FrostPL Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Mam M4 ICS to za 700 plastikowe, ale co strzelanke cos sie psuje itp. do tego strasznie słabo strzela (słaby zasięg i celność). Mam zamiar kupić M14 CYMA. Mój kolega ma CM.032a i jest cudne trafia w mały cel z 30m w ogóle nie skręca kulka. CM.032 to to samo co CM.032a tylko to drugie krótsze? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Również było wałkowane na forum. Tak CM.032a jest krótszą wersją CM.032. Niczym poza długością lufy i lekką zmianą w budowie się nie różnią. Quote Link to post Share on other sites
FrostPL Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 (edited) Słyszałem, że koledze złamała się kolba w CM.032(łoże ABS Plastik imitujący drewno) czy ten model ma słabszy ABS niż wersja CM.032a? Edited June 27, 2011 by FrostPL Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Rozumiesz człowieku wyrażenie TO TO SAMO?? :sciana: A w ogóle to rusz 4 litery i poszukaj, w tym temacie było wałkowane chyba już wszystko co możliwe na temat tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
FrostPL Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Czy z chińczykami to jest tak, że jeden egzemplarz jest dobry a drugi słabszy zasięg itp.? Kolega ma to Cm.032a i strzela świetnie i zastanawiam sie czy to taki egzemplarz czy każde m14 takie jest Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 (edited) Czy z chińczykami to jest tak, że jeden egzemplarz jest dobry a drugi słabszy zasięg itp.? Kolega ma to Cm.032a i strzela świetnie i zastanawiam sie czy to taki egzemplarz czy każde m14 takie jest Chińczyk to chińczyk, loteria (choć nie zawsze). @ Zachęcam do przeglądania tematu, w celu szukania informacji. Edited June 27, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Ja odpowiem pytaniem na pytanie: Czy zakup czegokolwiek dzisiaj nie jest loterią? Może ja żyje w innej rzeczywistości ale dzisiaj niczego nie można być pewnym. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 @up [offtop]Jeśli kupujesz cyme lub boyia z gb v.3 i stalowym body to masz 80% szans na porządną replike [/offtop] Quote Link to post Share on other sites
adrock91 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 (edited) M14 AGM odradzacie ? kiepsko w porównaniu z Cymą ? Cyma 32a (SOCOM) a Cyma 32 (długa) to duża różnica w skupieniu ? bo SOCOM ma lufę 407mm a M14 chyba 560mm Edited June 30, 2011 by adrock91 Quote Link to post Share on other sites
asmodean Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 czy ktoś próbował zasilać m14 z lipo 7,4 V? Właśnie zastanawiam się nad zmianą baterii... Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 M14 AGM odradzacie ? kiepsko w porównaniu z Cymą ? Cyma 32a (SOCOM) a Cyma 32 (długa) to duża różnica w skupieniu ? bo SOCOM ma lufę 407mm a M14 chyba 560mm Długość lufy nie ma istotnego wpływu na skupienie w asg. Ważna jest jakość lufy, gumki oraz kul. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 czy ktoś próbował zasilać m14 z lipo 7,4 V? Właśnie zastanawiam się nad zmianą baterii... jak miałem jeszcze cymkę, nie g&g, to jechałem na 7,4. Bezproblemowo, bo i niby co się ma dziać? Quote Link to post Share on other sites
asmodean Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 jak miałem jeszcze cymkę, nie g&g, to jechałem na 7,4. Bezproblemowo, bo i niby co się ma dziać? zastanawiałem się czy jest duża różnica w czasie pracy w stosunku do stockowej NiCd. U mnie jak wystrzeli 500 kulek na stocku to jest dobrze :/ Quote Link to post Share on other sites
Siata124a Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Może mi ktoś podać stronkę gdzie kupię dobrego M14 w przedziale 400-600zł. I jak to jest z tą baterią? Kupię m14 z dobrą baterią czy kupywanie osobno to mus? Może mi ktoś podać stronkę gdzie kupię dobrego M14 w przedziale 400-600zł. I jak to jest z tą baterią? Kupię m14 z dobrą baterią czy kupywanie osobno to mus? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Google się zepsuło? https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_wooden_style-750.html https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032a_olive_style-39.html https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032a_black_style-592.html Quote Link to post Share on other sites
Siata124a Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 (edited) A jak to jest z tą baterią 8.4 Na ile ona wystarczy? Warto dokupić lepszą? Edited August 30, 2011 by Siata124a Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Lepiej kup ładowarkę mikroprocesorową. Nie, nie pytaj się tu jaką. Wystarczy przegnać lenie i poszukać. Quote Link to post Share on other sites
damian14c Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Jak wygląda sprawa ze szkieletami v7 na rynku ASG? Quote Link to post Share on other sites
Bismarck Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Jak wygląda sprawa ze szkieletami v7 na rynku ASG? Wydaje mi się, że za dużej dostępności nie ma, jest chyba coś od G&P na asgshopie. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Przeleciałem całe forum i nadal mam pare pytań . Dlaczego cm032a (black) jest cięższa niż cm032 i cm032 (olive) . Czy można w takiej replice zrobić montaż ascu i czy to ma sens . Czy cm032a nadaje sie jako karabin szturmowy ? Jak dokładnie wyglądają przyrządy celownicze i czy wygodnie sie z nich celuje na strzelankach w krótkim dystansie ? Jakich kulek najlepiej używać ? Czy ta bateria pasuje http://gunfire.pl/product-pol-1152189861-Akumulator-8-4V-1500mAh.html ? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 (edited) To JEST karabin szturmowy. Celowanie - mega wygodne. Dla mnie o niebo lepiej niż w mp5. Co do baterii, mieszczą się wszystkie wersje "mini" oraz "large" 8.4V. Jest też jakiś Sanyo "large" 9.6V z nieco mniejszymi ogniwami, który też ponoć wchodzi. Ja jestem szczęśliwym użytkownikiem LiPo "mini" 7.4, który działa jak 9.6 NiMH ;) Czy pasuje - to kwestia też wtyku. Ale w razie czego wymiana to koszt 2-3 zł. Pytanie - czy antireversal (blokada przeciwpowrotna) jest taka, jak w gearboxie V2 i V3? Edited September 27, 2012 by rafcio21 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Zatrzask jest taki sam. Spręzynka jest inaczej wygieta i tyle. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Na początek podważę opinie jednego z przedmówców z poprzedniej strony tematu, bowiem moim zdaniem wykonanie łoża w SOCOMie jest zdecydowanie lepsze niż w wersji imitującej drewno. Ba, miałem obie wersje i "drewniana" mi pękała, a SOCOM nie dosyć, że był dobrze spasowany, to jeszcze wytrzymał zdecydowanie więcej. Może to kwestia szczęśliwego trafu, ale miałem wrażenie, że to jednak zupełnie inny materiał. Co do pytania o karabin szturmowy i wygodę. IMO M14 jest troszkę nieporęczne jak na szturmówkę do szybkich akcji. To jednak zależy od użytkownika, bo widzę, że rafcio21 ma inne zdanie. Samo składanie się do celowania jest wygodne, jednak przenoszenie repliki jest według mnie mniej przyjemne niż ma to miejsce w wypadku serii M4 na ten przykład. Padło pytanie o przyrządy celownicze, cóż, muszka i szczerbinka i tyle ;P A poważnie, to zwykłe mechaniczne przyrządy celownicze, które wystarczą na wspomnianym "krótkim dystansie". Za zasilanie repliki powinna odpowiadać bateria LiPo, bo stockowa jest do wywalenia i do tego trudno to ułożyć w kolbie. 11.1 V sprawi, że reakcja na spust, nawet przy mocniejszej sprężynie będzie miodna. Ogólnie powiem tak, miałem dwie 14-stki i obie bardzo sobie chwaliłem, jednak SOCOM był o niebo fajniejszy niż standardowa wersja. Na pewno jeszcze kiedyś zakupię sobie CYMĘ... tak, dla funu :) Quote Link to post Share on other sites
avalid Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Panowie! Cyma czy G&G? Pomińmy kwestię magów. Lepiej kupić Cymę i wymienić dużo (a jeśli tak to co), czy G&G i zmienić mniej rzeczy w GB? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 G&G. Totalnie boskie wykonanie i pancerny szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts