The Fury Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 Obsługa - na prawdę wzorowa. Terminowość - 4 marca wysłałem pieniądze, status zmienił się na realizowane, termin 1-10 dni roboczych. Wchodzę na maila następnego dnia, a tu informacja, że paczka została wysłana :-o następnego dnia roboczego faktycznie wszystko do mnie dotarło, bardzo starannie zapakowane. Jakość wykonania - sprawia wrażenie solidnego, nitki nie odstają, rzepy trzymają, w niedzielę wypróbuję na manewrach i dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 11, 2010 Report Share Posted March 11, 2010 To ja poczekam na normalny kolor taśm - wcześniej zrobiłem zamówienie i to co dostałem .... no fajne, ale te cholerne zielone taśmy spier..... wszystko :( Ja tam nie wiem co Ci te tasmy przeszkadzają. Zielone taśmy do MC mam w pasie z Praszki, worku na odzysk z CROMu i w... plecaku AIII Eagle Industries. Quote Link to post Share on other sites
Bielkins Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Dziś dotarła do mnie przesyłka z zamówionym wyposażeniem. Ładownica na 3 mag M4/M16 ,kieszeń na opatrunek i cargo o niestandardowych wymiarach na spec. zamówienie, wszystko w cordurze OD. Po wpłaceniu pieniędzy w środę, dziś przesyłka była już u mnie :ok: Dobry kontakt z klientem. Wykonanie pierwsza klasa. Polecam Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 A niech mi ktoś powie czy ładownice na 3 magazynki np taka : http://miwo-military.com/-produkty/pid,326...nki-do-M-16-M-4 Nie jest niewygodna? czy lepiej kupić podwójne? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Zawsze lepiej kupic podwojne, ladownica na 3 magu nigdy nie byla jakos specjalnie wygodna. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Ja mam taką ładownice. Traktuje ja jako zapas magazynkow, jakby mi sie skonczyly w szybkich ładownicach. Jezeli nie będziesz jej nosił na przodzie kamizelki/pasa, nie bedzie Ci przeszkadzać. Bo połozyc sie na niej nie ma jak. Ja nosze ja na pasie na godzinie 2.30, mam z niej magi pod reka i nie narzekalem nigdy. Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Jakie wrażenia z użytkowania polskiej cordury w "wz93"? Może jakaś mała recenzja :) ? Jak narazie miałem do czynienia chyba ze wszystkimi cordurami w "wz93" z wyjątkiem polskiej. Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Witam! Panowie, nawiązując do dyskusji na temat koloru taśm stosowanych do cordury w kamuflażu MC przez MP pozwolę sobie zamieścić zdjęcia dwóch alternatywnych propozycji: http://www.miwo-military.com/galeria/Proto.../MC-11.jpg.html http://www.miwo-military.com/galeria/Proto...TamaCB.jpg.html Ciekaw jestem, który wariant zyska większe poparcie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Zdecydowanie wariant numer dwa. To samo rozwiązanie stosowane w Currahee sprawdza się wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 O ile droższe będzie z taśmami w CB? Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Witam! Panowie, nawiązując do dyskusji na temat koloru taśm stosowanych do cordury w kamuflażu MC przez MP pozwolę sobie zamieścić zdjęcia dwóch alternatywnych propozycji: http://www.miwo-military.com/galeria/Proto.../MC-11.jpg.html http://www.miwo-military.com/galeria/Proto...TamaCB.jpg.html Ciekaw jestem, który wariant zyska większe poparcie. Pozdrawiam! Z taśm Pasamonu nada się jeszcze kolor tan Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 W sztucznym oświetleniu zdjęć: ani jedno, ani drugie :| Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 wuki nie marudź, i bez tego wiesz jaki kolor mają taśmy pasamonu Quote Link to post Share on other sites
Bielkins Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Zdecydowanie wariant nr 2! Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 (edited) Goryl, ważne jest jeszcze pytanie czy oprócz taśm i lamówek zostałby zmieniony także kolor rzepów i/lub klamerek. Edited May 14, 2010 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
waski33 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Zdecydowanie nr2. Ale dołączam się do pytania: Czy oprócz taśm i lamówek zostałby zmieniony także kolor rzepów i/lub klamerek. Quote Link to post Share on other sites
qazfakir Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Witam Pytanie to już zadawałem na forum Konfiguracja oporządzenia. Tutaj je ponawiam. Przymierzam się do zakupu zestawu oporządzenia przydatnego w lesie. Chciałbym skorzystać z oferty MiWO Praszka. Posiadam mundur w kamuflażu woodland z Helikona. W jakim kamuflażu powinienem wybrać cordure, aby oporządzenie dobrze współgrało z posiadanym prze zemnie mundurem. Niestety na podstawie zamieszczonych na stronie MiWO zdjęć nie jestem w stanie określić, który kamuflaż jest najbardziej podobny do woodland z Helikona. Biorę pod uwagę oliwkę jednak obawiam się, że regularne jednokolorowe oporządzenie będzie miało słabe właściwości kamuflujące. Czekam na Wasze opinie. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 (edited) W galerii http://www.miwo-military.net/-static/sid,22 masz: Cordura w kamuflażu Woodland - odmiana włoska albo ewentualnie Cordura w kamuflażu CEE Poza tym zawsze mozesz kupic oliwke i pomalowac oporzadzenie krylonem Edited May 14, 2010 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Dostałem na moją prośbę próbki zielonkawych odcieni ;) Może się to też komuś przyda. Nieopisane materiały to cordury, ale 'nie cordury' ;) W każdym razie materiały też dostałem od MP tyle, że wcześniej - Goryl będzie wiedział ;) Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Witam Pytanie to już zadawałem na forum Konfiguracja oporządzenia. Tutaj je ponawiam. Przymierzam się do zakupu zestawu oporządzenia przydatnego w lesie. Chciałbym skorzystać z oferty MiWO Praszka. Posiadam mundur w kamuflażu woodland z Helikona. W jakim kamuflażu powinienem wybrać cordure, aby oporządzenie dobrze współgrało z posiadanym prze zemnie mundurem. Niestety na podstawie zamieszczonych na stronie MiWO zdjęć nie jestem w stanie określić, który kamuflaż jest najbardziej podobny do woodland z Helikona. Biorę pod uwagę oliwkę jednak obawiam się, że regularne jednokolorowe oporządzenie będzie miało słabe właściwości kamuflujące. Czekam na Wasze opinie. Czy oporządzenie bedzie w WD czy w Panterze czy w oliwce, to i tak nie będziesz niewidzialny. Świecić tak jak UCP w lesie na pewno nie będziesz, więc bierz oliwkę, która jest uniwersalna. Ruch i tak Cię zdradzi na dystansach "ersoftowych", więc nie musisz być w cały w woodland'zie. Chyba, żeś snajper, ale wtedy sobie ghillie kup ;) Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Witam Pytanie to już zadawałem na forum Konfiguracja oporządzenia. Tutaj je ponawiam. (...) Czekam na Wasze opinie. Mam woodland helikona, do tego paso-szelki w Cordurze Olivkowej od MIWO Praszka. Wszystko razem wygląda ok wg. mnie, więc śmiało możesz brać. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Dostałem na moją prośbę próbki zielonkawych odcieni ;) Może się to też komuś przyda. Nieopisane materiały to cordury, ale 'nie cordury' ;) W każdym razie materiały też dostałem od MP tyle, że wcześniej - Goryl będzie wiedział ;) Uploaded with ImageShack.us W takim razie te pantery nieopisane to po lewej poliester z wykonczneiem IRR a po prawej cordura. Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) Dla zainteresowanych. Mundur w tle Helikon RipStop NYCO. Camelback to cordura a reszta oporządzenia to poliester. Edited May 15, 2010 by -=Kebabr=- Quote Link to post Share on other sites
Kontakt Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Czy od http://www.miwo-military.com/-produkty/pid...-z-wod-CAMELBAK można odczepić rączki, żeby przymocować go za d ringi do kamizelki? Kebabr, co to za pas i jakie szelki? Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 http://miwo-military.com/-produkty/pid,494...-taktyczny-PT-3 http://miwo-military.com/-produkty/pid,618...-taktyczne-ST-2 Camelback mam połączony z panelem na plecach i z tyłem pasa, wygodne i pewnie się trzyma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts