Robnok Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 a jak z torem lotu na 25ach? bo na 0,23 u mnie po ok 40m kulkę znosi na boki...nie wiem czy to kwestia wyregulowania hopka czy kulki sa za lekkie... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 a jak z torem lotu na 25ach? bo na 0,23 u mnie po ok 40m kulkę znosi na boki...nie wiem czy to kwestia wyregulowania hopka czy kulki sa za lekkie... Nie przeceniaj tej repliki, to normalka, że kulki znosi pod koniec lotu. Dla stocka kulki 0,23 powinny być optymalne. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Tak, to optymalny wynik. 0.25 lata podobnie. Jak widać, precka nie zachwyca. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Wisła, a jakie kulki? PeJotki nigdy i w żadnej gramaturze nie zachwycą nikogo. W stocku Wella mi sie kieeedyś cięły. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Ja strzelam do drzewka z 40 sporych kroków. Miara to to żadna ale ok 35-40m jest ;) na singlu bez problemu trafiam prawie za kazdym razem a na auto kilka kulek zawsze minie drzewko ;) Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Czyli precka w stocku nie jest najwyższych lotów jeśli tak mówisz :) Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 nie no a czy powiedziałem że jest źle? to kilka kulek to na prawdę jest tylko kilka ;) strzelaliśmy z kumplem on ma stockowe G36 CA i obydwaj stwierdziliśmy ze moja emka śmiga lepiej. A w porównaniu do mojego poprzedniego m15 SRC...nie ma co porównywać ;) Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 No przecież wszyscy juz wiedzą ze jest precka..ale w sumie to chinol wiec osiągi tak czy siak cieszą :) Co do rofu mozna go zobaczyć na tym filmiku...pod koniec gośc pokazuje jak stzrela http://video.google.pl/videoplay?docid=-51...h&plindex=5 Warto obejrzeć cały filmik do gość rozbiera miedzy innymi GB i wszystko pokazuje. PS: Czy wiece jak M14 stoi z dostępnością cześci zamiennych? Bo z tego co kolo na filmiku mówi to sporo zeczy jest niestandardowych i mam wrazenie ze byłby problem z doborem cześci zamiennych. Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Rof całkiem porządny, na Smartguna się nada ;) Zboczeniec ;-) Próbował ktoś już zamontować szynę pod optykę na standardowy model? Jeśli tak to czy są z tym jakieś problemy? Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 (edited) http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=125 czy przypadkiem to nie jest zestaw RAS do m14? bo w sklepie nic nie napisali a wygląda mi na taki...niezła cena, ciekawe jak wykonanie. Ma ktoś może jakieś fotki SOCOMA z takimi szynami? Edited December 29, 2007 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 (edited) http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=125 czy przypadkiem to nie jest zestaw RAS do m14? bo w sklepie nic nie napisali a wygląda mi na taki...niezła cena, ciekawe jak wykonanie. Zgadza się, jakiś czas temu zobaczyłem na RSOV'ie ale nie wiedziałem że jest już w Polsce. Tu link do szyn na RSOV: http://www.rsov.com/product_info.php?cPath...roducts_id=1114 Wreszcie jakaś alternatywa dla KA i G&P bo zakładanie RAS kosztujących drugie tyle co replikę jest trochę nie tego jak dla mnie. Cena co prawda przebita 2 razy w porównaniu do RSOV ale to i tak tanie w porównaniu do 449 za KA czy 499 za G&P. Edited December 30, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 (edited) hmm...dziwne napisałem maila do sklepu żeby sie upewnić i odpisali mi ze to jest zestaw do m16 :???: napisałem raz jeszcze, żeby to sprawdzili :lol: serca nie mam..w niedziele męczyć ludzi... :wink: http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...24671&st=20 tu są fotki tych szyn CYMY. Edited December 30, 2007 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 (edited) Zdjęcie łoża jest tak proste? Nie potrzeba odkręcać innych pierdółek przed rozpoczęciem operacji na filmiku podanym przez Shadowmana? I jak wyglądają tam łożyska, bo się nie dopatrzyłem :roll:? P.S. Reckę napiszę jutro, bo jestem tak zmęczony po wczorajszym zlocie, że nie mam siły nic robić.. Pozdro Edited December 30, 2007 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 (edited) ee tam nie znasz się ;) powiedz mi że wersja z szynami nie jest piękna (fotka znaleziona na jakimś forum)...a co do EBRki to w życiu nie widziałem czegoś równie paskudnego...no i zaraz wpadnie moderator i będziemy mieli przerąbane... Edited December 31, 2007 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Jak jest z wytrzymałością szkieletu GB? Wytrzyma M130? Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Pytanie "użytkowe" Jak z normalnymi przyrządami celowniczymi Idzie się do nich w goglach złożyć ?? Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 w Bollach Commanderach nie mam problemu... Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Bierz ze sklepu najlepiej jakiegoś pożądnego(gunfire) bo oni Cie w h..nie zrobią i gwara bedzie. polecam temat o sklepach...a jeśli musisz już używać tego słowa to przynajmniej pisz je po polsku przez ch... pojawił się u mnie pierwszy problem...na razie bagatelizuje go choć nie wiem czy powinienem. Czasami spust w jakiś sposób blokuje się, tzn działa ale tylko klika jakby sie coś urwało w środku i karabin nie reaguje. Co prawda wystarczy wtedy zmienić tryb ognia i znowu jest ok ale nie wiem czy później się nie pogorszy...ktoś ma pojęcie co może być tego przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Nie chcę nic mówić, ale pisze się przez samo "h". Czasami spust w jakiś sposób blokuje się, tzn działa ale tylko klika jakby sie coś urwało w środku i karabin nie reaguje. Co prawda wystarczy wtedy zmienić tryb ognia i znowu jest ok Mam to samo. Gdy będę oddawał replikę na tuning, to Krakman mi to sprawdzi. Wtedy się wypowiem. Myślę, że to wina kostki stykowej. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 1. W agm'ie jest to samo. Wytrzyj smar ze styków to powinno pomóc. 2. Mylisz się dr_wisla. Ten wulgaryzm piszę się przez "ch". Sprawdź w jakimś dużym słowniku. Pozdro :lol: Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 (edited) A jak zdjąć łoże..? Muszę odkręcić przednie ucho zawieszenia, a następnie? TUTAJ masz wszystko pokazane. I tak jak napisał poprzednik- przestańcie robić syf bo człowieka krew zalewa... Jak macie jakieś problemy dotykające ambicji i chęć udowodnienia na siłę, że ma się racje to załatwiajcie to przez PW... Jutro powinna dojść moja M14'stka. Jeśli tak się stanie zamieszczę parę fotek z opisami (tak jak ktoś zrobił to w tym temacie z wersją Socom). Peace. EDIT: http://airsoft-barracks.com/forums/index.php?topic=905.0 Edited January 13, 2008 by Barthaz Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 No i doczekałem się- M14 trafiło już w moje ręce :) Oto moje wrażenia po rozpakowaniu pudełka i przestrzelaniu repliki: W zestawie znajdujemy: -Replikę -hi-cap na 400 kulek (info z opakowania) -baterię + ładowarkę -paczuszkę kulek 0,2g (osobiście nie ryzykowałem załadowania nimi maga) -shit-pasek (który robi już za smycz dla psa- maskotki mojej siostry ;)) -plastikowy wycior -klucze do regulacji muszki i zdjęcia tłumika -instrukcję (w krzaczki i po ang.) + inne papiery Wygląd zewnętrzny Jak widać na załączonych niżej obrazkach łoże karabinu jest wykonane z tego samego (czyli bardzo dobrego) materiału co w Cymowksich AK. Praktycznie wszystkie czarne elementy widoczne na zdjęciach wykonane są z metalu. Regulacja szczerbinki nie przysparza żadnych kłopotów- wszystko chodzi gładko i płynnie, a wszystkie elementy są dobrze spasowane. Dźwięk przeładowania... Poezja ;-) Naprawdę robi wrażenie. Bolt catch również działa bezproblemowo (co widać na zdjęciu) Jedynym poważnym mankamentem, który od razu daje o sobie znać jest cholernie mało miejsca na baterię. Bez spojrzenia w instrukcję nie byłem w stanie ułożyć kabli i baterii tak by nic nie odstawało... Strzelanie Na razie na ten temat nie mogę zbyt wiele powiedzieć z racji, iż silikon niemal wylewa się z repliki. Jedyne co mogę wywnioskować po wystrzeleniu około 200 kulek (0,23g Extreme) przez okno: kultura pracy bardzo dobra- żadnych zacinek zarówno na semi jak i auto. Nic w środku nie rzęzi, a odgłosy dochodzące ze środka nie napawają niepokojem, ba- wręcz przeciwnie ;) Podsumowując: Jak na razie nie żałuję, żadnej złotówki z tych pięciu stów, które przeznaczyłem na replikę. Spośród wszystkich chinoli jakie miałem mogę śmiało powiedzieć, że M14 produkcji Cymy zrobiło na mnie największe wrażenie. Polecam ;) Na koniec jeszcze jedna fotka pokazująca mniej więcej gabaryty repliki (w porównaniu do AK74) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 (edited) Hah, byłem w trakcie pisania, kiedy chciałem zamieścić pierwsze zdjęcie ale aparat mi się chyba...zespół :-o . Co do kulek - spokojnie możesz strzelać, też z początku ich nie ruszałem, ale ktoś nimi strzelał i nie miał ani jednej zacinki. Zaryzykowałem i proszę - wszystkie przeleciały bez problemu. Paska używam co tydzień, niezależnie w jakiej temperaturze, w jakich warunkach i jak długo, trzyma się na ramieniu tak jak powinien. Krótko mówiąc jest porządny i robi swoje jak na razie. Teraz pytanie, bo zdjąłem łoże, dokręciłem wszystko, ale teraz nie chce to wskoczyć na swoje miejsce. Tzn. jest mały odstęp między krawędzią łoża a zamkiem, selektorem itp - nie jest ono dosunięte do końca i nie mogę nic zrobić. Mam użyć siły, czy coś źle robię? EDIT: Ok, miałem źle ułożone kable, blokowały się po prostu. Zaraz dokończę to co zacząłem, ale bez zdjęć na razie. Edited January 14, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 No i masz... Pierwsza awaria. Gwint na częściach odpowiedzialnych za poprawne działanie zamka się zesrał... Czekam na odpowiedź od gunfire. Ciekawe czy uwzględnią mi to w ramach gwarancji... Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Pudełko: (tu będzie zdjęcie...) Paczka była solidnie zapakowana, owinięta w warstwy papieru szarego. Nie jest to military.pl gdzie paczki są tak pakowane że trzeba się z nimi 10 minut użerać, ale i tak prawdopodobieństwo uszkodzenia paczki jest znikome. Jak widać, w pudełku otrzymujemy: - replika karabinu M14; - bateria 8.4V 1200mAh; - magazynek; - ładowarkę z diodą; - shit-niezły pasek; - paczkę kulek 0.2g dobrej jakości (żadna się nie zacięła przy strzelaniu nimi); - wycior; - jakieś kuleczki w paczce (nigdy nie wiedziałem co to jest); - karta gwarancyjna, instrukcja i inna makulatura. (tu będzie/ą zdjęcie poszczególnych w/w betów) Pierwsze wrażenie: Z tego co pamiętam, wujek się ze mnie śmiał że oczy mi się zaświeciły jak reflektory, aż raziły :lol: . Gdy otworzyłem paczkę, to wszyscy myśleli że to prawdziwe drewno. Od razu pobawiłem się zamkiem, co stanowczo odradzam - ja już zgubiłem bolt catch'a. Muszę coś tam wsadzić aby zamek się blokował po odciągnięciu do tyłu. Tylko spojrzałem na replikę i już wiedziałem że nie będę żałował ani grosza wydanego przeze mnie. Ogólnie wrażenia po 3 tygodniach użytkowania: .....w najbliższym czasie dopiszę..... powiem tylko, żeby nie bawić się przewodami po zdjęciu łoża - jeden poszedł, będę musiał przylutować to... wrażenia ze strzelania Teraz, gdy hopek się dotarł, wystrzeliłem ~1,5k BB's, kulka leci całkiem prosto aż do 40m, potem do 45m rozrzut to +/-10cm w obie strony - ale rzadko. Na 50m można strzelać z powodzeniem przy kulkach 0.23, serią. Skupienie jak na stock Cymy bardzo dobre - z 45m nie można po prostu nie trafić w człowieka, gdy ma się zgrane przyrządy celownicze z hopkiem i torem lotu kulki. Jestem zachwycony. Wszystkie fotki wrzucę jak dostanę sprawny aparat, lub ojciec zrobi coś ze starym, a "ogólne wrażenia po 3 tygodniach użytkowania" napiszę jak przylutuję ten przewód... Będę informował w temacie o zmianie postaci recki. Za utrudnienia przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts