Procent Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Ale przecież to są oryginalne buty, wiec skąd tutaj teksty o kopiach? Quote Link to post Share on other sites
past Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Buty knotraktowe najcześciej pod jednym numerem kontraktu mają kilku producentów. Np moje Wellco i Altamy maja /Wellco Altama Belleville/ aby sprawdzić czy buty są kotraktowe wystarczy poprosić o numer kontraktu. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Sorry Past, ale co to za bełkot? Numer kontraktu (lub kilka) dostaje każdy producent. Nie ma opcji, żeby pod jednym numerem kontraktu było kilku producentów (poza wypadkiem kontraktorów zlecających produkcję małym firemkom) Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Witam, kupiłem niedawno spodnie w kamuflażu MARPAT, no i nie jestem pewien czy są one kontraktowe, proszę nie śmiejcie się, czytałem tutaj że mundur powinien być proppera albo American Apparel, a mi pisze jakieś EA industries. Tu jest zdjęcie naszywki z kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Info które znalazłem: "...The uniforms are manufactured by Propper International Inc., American Apparel, E.A. Industries and American Power Source Inc." Nie wiem osobiście na ile to prawda ;) Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 (edited) Ziomek08, tak kontratkowe są, odpowiada za to ten numerek: SPO100-06-D-0361 SPO to instytucja która złożyła kontrakt 06 to rok kontraktu a reszty nie wiem :) mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie na kolanach są kieszenie, na co one są xD? Na wkładki chroniące kolana. Edited May 11, 2009 by Wzorek Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 :-D Kocham to forum :!: dzięki Wzorek, bałem się już że 150 zł poszło na marne. A mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie na kolanach są kieszenie, na co one są xD? Może jakieś ochraniacze, ale po co one takie duże ? xD Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Tak jak Wzorek napisał : na wkładki chroniące kolana, na allegro chyba po 60 zł były kiedyś. Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 No dobra, ale gdy będę np. często upadał na kolana to czy materiał po pewnym czasie się nie uszkodzi ? Lepiej kupić standardowe ochraniacze jak np. Alta czy kupić te wkładki ? Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 (edited) Wiadomo że się uszkodzi, bierz alty :-F Ewentualnie bijansy, też nie najgorsze są. Edited May 11, 2009 by Wzorek Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Oczywiście, że tak ( no może nie oczywiście, ale przypuszczam, że RACZEJ tak ), nie należy ich stosować jako zastępstwo do zwykłych ochraniaczy jak właśnie wyżej wymienione Alty czy Bijansy ( Także preferuję Alty ) Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 A to: gun smoke na dole strony są ochraniacze, co to za firma i czy warto brać :-) ? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Lepiej weź te, nie dużo drożej, a jakoś pewna. Ewentualnie na allegro czy w sklepach masz Alty od 100 do 140 zł. http://www.warrior.pl/forum/viewtopic.php?t=20369 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Nie robie tu żadnej reklamy bo gdybym miał kase sam bym łykną, ale jak wiadomo znalezienie kontraktowej AAV'ki graniczy z cudem. Oto coś dla uber pro rekonstruktorów: http://allegro.pl/item628130144_body_armor..._nowa_tani.html Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Nie bo to Guarder. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Fajna kopia jak na moje oko. Wkleję to co już na 1/8 pisałem: A mnie to śmierdzi G&P czy innym Guarderem na kilometr. Fcet nie pisze nic o tym, czy jest oryginalna, nie pisze o producencie ani o kontrakcie. Nie daje fotek metki, ogólnie daje tylko jedną fotkę. A ten woodland z fotki to mi kopie przypomina jak nic. Zobaczcie sobie na kolor PALSów, na uchwyt do QR'a i porównajcie z tym chociażby:http://www.emdomusa.com/images/Large-shing...hingle-fsbe.JPG http://www.emdomusa.com/images/Pistol/Larg...l-quad-fsbe.jpg Oczywiście można zwalić na oświetlenie, aparat itp, ale jak dla mnie to kopia jak nic. Poza tym zobaczcie, że na focie leży jeszcze element jakiejś innej kamizeli, zobaczcie na spód jej ładownicy, jaka różnica w odcieniu brązu, a jak dla mnie ta ładownica właśnie bardziej oryginalnie wygląda. Chociaż chłopaki na forum doszli, ze to bardziej guarder. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 No musi Być Guarder ( choć faktycznie u was na forum najpierw na oryginał stawiałem, ale się doszukałem, że ni chu chu ), bo G&P ma wnętrze w Woodlandzie, więc odpada, oryginał też odpada = Guarder. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 W takim razie mój kolejny epic fail na tym forum... Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Wcale nie, wina tylko ludzi którzy sprzedają Guarder'a jako oryginał, a później w mailach twierdząc, że producentem jest Eagle Ind. mówią, że metek nie ma bo się oderwały mimo, że AAV'ka nowiutka, ale już off - top robię. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Prawda, sam ostatnio z ciekawości zacząłem pisać do kolesia, który z uporem maniaka twierdził w aukcji, że sprzedaje oryginał, na co wg niego najlepszym dowodem było to... że klamry w kamizelce są ITW Nexusa. Oczywiście metki nie było bo się odpruła. W korespondencji stwierdził z całkowitą pewnością, że to oryginał jest, wie bo pamięta metkę z napisem, uwaga, Full Spectrum BODY ARMOR... Także nie napalajcie się na AAVki na allegro, nie chcecie kupować używanych Guarderów za cenę nowych :) To była ta aukcja: http://allegro.pl/item581356704_fsbe_kamiz..._rozmiar_m.html Widziałem też kiedyś aukcję z ponoć oryginalną AAV, dość tanio, nawet metka była... tyle że identyczna jak w IBA. Logo PointBlanka a pod nim wszywka z kontraktem itd., tylko że tekst na niej dotyczył IBA. Ot, ciekawostka. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Na oryginalnych FSBE AAV (zarówno w wersji z QR i bez QR) jest metka "od interceptora" (najczęściej słowo Interceptor jest wymazane markerem) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 http://www.allegro.pl/item640038064_body_a..._nowa_tani.html Dla tych ( choć pewnie ich już nie ma :P ) mieli jakieś wątpliwości czy oryginał. Tak zjechać z ceny do ceny kopii - to może być tylko kopia ;] Quote Link to post Share on other sites
Arek3870 Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Witam mam pytanie jakich Marines używa latarek się w M16A4 w terazniejszych czasach w Afganistanie Quote Link to post Share on other sites
prochemik Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Czy wojska US korzystają z CIRAS'OW w oliwce?? Wiem że marines korzystają z tej kamizelki ale w CB jeśli tak to Mógłby ktoś podać przykładowy zestaw takiego ubioru.? Z góry dziekuje :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 (edited) Rangersi używają CIRASów w kolorze ranger green. Oprócz tego operatorzy SWCC używają zestawów w tym kolorze. A tak wygląda "przykładowy zestaw ubioru" dla MARINES, czyli FSBE II: http://www.specwargear.com/FSBE2.html Edited June 1, 2009 by cavtan Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts