mastah Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 (edited) Wczoraj naładowałem batkę do swojej emki. Rof jest dobry, na poziomie innych chińczyków, a może nawet lepszy :D Edited November 15, 2007 by mastah Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Powracając do tematu "chwiejnej lufy". Jak rozkręcić/ rozłożyć/ zdjąć cokolwiek zrobić, żeby dobrać się do mocowania lufy zewnętrznej z body?? W jaki sposób zdjąć pierścień?? I jak zlikwidować chwiejność lufy?? Szukałem, googlowałem i cos tam znalazłem, ale w większości są to wypowiedzi w stylu: "...poradziłem sobię z tym, to prostę..." :killer: albo "...trzeba dostać się do łączenia lufy z body i tam dać taśmę, dokręcić śrubki itd.", ale nic więcej :wink: Jak się dostać do tego miejsca?? Proszę o pomoc :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Stosuję się tylko jeden znak zapytania na końcu zdania. A muszę się pochwalić, że u mnie nie ma chwiejnej lufy, kompletne zero. Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Musisz odkręcić te dwie śrubki imbusem nie daleko muszki. Następnie zdjąć risa, i wstawić w pierścień trochę blaszki czy czegoś. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 EDIT: Przed chwilą robiłem testy na puszce: Przebiło denko (od spodu) puszki. Nie mówię już o przebiciu puszko na przewylot. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Na co? :lol: Nie wiecie czy da się zamontować na to M4 tłumik typu QD? Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Nie mówię już o przebiciu puszko na przewylot. Nie powinno się pisać: "puszko na przewylot", tylko puszki na wylot. Taka mała złośliwość z mojej strony. Jak chcesz Mastah zwracać komuś uwagę to najpierw sam sprawdzaj co napisałeś. Po dwa znaki zapytania dałem w celu podkreślenia, moich pytań. Musisz odkręcić te dwie śrubki imbusem nie daleko muszki. Następnie zdjąć risa, i wstawić w pierścień trochę blaszki czy czegoś. Może jestem ślepy ale u mnie przy muszce nie ma żadnych śrubek, które można odkręcić. Jeżeli możesz to umieść tutaj zdjęcie ze wskazaniem miejsca gdzie znajdują się w/w śruby. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 (edited) Trzeba rozebrać cały frontset. W zespole muszki znajdują się 3 srubki/wkręty imbusowe, których to usunięcie pozwala na zdjecie rzeczonego.Dalej to na risie jest jeszcze jeden imbus na górze który trzeba poluzować by RIS zszedł bez oporów. W tym momencie powinieneś już zobaczyć ząbki pierscienia, do których to stosując takowy klucz ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2423 ) dokręcisz chwiejną na początku lufe . Pasuje też klucz do tarcz do szlifierki kątowej. Edited November 15, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Ravic: Dziękuję za odpowiedź, ale..... Cały czas się upieram, że u mnie w zespole muszki, ani obok niej nie mam żadnych śrub, śrubek ani śrubeczek. :wink: Żeby zdjąć RISa odciągam tylko pierścień w stronę body, po czym odchodzi ładnie dolna część. Żeby zdjąć górną, rzeczywiście trzeba odkręcić śrubę "na górze". Czy te ząbki znajdują się pod pierścieniem? I jak to dokładnie dokręcić? Przepraszam za moją "głupotę", ale jeżeli boję się, że coś mogę zniszczyć to potrzebuję poradnika w stylu: "najpierw weź do ręki klucz, potem do drugiej weź replikę, włóż tu i tu i kręć odwrotnie do ruchów wskazówek zegara itd." :wink: Inaczej się poddaje :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Gwint na pierscieniu jest prawy a wyglada to tak ( http://taiwangun.com/upload/products/xn314...ejfmg9w2043.jpg ) I wlasnie w te ząbki ładnie wpasowuje sie klucz. Tylko pamiętaj by ustawić tak aby atrapa rury gazowej weszła do body. Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Zrobione. Żadnej chwiejności. A co do śrub to oczywiście są, brawa dla mojej "znajomości" repliki :wink: Dziękuję Ravicowi za "łopatologię". Koniec z mojej strony. Quote Link to post Share on other sites
Brodaty Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 A jaki jest silnik w tej replice? Tzn. do jakiego go można porównać(np Marui EG1000)? Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 A oto moje "przeróbki": -Hi-Cap CA szary -Kolimator 1x30 Scope King Arms -Puszka na baterię CA Mam pytanie odnośnie połączenia szyny na rączkę właśnie z rączką transportrową. Wydaję mi się, że taka szyna powinna głębiej osadzić się na rączce transportowej. Ale to może moja wyobraźnia ;-) Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Hmm tylna część rzeczywiście powinna wejść głębiej. Nie przeszkadza ci koli pod kątem?? Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Na dystansie 35 metrów (taką długość ma mój ogródek :P ) kropka kolimatora w pozycji bez regulacji (czyli tak jak wyjełem go z pudełka- na środku) w miarę zgrywa się z miejscem trafienia kulki. Tak więć jeżeli chodzi o celowanie, to nie, ale względy "estetyczne" to już co innego. Może trochę podszlifować szynę? Nie wiem czy to coś da. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Miedzy szyną a rączka masz jakąś przerwe? co Cię hamuje że szyna nie chce wejsc głębiej?? Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 (edited) Szerokość szyny. Jest szersza niż "wgłębienie" w rączce. Edited November 23, 2007 by mikolajasinski Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 W takim razie weź pilnik i piłuj aż wejdzie niema chyba innej rady, a na estetyce nie stracisz bo cześć rączki którą spiłujesz będzie zasłonięta. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Jak w tej emce zdjąć tłumik płomienia - próbowałem zdjąć, ale nie dałem rady. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Przy tłumiku powinien być mały imbus bodajże 1mm, ja przynajmniej mam tak w swoim JG. Quote Link to post Share on other sites
Brodaty Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Jak w tej emce zdjąć tłumik płomienia - próbowałem zdjąć, ale nie dałem rady. Gwint tłumika jest lewoskrętny, czyli trzeba kręcić w odwrotną stroną jak butelkę. Jest miejsce na śrubkę imbusową jest, ale jej tam nie ma :strach: Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) U mnie akurat jest śruba (imbus). W swoich postach nie wolno wstawiać linków do swoich aukcji, ofert z komisu itp. Więc jak ktoś jest chętny - niech zobaczy mój podpis :D Pozdrawiam Na ile u was starcza stockowa batka ? PROSZĘ apollyon Edited December 17, 2007 by Apollyon Quote Link to post Share on other sites
SARS_wENDorf Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 witam... Pytanko do posiadaczy replik tych ktozy swoje repliki juz troszke czasu maja i nie jedno przeszly... jak sie sprawuje replika co z awaryjnoscia?? przeczytalem caly temacik ale tak dla pewnosci spytam :) czy wszystkie zakupione zyja :) oczywiscie chodzi o DBoys M4 RIS:) Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 (edited) Moja emka ma 1,5 miesiąca i się nawet trzyma :D Tylko farba szybko schodzi z elementów metalowych .... Pozdrawiam Edited December 24, 2007 by mastah Quote Link to post Share on other sites
SARS_wENDorf Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 niech sobie schodzi bedzie realniej wygladac :) a ogolnie wszystko smiga jak trzeba ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts