peter1701 Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 warto przy zamawianiu kamizelek podawac swoje wymiary !! miwo w ten sposob uszyje "niestandartową" jak sie okaze zes chudy jak szkapa :D Quote Link to post Share on other sites
kali Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Zapamiętam, jak będę sobie zamawiał, bo jak wiesz, chudzinka ze mnie ;) Quote Link to post Share on other sites
roziko Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Ile dałeś za ten plecak Kali? Chodzi mi dokładnie o ten co Ty masz z kieszenią na camela. A te dolne troki tez sobie zamawiałes dodatkowo czy WIZNA juz je ma? Quote Link to post Share on other sites
kali Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 (edited) Przerabiałem w nim tylko wnętrze (kieszeń) i otwory, tak więc dolne troki są w standardzie. Ja dałem za to cudo 280zł (20zł za przeróbki) i szczerze powiem, że był to udany zakup. Z każdą strzelanką zadziwia mnie pojemnością. Nie sądziłem, że aż tyle mogę tam wpakować. Nie mówię o wygodzie użytkowania, którą mogę porównać z 3-day'em BlackHawkowym. Edited October 2, 2007 by kali Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 http://www.miwo-military.net/index.php?go=galeria2 Hehhehe Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 A co cię tak śmieszy? Że Straż Leśna? Chłopaki ryzykują życiem bardziej niż niejeden smurf biurowy czy major-beton z garnizonu Kozia Wólka.... Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Znajomy mojego taty wdal się kiedyś w strzelanine z kłusownikami więc nie ma co się śmiać. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Wiadomo już coś n/t rzeczy w CB? Czy MIWO P będzie się zajmowało produkcją sprzętu w tym kolorze? Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Mamy 2 nowości z Praszki: kamizelka "leśnik" i "podkład pod pas" (po mojemu to comfortpad). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Kamizelka "Leśnik" bardzo mi przypomina ATEKi, za wyjątkiem tego rzepu na plecach :F Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Już kiedyś o to pytałem, ale to było niemalże teoretyczne pytanie. W tej chwili zamierzam w najbliższym czasie kupić kamizelkę. Zrezygnowałem z wyboru Kontraktora. I mam takie pytanie, którą lepsza: - KP12 - KSP12 Różnica cenowa między nimi nie jest znaczna, do przyjęcia. Wiem, ze to zależy od tego do czego potrzebuję, więc wyjaśniam: - jeżdżę na bunkry, a tam znacznie wygodniej nosi się wszystko na kamizelce, niż taszczy plecak, który można gdzieś zawsze zostawić; - oczywiście do AS- ale w mniejszym stopniu; Dwa różne zastosowania, więc konieczna jest modułowa kamizelka. - zależy mi na tym, by móc w miarę szybko zdjąć kamizelkę- dlatego wszelkie chinczyki i taje odrzuciłem; - na kamizelce spoczywać będzie plecak janysportu, pp25- taki, dlatego że tylko jego mogłem zobaczyć na żywo, wizny ani mokry nie widziałem, a na zdjęciach ciężko zobaczyć wszystko, poza tym nie wiem jak leży na plecach- ten janysportu, przy moich dotychczasowych plecakach poharcerskich to o wiele większy komfort- szczególnie ta karimatka na plecach. - są sytuacje, gdy nie będę taszczył plecaka, i bedę musiał camelbag przerzucić z pp25 na kamizelkę- tu lekką przewagę ma KSP12, ale igłą i nitką umiem się posługiwać, więc i do KP12 zdołam przyszyć pokrowiec; - jako że do bunkrów trzeba dojść kilka kilometrów, nierzadko przez pole, fajnie jakby kamizelka miała jak największą wentylację na plecach- to KP ma wielki plus, bo ma gołe plecy. - przymierzałem w sklepie pp25 na kamizelkę lubawy, która ma chyba takiej samej szerokości ramiona co KP12, i wygoda pozostaje- pomimo że ramiona plecaka na ramiona kamizelki przychodzą. Prosiłbym o pomoc. Która dla mnie byłaby najlepsza- nie mogę przymierzyć, bo nie wydrukuję zdjęcia z netu i nie założę, i dlatego muszę wyłącznie na wasząradę się zdać. Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 - jeżdżę na bunkry, a tam znacznie wygodniej nosi się wszystko na kamizelce, niż taszczy plecak, który można gdzieś zawsze zostawić;Jeśli te bunkry mają naprawdę wąskie przejścia to kamizelka może się przydać i w tym wypadku pas odpada, ale idźmy dalej.Dwa różne zastosowania, więc konieczna jest modułowa kamizelka.Innej bym nie polecał.- zależy mi na tym, by móc w miarę szybko zdjąć kamizelkę- dlatego wszelkie chinczyki i taje odrzuciłem;Najszybciej można zdjąć pas (np PT-3, albo PT-4). Ma jedną klamrę. Kamizelka (KP12, KSP12) ma przynajmniej 3, a pod nią dojdzie pas czy 4 klamra.- na kamizelce spoczywać będzie plecak janysportu, pp25- taki, dlatego że tylko jego mogłem zobaczyć na żywo, wizny ani mokry nie widziałem, a na zdjęciach ciężko zobaczyć wszystko, poza tym nie wiem jak leży na plecach- ten janysportu, przy moich dotychczasowych plecakach poharcerskich to o wiele większy komfort- szczególnie ta karimatka na plecach.Plecak najlepiej założyć do pasa, a pod pas chlebak. Najwygodniejsze rozwiązanie. Plecak na kamizelkę po jakimś czasie robi się niewygodny.- są sytuacje, gdy nie będę taszczył plecaka, i bedę musiał camelbag przerzucić z pp25 na kamizelkę- tu lekką przewagę ma KSP12, ale igłą i nitką umiem się posługiwać, więc i do KP12 zdołam przyszyć pokrowiec;To już lepiej kup osobnego camelbaka, albo pokrowiec na wodę Dromader i masz podobnie. Zawsze możesz przełożyć kilka kieszeni na Dromadera i tylko z tym pójść w teren. - jako że do bunkrów trzeba dojść kilka kilometrów, nierzadko przez pole, fajnie jakby kamizelka miała jak największą wentylację na plecach- to KP ma wielki plus, bo ma gołe plecy.Jeśli są to duże odległości, zaczniesz odczuwać kamizelkę. Lepiej weź pas, jest wygodniejszy na długie rajdy.- przymierzałem w sklepie pp25 na kamizelkę lubawy, która ma chyba takiej samej szerokości ramiona co KP12, i wygoda pozostaje- pomimo że ramiona plecaka na ramiona kamizelki przychodzą.Tu nic nie doradzę, bo nie sprawdzałem. Generalnie. Nie chcę Cię zniechęcić do kamizelki, bo Miwowskie kamizelki są naprawdę niezłe. Tylko, że kamizelkę zakłada się jak idziesz szturmować budynek, na krótką akcję, kiedy musisz mieć wszystko dostępne "na sekundę wcześniej". Na długie akcje w teren lepiej wziąć pas (np. PT-3 lub 4) i na to założyć plecak, do plecaka camelbak łącznie z pokrowcem i jest wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
kali Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Na długie akcje w teren lepiej wziąć pas (np. PT-3 lub 4) i na to założyć plecak, do plecaka camelbak łącznie z pokrowcem i jest wygodnie. Dokładnie moje odczucie. Sam tak korzystam i się sprawdza (do budynku kamizelka zintegrowana AAV/FSBE [jak kto woli] w polskim camo). Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 W sumie pas też brałem pod uwagę. Ma niemalże same zalety. Jedyną wadą jest to, że w ASG będę odgrywał rolę grenadiera. Wiem, że granaty można wpakować na pas udowy, ale to chyba trochę utrudnia chodzenie? Przy kamizelce powędrowałyby pewnie na pierś kamizelki. I jeżeli tak, to już pas, to który jest wygodniejszy? Pt3, czy PT4? Wiem, że szerszy to więcej miejsca na pasie, ale czy wygodny? Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Pasy są raczej wygodne, bo sa podszyte pianką. Osobiście jestem za PT4 bo stanowi stabilniejszą podstawę dla modułów. Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Osobiście uważam że PT4 to zbyt dużo... Chyba że jesteś dobrze zbudowany. Posiadam Pt-2 i Pt-4, a z chęcią wolałbym mieć 3. Dla mnie 2 jest za mało stabilne(jak napisał poprzednik)a 4 za szeroka. Utrudnia mi schylanie się i zginanie. Myśle że 3 idealna :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Do wielkich nie należę. Budowa budowa, gorzej ze wzrostem, bo zaledwie 179, stąd też moje obawy przed PT4. I to, że jednak taki szeroki pas ogranicza trochę ruchy- bo tak na oko jest dość gruby. Chłopskim rozumem- im szerszy, tym większa powierzchnia ciała jest usztywniona. Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Myślę, że PT3 nie będziesz żałował ;) . Do zielonej pas+szelki zdecydowanie górują nad innymi typami oporządzenia- osobiście przetestowane. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 No wielkie dzięki.:) Najwyżej zaryzykuję dodatkowo ten panel udowy, a wtedy 3 granaty na nim. Quote Link to post Share on other sites
kali Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 mi się granaty zmieściły na pasie. 4 ładownice potrójne z przodu, następnie po lewej torba na odzysk, a na mocowaniu kieszeń na 3 granaty. Działa. Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 (edited) Dokładnie. Ja z dodawaniem panelów udowych w sprzęcie, który ma być używany do "zielonej" byłbym ostrożny. Myślę, że lepszym miejscem na tego typu dyskusje, byłby topic "Konfiguracje oporządzenia". Pozdrawiam! Edited November 24, 2007 by DaVID AntiTerrorist Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 Witam! Niech Wigilia i Święta Bożego Narodzenia upłyną spokojnie, i radośnie aby marzenia zmieniły się w rzeczywistość, a sukcesy przerosły oczekiwania. Życzy wszystkim załoga MIWO MILITARY z Praszki. Natomiast w nadchodzącym 2008 raku ekipa asg. MIWO z Praszki życzy wszystkim maniakom asg. wiecznie pełnych magów, nierozładowywalnych batek, zero zacięć i zawsze trafnych strzałów. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Od pewnego czasu przymierzam się do kupna bukłaka na wodę. W grę wchodzą Camelbak lub Dromader z Miwo. Co polecacie? Może jakieś alternatywy? Quote Link to post Share on other sites
wizard Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Witam ! Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupieniem Kontraktora z systemem QR. Chciałem się dowiedzieć od użytkowników/producenta jakie są opinie odnośnie tej kamizelki . warto przy zamawianiu kamizelek podawac swoje wymiary !! miwo w ten sposob uszyje "niestandartową" jak sie okaze zes chudy jak szkapa :D Uszycie "niestandartowej" kamizelki wpływa jakoś na koszta ? Bo chudy jak szkapa nie jestem ... tylko troche szczupły :D P.S - Czy zamówienie lepiej złożyć telefonicznie czy wystarczy w dziale Kontakt złożyć je poprzez wiadomość (formularz zapytania - zamówienia). ? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Czy ktoś może mi podać długość pasa PT-3/2 oraz długość jednej taśmy montażowej takiego pasa? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts