post Share on other sites
Full Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 A ja mam pytanie do ludzi, którzy bawią się PTW już od dłuższego czasu: Czy z perspektywy tych miesięcy nadal uważacie, że "to jest właśnie to" i polecacie, mimo zaporowej ceny ? Quote Link to post Share on other sites
norba Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 Ja osobiście powiem że jestem zadowolony z mojego wyboru PTW. Używam jej od lutego 2009. Musisz być świadom tego ze PTW nie jest w 100% sprzętem bezawaryjnym i bezobsługowym. Trzeba pamiętać o okresowej wymianie szczotek do silnika (inaczej silnik może odejść do krainy wiecznych łowów) i czyszczeniu magazynków. Od czasu do czasu należy też czyścic lufę, ale to raczej naturalne przy lufach precyzyjnych. Przy używaniu cięższych kulek może pojawić się problem z podkręcaniem kulek który można łatwo rozwiązać. W zamian masz solidnego AEG'a z bardzo dobrymi osiągami. Hop up praktycznie ustawiasz raz na długi okres. Jeśli naprawdę chcesz wydać tą sumę na karabin to polecam. Quote Link to post Share on other sites
Full Posted February 18, 2011 Report Share Posted February 18, 2011 dzięki norba, mam nadzieję, że ktoś jeszcze zabierze głos, bo targa mną straszna niepewność - kupować PTW, czy nie :) Quote Link to post Share on other sites
norba Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 (edited) Pisząc mojego posta nie chciałem Cię zniechęcić. PTW to świetna replika o świetnych osiągach o czym miałem przyjemność się przekonać. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam. PS. Polecam portal http://systema-ptw.com/ - skarbnica wiedzy o PTW Edited February 19, 2011 by norba Quote Link to post Share on other sites
Full Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Absolutnie nie odniosłem wrażenia, że chcesz mnie zniechęcić, i pewnie że pomogłeś, po prostu to dużo kasy dla mnie i nie chce jej wydać zbyt pochopnie. Dzięki za linka :) Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 (edited) Nie tylko dla Ciebie to dużo kasy :) Jako były użytkownik CTW, a obecnie kupujący PTW powiem Ci, że warto. Precyzja wykonania, powtarzalność strzału, reakcja na spust, wywarzenie... rewelacja. Przynajmniej dla mnie. Edited February 21, 2011 by Raq Quote Link to post Share on other sites
Hawranek Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Ja swoją replikę mam od listopada 2009 roku. Jedyne co wymieniam to szczotki, innych awarii nie doświadczyłem. Używam magazynów MAG i jakoś nie za specjalnie o nie dbam, mimo to nie sprawiają mi problemów. Generalnie: POLECAM A. Quote Link to post Share on other sites
skrzeczu2 Posted February 22, 2011 Report Share Posted February 22, 2011 takie pytanie czy ktoś może wie czy w Tokio jest jakiś salon ( SKLEP ) SYSTEMY Quote Link to post Share on other sites
Full Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 dzięki wszystkim za odzew - decyzja podjęta - pozostaje zebrać kasę :) Quote Link to post Share on other sites
Matiz Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Czy wiecie czym może być spowodowane palenie bezpiecznika w systemie czerwony cylinder... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 za dużo prądu żre a bezpiecznik za slaby, kiepskie kable i kiepskie konektory ;p Quote Link to post Share on other sites
Matiz Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 za dużo prądu żre a bezpiecznik za slaby, kiepskie kable i kiepskie konektory ;p Jaka rada :D Quote Link to post Share on other sites
Matiz Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Czy przyczyna palenia bezpiecznika 1x35A i 2x 30A może być bateria Li-Po 11.1 20-30C 3000mAh ?? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 a zła ? dla mnie totatlnym nieporozumieniem jest dawanie konektorów typu tamiya w replikach który w peaku łykaja do 70 A. Tamyiya duża przy 30A potrafi sie zaczać przepalac. nie mówiac nic dalej o biednych kabelkach i bezpieczniku któy daje opór zmniejsza prad dawany na silnik. Bateria po ćzesci moze być winna bo jest mocna, daje odpowiedni prad a bezpecznik nie moze połknąc wiecej niż trzeba :P i sie pali. tak jak rozumuję :D Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 A szczotki w silniku kolega kiedy zmieniał? Quote Link to post Share on other sites
Matiz Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Szczotki są nowe... Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Zatem bardzo możliwe, że sfajczył Ci się silnik. Ja nie ogarniam tak PTW jak zwykłych aegów, więc będziesz musiał prawdopodobnie wysłać replikę do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Matiz Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Zatem bardzo możliwe, że sfajczył Ci się silnik. Ja nie ogarniam tak PTW jak zwykłych aegów, więc będziesz musiał prawdopodobnie wysłać replikę do serwisu. -Palenie bezpiecznika było spowodowane przez baterie Lipol 20-30C 11.1V ( bateria 1500mAh 11.1 20C działa znakomicie i nie powoduje przepalania bezpiecznika 30A) -Karabin miał problemy również z powodu stopki grip-a, która zbyt mocno dociskała kable co powodowało zwarcia. po wyeliminowaniu tych czynników karabin działa bdb. Quote Link to post Share on other sites
Matiz Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Co może powodować ze kulki są zgniatane przez systeme ?? Moja stara systema tez miała taki objaw ale już nie pamiętam co było przyczyna. Quote Link to post Share on other sites
norba Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Zabrudzone magazynki lub wyrobione sprężyny w magazynkach. Quote Link to post Share on other sites
niebieskid2 Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Co do kabli dociskanych stopką gripa się zgodzę, sam miałem taki problem, przerywało mi izolację i były spięcia, ale sam tego nie robiłem, dałem do serwisu. Ja używam baterii lipo 11,1 3000mAh, C niewiadome, firmy ASG A/S. problemu nie mam. ani na czerwonym ani na złotym. Problem miałem przy tym taki, że replika często stawała w pół strzału i paliła się dioda. Jak się okazało, miałem zapiaszczone zębatki i zatartą zębatkę planetarną, przez co w gb był zwiększony opór, co powodowało zwiększony pobór mocy i w efekcie stop. o dziwo, żaden bezpiecznik mi się nie spalił. Poprzedni właściciel powinien dostać za to w zęby, bo to jego niedopatrzenie. sprawdź o siebie, czy w środku wszystko ok, żebyś czegoś nie przeoczył, bo ja też myślałem że to sam silnik. Quote Link to post Share on other sites
Matiz Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Jaką polecilibyście lufę precyzyjną ? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 (edited) Szukam jak najmniej awaryjnej repliki, nie wymagającej grzebania, która po prostu jest i strzela, która ma wystarczającą moc w stocku i nie nie rozpadnie się po 2-3 strzelankach. Tutaj tuning polega na wrzuceniu innego cylindra. Jedynymi wadami jakie znalazłem w tym temacie to awaryjne magazynki i trzeba regularnie wymieniać szczotki silnika. Czy PTW spełni moje wymagania? Proszę o szczere wypowiedzi, bo wielu użytkowników nie chce się przyznać, że replika za prawie 6k ma wady. Edited August 22, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts