Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo rzadko.

Jesteś w stanie określić od czego to zależy. Widzi mi się operatora, specyfiki misji czy od tego, że akurat na magazynie nie było długich?

K.A.B. mógłbyś podesłać jeszcze jakieś linki czy tylko to jedno zdjęcie znalazłeś?

• 3 weeks later...
Posted

Mam pytanie o nowe pokrowce w marpacie na hełmy lwh i mich - czemu są takie duże? Jak worki na kartofle...

Mam jeden pokrowiec na pasgt/lwh, stary, rozmiar xs-s. Jest okej, taki jak inne.

Widziałem później pokrowiec z nowszej serii na ten hełm, rozmiar m-l, i po założeniu na pasgt rozmiaru large był nadal dużo za duży.

Podobnie z pokrowcami na micha. Pokrowiec dwustronny w marpacie rozmiaru m-l jest dużo większy od np. pokrowca dwustronnego w wd/d3c. Na michu medium wygląda jak worek... O co z tym chodzi?

Cały czas pisze oczywiście o oryginalnych pokrowcach.

• 4 months later...
Posted

gdzieś mi się OBIŁO o uszy, że USMC używa tylko G-Shocków od czasów Iraku. Ile w tym prawdy? Jeśli choć trochę - kojarzycie modele? Zawsze wydawało mi się, że żołnierz sobie zegarek sam kupował i nikt mu z góry niczego nie narzucał. z drugiej strony - może kupują sami, ale jest jakaś "moda' u nich na G-Shocki właśnie? Zaciekawiła mnie ta kwestia.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

http://cache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/afghan_11_12/af12_16832681.jpg

Village elders speak with a U.S. Marine (L), through an interpreter as American and Afghan forces search for weapons October 25, 2008 in the Korengal Valley of Kunar Province in eastern Afghanistan. (John Moore/Getty Images) #

http://cache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/afghan_11_12/af14_16832739.jpg

U.S. Marines scan for Taliban insurgents as Afghan forces search a house for weapons October 25, 2008 in the Korengal Valley of Kunar Province in eastern Afghanistan. (John Moore/Getty Images) #

Mich.

Edited by Kalashnikov
  • 2 weeks later...
Posted

IBA nie ma wkładów miękkich grubości 1.5x SAPI, na pewno popatrzyłeś na drugiego od lewej a nie od prawej? ;]

Ładnie zresztą widać porównanie, pierwszy z lewej ma ibę, popatrz jaką ona ma grubość, a jak gruba jest ta na drugim od lewej.

• 6 months later...
Posted

Chciałbym poruszyć kwestię M79 używanego przez gruntów w Iraku. Czy znalazł on szersze zastosowanie czy jedynie służył do detonowania IED? Zdjęć jest mało, głównie z treningu i mierzenia do obiektywu, jeżeli ma ktoś coś ciekawszego to będę niezmiernie wdzięczny.

Posted

W Iraku, M79 było używane przez SEALs, jako "dopełnienie" krótkiego M203 pod karabinkami. Z M79 u marginesów jest problem, bo faktycznie, zdjęć jest mało.

Ale tak- służył do detonacji IED ( w mniejszości )- po prostu był lepszy niż M203 i dawał radę w walce- ( był celniejszy, mimo tej samej amunicji ), no i była ta szypta oldschool'u :)

• 2 months later...