Tymbark Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Aha , dobra dziękuje :) Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Mam pytanie co do rodzajów Cordury w wz.93. Czy strary wzór będzie nadal używany czy zostanie wyparty przez "polską Cordure"? BTW Pojawiło się pięć nowych ładownic. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Właśnie, fotka polskiej cordury w porównaniu do innej przydałaby się z użyciem większych powierzchni materiału i w 100 naturalnym świetle. BTW. czy innego kolory również pojawia się polskiej produkcji? Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Mam pytnie. Podczas wyboru materiału do kamizelki KP-8 na cordure oliv cena nie zmienia się w stosunku do ceny poliestru. Czy jest to jakiś błąd? Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Szybkie pytanie (niestety nie udało mi się dojść do porozumienia z osobą obsługującą maila M P ;) ): Ile kolejnych palsów zajmuje kieszeń cargo M.R.E. w systemie molle? Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Witam! Wukasz, postaram się z tymi zdjęciami jak tylko czas pozwoli. Co do innych kolorów, to zostało złożone zapotrzebowanie i producent pracuje nad kolorami. W tym momencie opanował czarny a pracuje nad oliwką oraz CB. Zobaczymy jak mu to wyjdzie. Mati 12, na dzień dzisiejszy decyzja jest taka, że cordura krajowa w kamuflażu wz.93 zastąpi w ofercie MP dotychczas oferowane. Troglo, jeśli tak pokazuje strona to kupować, zgodnie z przepisami ta cena jest obligującą do sprzedaży. Twój zysk. Oczywiście Przekażę info i jeśli jest błąd to go zmienią. Dzięki za spostrzeżenie. British zobacz pod załączony link http://miwo-military.net/galeria/Prototypy...my25mm.jpg.html Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Mike Pawel Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Co się stało z kamizelką KZ - 10 Bielik? Bo widziałem ją wieczorem w poniedziałek w nowościach a teraz pustka ;-) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Witam! Mike, kamizelka czeka na wprowadzenie. To czego byłeś świadkiem to próba przed wprowadzeniem do oferty. Teraz firma pracuje jeszcze nad dopięciem ostatnich detali. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Goryl, czy zamierzacie wprowadzić do oferty ładownice CQB na magazynki M4/M16 w opcji 2x2 (w tej chwili jest 1x2 oraz 3x2). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 2x2 to bylaby dobra opcja. Poza tym mam mała sugestie. Nie lepiej byloby robic Bandolier w Molle na 6 kolumn Molle zamiast 5 ? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Nie lepiej byloby robic Bandolier w Molle na 6 kolumn Molle zamiast 5 ? eee. to chyba nie jest dobra sugestia... skoro mozna zająć 5 kolumn, to po co zajmowac jedną więcej - przy identycznej funkcjonalności ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 A jednak powinien być na 6. Tyle standardowo zajmuje 3x2 do M Eagle czy BHI. Z tego co pamietam na zdjeciach ktore mi pokazywał Ari to bandolier z Praszki i tak zajmował 6 a środkową tasmę pionową od molle trzeba było przekrzywiać na ktoryś z boków zeby wchodziła w komórkę na PC bo była jakoś na środku. To jest jeden z problemow Praszki: kieszenie niby zajmują mniej ale po bokach zawszę są połówki komórek ktore wjeżdżają na sąsiednie kieszenie. Mam cargo na klamre z miwo P. Jest ono na 2 palsy ale przez te połówki po bokach zajmuje prawie 4 i przeszkadza w montowaniu innych kieszeni. Jakby zamiast połówek zrobić uczciewe 3 komórki to by to poprawiło wspolpracę z innymi kieszeniami i zaoszczędziło jedną komórkę na szpeju. Goryl pomyślcie o tym. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 @Jager. dzięki za wyjaśnienie, nie zwróciłem na to uwagi. Ale skoro tak, to może faktycznie powinno byc na 6 komórek, bez "wjeżdzania" na sąsiednie. Quote Link to post Share on other sites
super Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 no nie do końca ..w dużych kieszeniach czy torbach może mieć to znaczenie ale w niektórym sprzęcie ..przykładowo noszonym na beltkicie nawet lepiej sie wtedy układa kieszeń i wejdzie ich więcej..powód ? wtedy pas układa się po okręgu i boki kieszeni odstają dając miejsce na następne ładownice Ten motyw znany jest z systemu ALICE gdzie mądry koleś potrafił wcisnąć naprawdę dużo szpeju na standardowy pas. oczywiście to że taśmy "nie widzą" komórek to inna sprawa i warta poprawienia ;-) Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 (edited) Pierwsza dostawa z Miwo Praszka. Zamówienie w piątek, 4 godziny negocjacji (zastanawiania się co chcę zmienić w kamizelce), w poniedziałek po południu mail że kamizelka będzie wysyłana, a we wtorek po 15. kurier już mnie telefonicznie szukał. Jak na razie MP:ML pod względem dostaw- 1:0, bo w tym samym czasie coś od konkurencji brałem, i nie dostałem (nie ich wina tylko filozofii firmy, co uzasadnili). Dlatego jeżeli będę coś potrzebował w jakimś określonym czasie, to tylko Miwo Praszka. A jak będę miał miesiąc czasu, to się pomyśli. Edited February 25, 2010 by Minion Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Pierwsze zamówienie, niespotykana szybka realizacja (kasa u nich na koncie jakoś w czwartek/piątek, u mnie w rękach w wtorek następnego tygodnia). Bardzo zadowolony jestem. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Przepraszam, ja zapomniałem wychwalić. ;-) Od czasu zamówienia do czasu zastania kuriera minęły 2 dni ( a trochę rzeczy zamawiałem, m.in. plecak ). Towar extra, już jeden poligon przeżył i jestem zadowolony. Polecam. :-P Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Ja tak nieśmiało zapytam - czemu MIWO szyje panele [np dowódcy, minera] w nieparzystym układzie komórek molle ? Plecak mam z parzystym układem, plate carriera i chestriga też [innych producentów]. Za grzyba się tego nie da przypiąć symetrycznie ... Pogniewaliście się na amerykanów czy jak ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Ja tak nieśmiało zapytam - czemu MIWO szyje panele [np dowódcy, minera] w nieparzystym układzie komórek molle ? Plecak mam z parzystym układem, plate carriera i chestriga też [innych producentów]. Za grzyba się tego nie da przypiąć symetrycznie ... Pogniewaliście się na amerykanów czy jak ? Przy zamówieniu z tego co pamiętam możesz im napisać z jakim przeszyciem chcesz mieć rzeczy ;) Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Ja również jestem bardzo zadowolony z Miwo z Praszki. Towar zamówiłem we wtorek, w ten sam dzień zapłaciłem, a przesyłka był już u mnie w poniedziałek (kurier). IMO błyskawicznie szybko zwłaszcza, że zamawiałem parę różnych rzeczy (które nie musiały być na magazynie). No i jakość produktu wręcz idealna, wszystko równiutka uszyte, bez odstających nitek i wad konstrukcyjnych - wszystko OK. Ze swojej strony polecam i myślę, że następne zakupy oporządzenia również tam zrobię :) Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Jeszcze jedno pytanie mam - czy do oporządzenia w multicam są wszywane dalej zielone taśmy [molle] ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Dwa pytannia: czy dało by rade do MC nie wszywać zielonych taśm, tylko CB? Czy kolor MC w PRaszce i Lublińcu to ten sam kolor? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Praszka chyba nie ma jeszcze taśm CB. AnR zamawial chyba ze 2 tygodnie temu i było z zielonymi poliamidami pasamona. Nie sadze żeby cordura mogla się róznić pomiedzy producentami, źrodlo jest to samo. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 To ja poczekam na normalny kolor taśm - wcześniej zrobiłem zamówienie i to co dostałem .... no fajne, ale te cholerne zielone taśmy spier..... wszystko :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts