_bartus_ Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Na Allegro ostatnio widzialem Marujowski magazynek za 100zl. A w zagranicznych sklepach (WGC na przyklad) mozna dostac magi do HFC za 25$ badz Marui za 27$. Według ciebie który lepszy?Podobno w marui płaci sie też za makie i podobno w przypadku magazynków do m9 hfc lepsze.Marzy mi się ten dłuższy mag do beretty ale przekroczy wartość pistoletu:).Koszt to chyba ok 250zł. Z WGC można zamówić coś do Polski? Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Można, ale przesyłka Cie tyle wyniesie, że opłaca sie sprowadzać tylko drogie i lekkie graty, niedostępne w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
shoti Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 To czy ktoś może teraz podać całkowity koszt doprowadzenia tego gun'a do stanu wzglednej niezawodności. np. Bell 199,00 częsci xxx,xx magazynek xxx,xx wysyłki xx,xx ------------------------- razem xxx,xx bo chciałbym sie przekonać jak to sie ma do ceny np beretki HFC (która powiedzmy nie ma takich problemów jak bell) Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 180 pln beretta Bell 0 pln wysyłka bell-a w moim przypadku :) 40 pln cylinder od hfc 15 pln wysyłka cylindra ----------------------------- 235 pln bez nowego magazynka Mój chodzi jeszcze dobrze. Bron raczej dla majsterkowiczów...bezcenne :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Według ciebie który lepszy?Podobno w marui płaci sie też za makie i podobno w przypadku magazynków do m9 hfc lepsze.Marzy mi się ten dłuższy mag do beretty ale przekroczy wartość pistoletu:).Koszt to chyba ok 250zł. Z WGC można zamówić coś do Polski? Nie używałem żadnego poza tymi od Bella więc nie mogę sie wypowiedzieć. A co do zamówienia - zawsze możesz się załapać na jakieś grupowe zamówienie - musisz tylko sprawdzić, na jakiej zasadzie dzielą koszty przesyłki. Fakt, że 1 magazynek nie za bardzo sie opłaca sprowadzać, ale przy 3-4, to już może być poważna różnica. A ten długi mag, który Ci się marz, też jest na WGC, w cenie 32$ :) Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Wie ktoś może jak wymontować spust? Pękła mi sprężynka :cry: i nie obija. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Wie ktoś może jak wymontować spust? Pękła mi sprężynka :cry: i nie obija. Pewnie trzeba wybić pin ale nie jestem pewien bo tego jeszcze nie robiłem Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Lepiej na gware odeślij, po co sie męczyć, jeszcze coś popsujesz :) Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Już rozłożyłem ten pin koło spustu to atrapa. Trzeba rozebrać prawie cały pistolet.Ciężko skombinować taka sprężynkę chyba będę musiał zakupić: zestaw sprężynek i przy okazji: Sprężynka 190% albo to nie wiem która lepsza??? Sprężynka 150% Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Druga sprężyna to sprężyna kurka a trzecia to sprężyna powrotna więc ciężko porównać, która z nich jest lepsza bo to części dwóch odmiennych mechanizmów broni :] Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 (edited) Lepiej na gware odeślij, po co sie męczyć, jeszcze coś popsujesz :) Chyba nie bardzo mi sie opłaca, kupie te od king armsa i trochę dłużej powinny pochodzić.Zresztą jest możliwe że mi nie uznają gwarancji na gunfire bo nie uznają uszkodzeń mechanicznych.Trzeba czekać itd... Zawartość tego pistoletu już nie jest dla mnie tajemnicą i jeszcze nic nie popsułem:) Druga sprężyna to sprężyna kurka a trzecia to sprężyna powrotna więc ciężko porównać, która z nich jest lepsza bo to części dwóch odmiennych mechanizmów broni :] Myślałem że te dwie ostatnie służą do tego samego tylko że mają inna siłę :wink: Edited February 8, 2008 by _bartus_ Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Można nabyć ta część na www.tajgun.pl Trzeba o nią zapytać i zamówić mailem. Koszt to 40zł i przesyłka. Część firmy HFC więc powinna być mocna. Jak przyślą to powiem jak to wygląda. Pozdro Mi się gieta osobiście podoba z otwartym. Naprawdę ładnie wygląda. Ciekawe bo wyglada identycznie jak moja. Ja ulamany kawalek dorobilem sobie sam z kleju epoxydowego i na razie trzyma bez zarzutow. Jak sie zepsuje to bede musial zamowic nowa. Sorx za polskie znaki ale gdzies mi je wcielo :( Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Szkoda kasy na tego Bella szczerze mówiąc ;] Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Powiedział, co wiedział :roll: Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 A ja chciałbym odgrzać temat z przed paru postów, a mianowicie: gdzie można dostać loading muzzle do hfc albo do bella bo mi pękła... i nie podaje mi kulek... I ciekawi mnie czy to by pasowało: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1461 pozdrawiam swrsc Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Ten jest od colta więc chyba raczej nie. Co do kupna tej części to wystarczy przejrzeć stronę 12 i 13. Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 ok dzięki nie przeczytałem dokładnie, mój błąd. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 mam problemik ze spustem:/ brakuje mi elementu który dopychał by listewkę odchodzącą od spustu. listewka ta ma ogromne luzy i gdy odwrócę pistolet do "góry nogami" to strzela normalnie - zatem brakuje mi jakiejś sprężynki albo czegoś - przy pierwszym wyjęciu magazynka wyskoczył mi z gniazda taki drucik. Zatem moja prośba - czy któryś z posiadaczy mógł by zrobić zdjęcie prawej strony mechanizmu? Gdzie może być umiejscowiony owy drucik? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Jeśli chodzi o tą sprężynkę to montujesz ją tą zaokrągloną częścią sprężynki w to wytłoczone zaokrąglenie obok miejsca gdzie wchodzi śruba od okładziny. Długim końcem do góry w szparkę pod tym "czymś" idącym od spustu do kurka. Krótki zahaczasz nad tym miejscem od śruby okładziny. Niestety nie mam zdjęć :???: Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 (edited) dziękuję za pomoc Edited February 19, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 przepraszam, brak możliwości edycji. to jak mi pomozecie w drugiej sprawie to jesteście boscy. A mianowicie musiałem rozkręcić maszynę i wyjąć lufę zew. i teraz mam problem - jak wsadzić te dwie sprężyny obok tej plastikowej dyszy (?)? Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Przejrzyj stronę 8 są tam fotki które mogą pomóc. Te sprężynki muszą być po bokach przed(patrząc od strony lufy) bocznymi łapkami tej dyszy i osadzone na tych bocznych czubkach siwej blaszki.Te sprężynki odciągają dysze do tyłu pistoletu.Żeby ją włożyć trzeba się trochę nagimnastykować. Nie wiem jak inaczej wytłumaczyć :roll: Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 tak , wiem gdzie one sie mieszczą. Problem w tym, że cały czas mi uciekają ;) Taki śmieszny błąd konstrukcyjny gdyby na plastikowym elemencie była prowadnica do tej sprężyny życie było by znacznie łatwiejsze;-o Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Ja składam to wszystko do kupy, przygniatam blaszką te sprężynki uniemożliwiając im ucieczkę tyłem, upewniam sie wcześniej że siedzą jedną stroną na ramionach tego plastikowego cylindra.Następnie wpycham je jakimś cienkim śrubokrętem na pozycję (rowki w tej blaszce). Tak jak pisałem trzeba się nagimnastykować. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 z tym też sobie poradziłem. Montowałem na założonej blaszce i poprostu wepchnąłem obie do środka - tak jak myślałem - zawsze jest jakiś łatwiejszy sposób tylko trzeba go poznać ( już tak miałem z granatami gazowymi G&P ) :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts