Jaeger Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Czy od http://www.miwo-military.com/-produkty/pid...-z-wod-CAMELBAK można odczepić rączki, żeby przymocować go za d ringi do kamizelki? 1. Litości... To sie nazywa szelki. 2. Jeśli jest faktycznie dokladną kopią pokrowca cb to mozna je schowac w plecy. Quote Link to post Share on other sites
qazfakir Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 Mam woodland helikona, do tego paso-szelki w Cordurze Olivkowej od MIWO Praszka. Wszystko razem wygląda ok wg. mnie, więc śmiało możesz brać. Fury czy masz może jakieś zdjęcia w takim zestawie? Co sądzicie o połączeniu: mundur woodland i oporządzenie z cordury w panterze wz. 93? Kolory wyglądają bardzo podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 Co sądzicie o połączeniu: mundur woodland i oporządzenie z cordury w panterze wz. 93? Kolory wyglądają bardzo podobnie. Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 Uploaded with ImageShack.us Shellsy troche kolorystycznie odstają, ale poza tym myślę, że to nienajgorsze połaczenie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 To bardzo wiekowe zdjęcie - wrzuciłem bo zestawienie jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 Arafat przygotowany jak widzę na każda okazję :F Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Fury czy masz może jakieś zdjęcia w takim zestawie? Co sądzicie o połączeniu: mundur woodland i oporządzenie z cordury w panterze wz. 93? Kolory wyglądają bardzo podobnie. Może bez rewelacji, ale widać co potrzeba. http://img28.imageshack.us/img28/208/15020...11883162100.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Praszka wprowadziła Coyote Brown do oferty :) Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Mam pytanie, jak będzie się sprawować Replacement Bladder 3 l. firmy Camelback w Pokrowcu - http://miwo-military.com/-produkty/pid,512...pojemnik-z-wod- Czy nie będzie problemów? Długośc wkładu to 45 cm a pokrowca 42 cm. Nie znam się na tym więc prosze o porade czy wkład nie ulegnie jakiemuś uszkodzeniu itp? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Wiesz... camelbaka można zawsze od góry zagiąć, ale to zmniejszy jego pojemność - wybieraj. Może lepiej kupić jakiś dedykowany pokrowiec? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 jak sie napełnia bukłak to przeciez sie rozdyma i trochę skraca. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Co nie zmienia faktu, że ten pokrowiec będzie za mały i do pełna pęcherza nie napełnisz. Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Chce coś po prostu porządnego, trzech litrów wlewać tam nie zamierzam bo to aż nadto na moje potrzeby, 1,5 litra mi wystarczy. Chodzi mi o to czy jeśli tam tyle naleje i "zagne" cześć aby się zmieścił do pokrowca czy nie uszkodzi to wkładu w jakiś sposób bo dłuższym używaniu. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 (edited) Chodzi mi o to czy jeśli tam tyle naleje i "zagne" cześć aby się zmieścił do pokrowca czy nie uszkodzi to wkładu w jakiś sposób bo dłuższym używaniu. nie uszkodzi, ale poszukaj na allegro, można kupić same pokrowce na 3l pęcherze - source albo camelback. Pozatym Dromader z Praszki jest przeznaczony na 3l wkład - dlaczego nie weźmiesz tego ? Edited June 27, 2010 by JarekM Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Bo już mam ten pokrowiec:) miałem chiński wkład na 1,7 litra ale się rozwalił dlatego chce coś porządniejszego. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Bo już mam ten pokrowiec:) miałem chiński wkład na 1,7 litra ale się rozwalił dlatego chce coś porządniejszego. Dzięki za odpowiedzi. no to nie rozumiem - szukasz pokrowca czy wkładu ? Skoro szukasz pokrowca na 3l wkład to dromader będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Używam tego pokrowca z 3 litrowym wkładem z camelbaka i mieści się on bez problemu praktycznie cały zalany. Zagiąć trzeba tylko tą część z wytłoczoną nazwą firmy, numerem NSN i pojemnością. Wkład jest cały i nic się z nim nie dzieje. Noszę tak co weekend od prawie 4 miesięcy. Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Witam Posiada ktoś może kamizelkę KZ-10 BIELIK ? Zastanawiam się nad kupnem tej kamizelki. Lepsza jakościowo jest "Polska" Codura czy może Poliester ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Koniecznie zapytaj czy ci siatke dystansową naszyją Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Koniecznie zapytaj czy ci siatke dystansową naszyją Dobra zapytam. W skrócie co to za siatka ? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Od wewnętrznej strony, konstrukcyjna lub dystansowa (czyli siatka 3D, przestrzenna, taka jakby gąbko-siatka) służy do poprawienia cyrkulacji powietrza pod kamizelką, zmniejszenia przegrzewania i poprawy odprowadzania potu. Quote Link to post Share on other sites
Lemur20 Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 (edited) Od wewnętrznej strony, konstrukcyjna lub dystansowa (czyli siatka 3D, przestrzenna, taka jakby gąbko-siatka) służy do poprawienia cyrkulacji powietrza pod kamizelką, zmniejszenia przegrzewania i poprawy odprowadzania potu. Bardzo Dziękuje :) Edited July 8, 2010 by Lemur20 Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Jeśli chodzi o dystansową to można bardziej bardziej obrazowo. To taka siatka jak na plecach i szelkach plecaków. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Gruba siatka zapewniająca odstęp i lepsza wentylację. Quote Link to post Share on other sites
qazfakir Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 (edited) Zamówiłem w MP pas PT3 szelki kilka ładownic i kieszeni wszystko w standardzie taśm 25 mm. Wszystko, na moje niewprawne oko, uszyte pierwsza klasa. Realizacja zamówienia w moim odczuciu szybka( 5 dni roboczych, w niedzielę w nocy zamówiłem we wtorek zaksięgowali wpłatę w poniedziałek towar był u mnie :-)) Mam jednak pewien niedosyt związany z pasem PT3. Pionowe przeszycia na tym pasie są wykonane co 60 mm. W związku z tym między każdymi dwoma elementami oporządzenia przypiętymi na tym pasie wstępuje mniejsza lub większa przerwa. Gdyby tych przerw nie było mógłbym dołożyć co najmniej jedno małe cargo i ładownicę pistoletową. Moje pytanie brzmi czy warto zamówić nowy pas z przeszyciami co 37 lub 38 mm (jeżeli tak to jakie przeszycia będą lepsze)? Edited July 11, 2010 by qazfakir Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts