Jaeger Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Ja używam webdominatora ;) Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Ja używam webdominatora ;) Gadżeciaż i gerado :-P :-) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Ja tylko idę z duchem czasu ;) Dlatego pytałem o taśmę 25 mm żeby moc do niej przypiąć webdominatora. Quote Link to post Share on other sites
Damotr Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Mam pytanko, czy istnieje możliwość sprowadzenia na specjalne życzenie codrury (ew. niekoniecznie cordury) w jakimś niestandardowym kamuflażu, np duńskim, szweckim? Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Witam! Zapytam! Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
hyena Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 (edited) Witam wszystkich. PodłĄczam się do pytania, czy Praszka zamierza robić odzież w wesji tak zwanej Long. Był by to miły ukłon w stronę wyskokich. Edited March 6, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
upadlyaniol2 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 (edited) Witam wszystkich. Podłanczam się do pytania, czy Praszka zamierza robić odżież w wesji tak zwanej Long. Był by to miły ukłon w stronę wyskokich. Z tego co zauwazylem obecne mundury ktore sa w sprzedazy roznia sie dlugoscia od poprzedniej rozmiarowki na korzysc tych wysokich ;-) Ja natomiast mam pytanko czy przewidywana jest moze produkcja plecakow typu zasobnik piechoty gorskiej? Edited March 5, 2009 by upadlyaniol2 Quote Link to post Share on other sites
hyena Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Z tego co zauwazylem obecne mundury ktore sa w sprzedazy roznia sie dlugoscia od poprzedniej rozmiarowki na korzysc tych wysokich ;-) Tak to prawda, ale np. sopodnie w rozmiarze L by były bardziej dopasowane do mojej budowy tylko że są po prostu za krótkie dlatego zapytałem o to. To tak gwoli wyjaśnienia. Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 (edited) Witam! 1. hyena mówiąc o spodniach, że są za krótkie masz na myśle te po zmianach (rozmiar podany w tabeli)? 2. Plecaki "górskie" nawet jeśli są w planie, to na chwilę obecną są poza zasięgiem możliwości firmy wynikających z makabrą jaką jest gigantyczna ilość zamówień, paraliżująca jej moce produkcyjne (pomimo zwiększenia i reorganizacji). Odnośnie plecaka tej wielkości odsyłam do firmy Arizzon http://arizzon.com/html/produkty/030-0065-...l_vlack/plecaki Pozdrawiam! Edited March 5, 2009 by goryl017 Quote Link to post Share on other sites
hyena Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 (edited) @goryl017: Tak spodnie są kupione z nowej tabeli. Spodnie L gdyby były dodatkowo w wersji LL napewno by były lepsze. Ja mam 195cm i spodnie dla mnie muszą mieć conajmniej 117cm długości. Nie każdy kto ma 195cm musi mieć w pasie 110cm są różne budowy ciała i MMP chyba powinno pomyśleć o tym że są różne sylwetki. A nie traktować identycznie wszystkich. (Oczywiście nie mam pretensji żadnych jak by to miało tak brzemieć) Ogólnie jestm bardzo zadowolony ze sopodni ale mogły by mieć mniej w biodrach bo pas to nie problem. Co do jakości nie ma żadnych zastrzeżeń. Edited March 6, 2009 by hyena Quote Link to post Share on other sites
Khaoz Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Amen. Nie zeby od razu jechac z cala romiarowka BDU, ale mozliwosc wprowadzenia/zamowienia wersji "przedluzonej" bylaby super sprawa. Zwlaszcza, ze czesc ludzi po prostu lubi miec przydlugie spodnie - czasem ze wzgledow estetycznych a czasem zwyczajnie dlatego by przy czolganiu nie podjezdzaly do polowy lydki :-P Quote Link to post Share on other sites
hyena Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 No właśnie "super" sprawa. Ogólnie nie ważne co, ważne jest to żeby mieć wybór (choć by na zamówienie) Po co kupować u kogoś innego jak mogę kupić u polaka i wiedzieć że jakość jest dobra i będę zadowolony że towar taki przyjdzie jaki chcę. A jeżeli jest jakość i zadowolenie, to zawszę tam wrócę. Jak ktoś mnie zapyta czemu się uśmiecham to powiem że kupuje w Polskiej firmie, światowy sprzęt. Over!!!! Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 No to mamy ładnego newsa na stronie, do oferty weszły paski poliamidowe :) . Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Witam! Opierając sie na Waszych sugestiach (jakże słusznych) postaram się zmiękczyć szefową i pokazać na nowo konieczność wprowadzenia podwójnej rozmiarówki. Jak zapewne wiecie temat jest znany i efektem wcześniejszych sugestii są aktualne zmiany w rozmiarach. Jednocześnie firma zdaje sobie sprawę, że nie jest to rozwiązanie idealne. Niestety firma musi brać pod uwagę rachunek ekonomiczny. A przy tak wysokich cenach tkanin naszych, rodzimych producentów firma musi iść na kompromis pomiędzy: ceną sprzedaży(najważniejszy apekt dla klienta), koszt produkcji, wysokość sprzedaży. Tak czy owak sprawa będzie na uwadze, a czy nastąpią zmiany? Ja nie mogę w tym temacie nic obiecać? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Zawsze pozostaje możliwość przygotowania tylko szablonów wersji Long i szycie za dopłatą i z wydłużonym czasem realizacji. Quote Link to post Share on other sites
kruck Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 (edited) Dołączam się do prośby na temat długości spodni. Odpowiada mi rozmiarówka L ale nogawka bardziej już jak w XL, nawet troszeczkę dłuższa. Nie chce wyglądać jak worek na kartofle, miałem już takie workowate bojówki i raczej nie chce mieć takich następnych. Trzymam kciuki :) Pozdrawiam Edited March 16, 2009 by kruck Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Dobra, jako pierwszy mogę napisać że mam już cargo z poliamidami. Taśmy na oko pasamona takie same jakich używa Crom. Pierwsze zamowienie robiłem jakoś w czerwcu zeszłego roku. Od tego czasu poza poliamidami mogę powiedzieć że poprawiła się jakość szycia (choć już wtedy była wysoka) i cordura jest "na oko" lepsza. To tyle. Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Jaeger czy lamówki też są poliamidowe ? z góry dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Tak też są poliamidowe. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Witam Czy będą w planach szyte ładownice shingle? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kierek Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Dołączam się do pytania, i precyzuje, że mam na mysli shingle do AK. Pozdrawiam, Kierek Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 czy jest możliwość naszycia taśm na duże kieszenie cargo w chińczyku przy opcji ze stałymi kieszeniami? lub zamiast dużej kieszeni cargo, mała cargo na suwak? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kryst Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Na stronie głównej jest "NA CHWILE OBECNĄ NIE REALIZUJEMY ZAMÓWIEŃ NIESTANDARDOWYCH !!!" To "na chwilę obecną" oznacza "w tym roku", znając życie. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 W zeszlym roku tak samo bylo :P Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 E tam ... w zeszlym roku zamawialem i nie bylo problemow. Jedyny problem to byl taki ze "musi pan poczekac okolo miesiaca na zrealizowanie zamowienia" A zamowienie zrobiono w 2 tygodnie :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts