SamsOn Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Nie spieszy ci się to odłóż i kup G&P. Pożyje ci dłużej ^^ Quote Link to post Share on other sites
Szczyntek Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Mhm.. Właśnie mi się spieszy :) Bo niedługo zwariuję bez strzelanki ;] Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 (edited) Może M4 ICS Universal? Znajomi mają i chwalą. Edited June 3, 2010 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
Szczyntek Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Hm... nie miałem styczności ani z tym ani z tym, ale chyba G&P ma lepszą opinię :) Razem z repliką G&P co trzeba dokupić? Chodzi o baterie, itp. Quote Link to post Share on other sites
Szczyntek Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Panowie, co myślicie o sklepie zbrojownia.pl ? Warto tam kupować? Dlaczego jest taka różnica cen takiej samej repliki między GunFire a Zbrojownią? ( 80 zł ) Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Zbrojownia wymienia parę części ;) Quote Link to post Share on other sites
Szczyntek Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Na gorsze? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Na gorsze to na pewno nie ;). Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Standardowo replika posiada wiele wzmocnionych cześci Gearboxa: - kierunkowa głowica tłoka - sprężyna M110 - stalowe zębatki z czterema zapadkami przeciwpowrotnymi (by www.zbrojownia.com.pl) Quote Link to post Share on other sites
Szczyntek Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Hm, to bardziej opłaca się na zbrojowni ? Bo już nie czaje xd Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Tak .. o ile dojdzie z tą dostawą ^^ Quote Link to post Share on other sites
bebol22 Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 czesc, macie moze jakiś inny sposob na schowanie baterii niz w tej atrapie na laser? te szyny ris sa w calosci metalowe? Quote Link to post Share on other sites
Szczyntek Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Hm, Szymek, nie sądzicie że zbrojownia to trochę podejrzane? Kupował ktoś coś u nich kiedyś? bebol, możesz dokupić inną kolbę ale wtedy musisz podciągnąć kable do tyłu, jeśli się nie mylę. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Szczyntek: zajrzyj do działu sklepy i opinie o nich, jest temat o zbrojowni i ludzie chwalą ten sklep. Quote Link to post Share on other sites
becek123 Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 No i jak tam wasze emki risowe, dalej się trzymają w przyzwoitym stanie? Bo właśnie zamówiłem i mam nadzieje ze się nie zawiodę. Quote Link to post Share on other sites
Sundowner Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 Lakier schodzi płatami, części kolby pękają, płytka kasująca luzy RISa pęka jako pierwsza. Głowice tłoka, prowadnice sprężyny - pękają. Głowice tłoka trafiają się zmontowane "na odwrót" - w 2 na 3 przypadków jakie sam rozbierałem do przeglądu, w tym wszystkie PJa. Montaże luf niedokręcone, łamiące i przepalające się kable. Marnie spasowane i luźne części RISa i detali body. Tyle widziałem przez ostatnie 2 lata. Quote Link to post Share on other sites
becek123 Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 W zasadzie chcialbym aby replika mi wytrzymala rok na stocku ew. prec lufa i gumka hopa,w wakacje do roboty i oczywiscie cos ambitiniejszego sie kupi,ale na ten czas myslicie ze ta m4 da rade? ;] Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 (edited) Jak nie będziesz grzebał w GB to da radę ;) Tylko zawsze jest mały procent, ze jednak coś tam pęknie/spsuje się. Jak to z większością mechanizmów. Albo trafisz na karabin składany przez skośnookiego pana, który sobie dzień wcześniej popił i przyszedł do pracy na kacu. To tak jak kolega opisał wcześniej, głowica tłoka będzie założona na odwrót :strach: Edited September 13, 2010 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Sundowner Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 W zasadzie chcialbym aby replika mi wytrzymala rok na stocku ew. prec lufa i gumka hopa,w wakacje do roboty i oczywiscie cos ambitiniejszego sie kupi,ale na ten czas myslicie ze ta m4 da rade? ;] Jeżeli nie będzie to PJ, to da radę. PJ ma zbyt mocne sprężyny i jest zwykle wadliwie złożony (głowica tłoka, podkładki na zębatkach). Wymiana lufy, gumki HU i baterii to podstawa. Tutaj jestem hipokrytą bo sam nadal jadę na oryginalnej... ale widać jakaś dobra partia się trafiła ;) . Wymiana okablowania też wychodzi na zdrowie. Tylko bez szaleństw 1,5mm^2 powoduje zaklinowanie się silnika i można jego regulację prowadzić tylko w jednym kierunku - żeby poluzować trzeba go wyciągać z chwytu ;) Jeżeli możesz te rzeczy samemu zrobić, lub masz kogoś komu możesz to zlecić za sensowną cenę to modyfikacje nie będą Ciebie drogo kosztować. Jedna uwaga - nie każda preclufa wejdzie bez przeróbek - niektóre są zbyt grube. Quote Link to post Share on other sites
fdsz Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Witam, 4 dni temu kupiłem m4a1 Boyi i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Dokupiłem do niego batke firefoxa 9,6 v 2300 mAh i dalej strzelam bez ładowania. Jest to moja pierwsza broń AEG i ogólne wrażenie jest jak dla mnie jak najbardziej na plus. Zasięg lepszy niż sig 550 od JG. Jeśli chodzi o szybkostrzelność to m4a1 również wygrywa. Wczoraj na strzelance zaniepokoiła mnie jedna rzecz. Podczas strzelania spust nagle przestał reagować, kolega poradził aby przełączyć na auto a później wrócić na semi. Czy z każdym elektrykiem tak jest? Quote Link to post Share on other sites
mlody_94 Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Witam, jakie są opinie o tym produkcie: http://gunfire.pl/product-pol-1152189655-Replika-karabinku-BI-3681M.html I czy opłaca się go teraz kupować, tzn. czy ma on te same ,,bebechy" co ta wersja: http://gunfire.pl/product-pol-1152189678-BI-5181M.html I jeszcze jest to, ale nie jestem tego pewien. Czy ktoś z tego strzelał? http://gunfire.pl/product-pol-1152193805-M4A1-Full-Metal-Blow-Back.html Nie wiem co z tych kupić, chodzi mi jedynie o to czy różnią się jedynie na zewnątrz, czy też mają inny gearbox itp. Quote Link to post Share on other sites
KAZ_OVER Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 (edited) Ja bym na Twoim miejscu brał tego Full Metal APS'a bo nie jest drogi, a blow back jest itp. Edit@ A co uważacie o tym? Bo podejrzanie tanie i w ogóle. Podobno ma około 350 fps i jeszcze udało mi się wywalczyć 4 miesiące gwarancji od użytkownika allegro na piśmie. http://allegro.pl/m4a1-boyi-asg-militaria-tanio-i1256962258.html Edited October 2, 2010 by KAZ_OVER Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted October 11, 2010 Report Share Posted October 11, 2010 Najpierw kupić potem pytać, dobre rozumowanie. Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 Witam, jakiś miesiąc temu nabyłem M4 RIS DBoys, i mam z nią problem, ponieważ nie mogę dojść do tego jak zmienić gumkę hop up, oraz wyczyścić replikę z piasku w środku (po ostatniej strzelance). Kable od baterii przechodzą od atrapy lasera przez pierścień i dalej w stronę gearboxa. Ściągając górne body, kable nie chcą przejść przez pierścień. Czy ktoś wie jak to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 Już nie aktualne, jakoś sobie poradziłem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts