Renata Michalik Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 (edited) A co one takie małe? :P Arafat, jesteś szybki jak błyskawica! Nim się zorientowałam, że są za małe i zmieniłam na większe ty już tam wlazłeś. Są teraz duże. Edited September 18, 2008 by Renata Michalik Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Rzeczywiście miodzio. :-P Link to post Share on other sites
TBM Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 A ja dziękuję za szybkie wykonanie zlecenia. 9dni(z weekendem) od zamówienia mam wszystko w domu. A sprzęcik po raz kolejny stwierdzam że klasa ;P Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 (edited) Fiu, fiu - 40-dniowy termin realizacji się szykuje? To znaczy, że naprawdę duże zlecenie wpadło :) Przy okazji, wspomina Ciocia (w innym temacie) o katalogu 2008-2009. Gdzie go można zobaczyć? Bo na stronie nie widzę :( a fajnie było by sobie ocś takiego w .pdf móc ściągnąć. Edited September 19, 2008 by Errhile Link to post Share on other sites
Johann Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 No, no dostałem liścik od Pani Cioci :-F Piękny ten worek na odzysk, dziękować za zaangażowanie :) Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Przy okazji, wspomina Ciocia (w innym temacie) o katalogu 2008-2009. Gdzie go można zobaczyć? Bo na stronie nie widzę :( a fajnie było by sobie ocś takiego w .pdf móc ściągnąć. Trzeba było na MSPO pojechać i wziąć jeden. :-P Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Ma ktoś już kombinezon? Link to post Share on other sites
wally Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Mam pytanie, w katalogu macie latarkę (Stremalight Sidewinder) opisaną jako "latarka wojskowa", w jakiej cenie ją macie? Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 A ja dziękuję za szybkie wykonanie zlecenia. 9dni(z weekendem) od zamówienia mam wszystko w domu. A sprzęcik po raz kolejny stwierdzam że klasa ;P To poczcie lub GLS'owi też trzeba podziękować. Fiu, fiu - 40-dniowy termin realizacji się szykuje? To znaczy, że naprawdę duże zlecenie wpadło :) Przy okazji, wspomina Ciocia (w innym temacie) o katalogu 2008-2009. Gdzie go można zobaczyć? Bo na stronie nie widzę :( a fajnie było by sobie ocś takiego w .pdf móc ściągnąć. ... żeby to jedno duże zamówienie!!!Będzie co najmniej kilka. Nie bardzo jarzę... po co katalog w pdf na stronie internetowej jak jest cały sklep internetowy,w którym macie więcej zdjęć i opisów, a nawet produktów , niż w katalogu? No, no dostałem liścik od Pani Cioci :-F Piękny ten worek na odzysk, dziękować za zaangażowanie :) Wiedziałam, że worek na odzysk jest piękny! Piękny i użyteczny. Mam pytanie, w katalogu macie latarkę (Stremalight Sidewinder) opisaną jako "latarka wojskowa", w jakiej cenie ją macie? Chwilowo nie mamy, dogadujemy się z dostawcą co do cen i pewnie wkrótce pojawi się w naszym sklepie internetowym. Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Nie bardzo jarzę... po co katalog w pdf na stronie internetowej jak jest cały sklep internetowy,w którym macie więcej zdjęć i opisów, a nawet produktów , niż w katalogu? A bo to Ciocia jarzeniówka, żeby jarzyć? Ja wiem, wiem - jak się odpowiednio dużo prądu podłączy, to każdy się rozjarzy... choć ja osobiście, prywatnie, preferował bym "prund" w płynie ;) Myślałem, że katalog był jakiś bajer z dzwoneczkami w/g pomysłu speców od marketingu. Taki więcej folder reklamowy 8) . Bo że oferta na sklepie jest szeroka i bogata, to wiem :) BTW podoba mi się podzielenie ładownic (bo dział olbrzymi) w/g rodzaju magazynkow. Coś podobnego z kieszeniami by warto, np. osobno rodzina kieszeni uniwersalnych, osobno rodzina cargo, osobno kieszenie / ładownice na granaty, etc. Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Żeby tylko jarzeniówka... ja to cały system reflektorów stadionowych jestem.... W sprawie katalogu służę wyjaśnieniem, iż nie jest to żaden "bajer z dzwoneczkami speców od marketingu", ale ciężka nocna praca graficzki Madzi, informatyka Czarka, dziewczynki Justynki czyli koleżanki - rozczulanki (tej z targów co czarowała wiedzą o nożach) i mój (to ja wybrzydzałam i wymagałam, a na koniec mówiłam:"przecież się z tego nie strzela niech będzie jak jest"). Katalog papierowy w założeniu jest przeznaczony dla ludzi żyjących tylko i wyłącznie w realnym świecie, którym jakiś tam internet jest w życiu całkowicie zbędny. Wyszedł taki śliczniuteńki więc mam nadzieję, że nikt go nie wyrzuci tylko "pójdzie w świat, pod te strzechy słomiane, niosąc kaganek oświaty". Na papierze kredowym, kolorowy, dużo obrazków a mniej tekstu. Może mnie ktoś oświeci? Czy jakaś firma produkująca lub sprzedająca wyposażenie wojskowe wydała swój katalog w języku polskim (oczywiście oprócz nas)? Te wydane po angielsku lub przedruki z amerykańskich katalogów, się nie liczą. Link to post Share on other sites
Butu Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Lubawa, nie wiem kiedy go wydali ale widziałem. Link to post Share on other sites
trajant Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Lubawa nie produkuje oporządzenia Wojskowego tylko coś co próbuje to naśladować. Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 No tak, i dlatego od wielu lat ma kontrakt z wojskiem...Bez obrazy, ale cokolwiek by to nie bylo, choc ma nienajwyzsza jakosc, to jednak sprzet lubawy jest sprzetem wojskowym. Co do katalogow, to obilo mi sie kiedys o uszy, ze swego czasu NFM wydal takowy w j. polskim. Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Wydał, nawet posiadam takowy. Był to katalog oporządzenia dla policji. Link to post Share on other sites
Hoplita Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 (edited) Wydał, nawet posiadam takowy. Był to katalog oporządzenia dla policji. Czy to za dużo poprosić o skany? ;) Edited September 22, 2008 by Hoplita Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Znajdę to ci mogę na Corazziego przynieść, skanera nie mam pod ręką. Link to post Share on other sites
Hoplita Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Jeśli byłbyś tak dobry oniemiałbym z zachwytu ;) Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 (edited) Lubawa nie produkuje oporządzenia Wojskowego tylko coś co próbuje to naśladować. Lubawa podpisała umowę konsorcyjną z Janysport. He he... sama znalazłam. mam katalog broń.pl. Bardzo czytelny katalog Koltera. Tak z innej beczki: dla miłośników ASG mamy w ofercie kieszonkę na baterię mocowaną do kolby a jutro w ofercie znajdzie się kieszeń na 5 flar (MacTronic), ale to już raczej spadochroniarzy zainteresuje. Poza tym do końca października zamierzamy dać naszym klientom wybór co do taśm: tańszych Tech Bandu lub droższych, ale lepszych Pasamonu. Edited September 23, 2008 by Renata Michalik Link to post Share on other sites
WeRT Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Lubawa podpisała umowę konsorcyjną z Janysport. Co było nawet na zdjęciach: http://picasaweb.google.pl/aciepk2/MSPO#5244383172331968178 Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Co było nawet na zdjęciach: http://picasaweb.google.pl/aciepk2/MSPO#5244383172331968178 W ten sposób mały ale mobilny Janysport wspomoże wielką i ociężałą Lubawę. Taki jakby Bolek i Lolek. Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Czyli co, produkty Janysta z jakoscia i materialami Lubawy? Nie wiem czemu, ale tak to wlasnie czuje.... Swoja droga zmiana na tasmy Pasamona dobrym krokiem jest, gdyz jakosc ich faktycznie Tech Band przewyzsza znaczaco (pieknie...zaczynam gadac jak jaki Yoda). Ale niestety tez powiem szczerze, ze ma to sens tylko w przypadku sprzetu szytego z Cordury IRR (pod warunkiem ze tasmy Pasamona tez sa akurat te w standardzie IRR, bo nie wszystkie ich modele sa akurat wykonywane z tym powlekaniem, wiem, bo od jakiegos czasu tez przeszedlem juz w 100% na Pasamon) Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Drogi Mistrzu Jodo albo Yodo! Nadmienię, że my też na etapie powtórki filmów Gwiezdne Wojny jesteśmy! Cordura oliv drab, której używamy jest z IRR. Poliester w kamuflażu polskim też może być z IRR jak sobie zażyczymy. Dlatego klientom chcemy dać wybór. I tak dla klienta indywidualnego najważniejsza jest cena. Link to post Share on other sites
trajant Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Lubawa podpisała umowę konsorcyjną z Janysport. He he... sama znalazłam. mam katalog broń.pl. Bardzo czytelny katalog Koltera. Ktoś wie na czym ta współpraca ma polegać?? Na pierwszy rzut oka to milowy krok do tyłu dla PJ Katalogi koltera też mam,z tego co się orientuję to NFM ma jeszcze chyba katalogi,no i specops. Soryy za Offtopa Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Tak jak mowilem, wiele osob przypuszcza, ze beda to wzory Janysta w wykonaniu (jakosc + materialy) Lubawy. Ale moze sie wszyscy mylimy. Choc niestety watpie w to. Link to post Share on other sites
Recommended Posts