Barthaz Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Czyli można wywnioskować, że największy bajer tej broni jakim jest zamek jest równocześnie jej najsłabszym punktem... Przestroga: Jeśli chcecie się bawić zamkiem to z głową ;) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 (edited) Widziałeś kiedyś motyla, który leci prosto? Można powiedzieć że kuli 0.2 w M14 Cymy to właśnie motyle. Przylutowałem, wiecie jakie jaja? :D ROF mi się zwiększył po tym :lol:. Ale czuję i widzę że selektor coraz łatwiej chodzi, czyt. ma luzy. Jadę do Krakmana go zablokować - będę miał tylko pojedynczy. Edited January 14, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Wisla, blokada selektora jest prosta jak konstrukcja cepa :D Jeśli chcesz to wyjaśnię Ci to na pw. pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 Ok więc zaczynamy. Ponieważ nie mam repliki ani zdjęć, zdajcie się tylko na mój opis ;) Pierwsze co robimy to demontujemy osłonę spustu, rurę gazową odciągamy od body. Body usuwamy, zostaje nam sam receiver i reszta tego żelastwa ;-p Selektor to taka plastykowa wajcha, najprawdopodobniej przeźroczysta. Po prawej jej stronie jest śróbka - odkręcamy. Dźwignię selektora odkręcamy imbusem, wyciągamy. Osłona dźwigni również musi zostać odkręcona. Wyjmujemy bolec razem z osłoną. Plastykową wajchę powinniście prosto zdemontować. Jak ktoś tego nie umie to jest cep :> I już. Tylko semi. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 No ładnie ładnie, jak przylutuję drugi urwany kabel :lol:, to się za to zabiorę. Dziękujemy :). Czy magazynki KA wejdą do M14? http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AG-10V_srch_M14 Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 (edited) Czy magazynki KA wejdą do M14?http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AG-10V_srch_M14 Tutaj link do tych samych magów na Capri: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1073 Myślę, że nie powinno być problemów. Na dniach będę zamawiał kilka. Jak już dojdą to napiszę czy pasują i jak siedzą w gnieździe ;) EDIT: Pomyłka- te na Capri są na 110 kulek natomiast te z wgc na 70 więc to nie do końca te same magi... Edited January 16, 2008 by Barthaz Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Swoją M14 rozkładałem już baaardzo dużo razy i jak na razie (odpukać) żadne kabelki mi nie puściły. Luty wyglądają na solidne więc ja się za specjalnie o to nie obawiam ;) Widocznie to kwestia egzemplarza (jak to w chińczykach bywa)... Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 cacy jak ta lala ;) a teraz do rzeczy: magazynki low-cap na 30 kulek Deepfire wykonane są Bardzo ładnie, metal powleczony czarna matową farba, przypominają bardzo standardowy magazynek cymy jednak są troszkę krótsze. Wymagają małej modyfikacji w postaci leciutkiego przypiłowania zatrzasku (jakieś 0,5 mm), jednak potem siedzą w gnieździe bardzo pewnie - nawet nie drgną. Kulki podają bardzo dobrze...do ostatniej kulki. Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Dokładnie. Nawet bez modyfikacji pewnie siedzą w gnieździe. Trzeba tylko delikatnie dopchnąć skrzydełko od zwalniania magazynka w stronę spustu i jest cacy ;) Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 u mnie się nie dało...trzeba było podciąć kawałek..a poza Tym nie było by tego cudownego "klik" :) Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 siema! Jutro o godz. 00:01 na gunfire.pl jest "maxymalne cięcie cen" czekam z nadzieją że obniżą cenę M14 CM. Gratisowo do każdego zakupu dodają kulki 0.25 g Gunfire. I mam pytanie czy to w każdym egzemplarzu Cymy wali się zamek który jest rozpoznawczą cechą tej repliki?? I czy selektor ognia także może być przypadkiem i chińczyki tym razem się postarały i jest dopracowany ?? pozdrawiam Z kupna M14 CM na następny lub ten sam dzień zdam raport ;-) Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 (edited) ja swoim zamkiem bawię się dosyć często i jak do tej pory nic sie nie popsuło...wygląda na dosyć solidny, ale to może być kwestia egzemplarza...w końcu to chińczyk ;) Edited January 25, 2008 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Na pewno wersja egzemplarza. Ja zamka w mojej M14 za często nie ruszam bo już trochę mi się znudziło rozkładanie repliki i skręcanie dwóch części... Z selektorem (przynajmniej u mnie) jak na razie wszystko w porządku. Co prawda chodzi zdecydowanie lżej niż na początku ale mi to tito bo i tak strzelam tylko na semi ;) Quote Link to post Share on other sites
luxis Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 (edited) on mam nadzieję że to był przypadek egzemplarza :strach: Bo bym nie przeżył jakby sie psuło to w każdym heh :D No ale cóż przekonam się na własnej skórze jak kupię i zaraz wam powiem jak wygląda ta M14 w mojej sytuacji pozdro Edit: Zapomniałem się spytać czy włożenie batki 9.6 jak mówiliście może popsuć replikę ?? Edited January 25, 2008 by luxis Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Zapomniałem się spytać czy włożenie batki 9.6 jak mówiliście może popsuć replikę ?? A niby z jakiej paki? :-F Jedyne co możesz popsuć to kable i kolba w środku gdy będziesz męczył się jak ją upchnąć ;) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Powiem tak: Deep Fire - siedzą idealnie, podają idealnie. Stosunek cena/jakość marvelous. Tokyo Marui - siedzą idealnie, podają idealnie. Wolę jednak magi od DF - są lepiej wykonane. G&P - siedzą idealnie, ja nie musiałem nic piłować. Podają idealnie, jednak ostatnie 10 kulek nie jest podawane. Co ciekawe - po czasie rdzewieją o.O Jeśli jeszcze raz ktoś zada pytanie o magi... Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 no i się zaczyna...selektor chyba pada. Dziś uparł sie na auto. Co prawda wystarczylo 2 razy przełączyć i jest dobrze ale to zły znak. Mam nadzieje że jak padnie to zatrzyma się na semi a nie na auto :/ Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Jak padnie to na bank na auto :mrgreen: Znam to z autopsji. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 W M14 rozdzielacz ognia jest prosty jak budowa cepa, jeśli Cymowski jest chu...wy to wystarczy kupić nowy. Np. na asgshop. Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Wygląda to tak: Jak na moje to GB rozbierać nie trzeba. Wystarczy zdjąć łoże. Co do ROF'u i wytrzymałości batki- jestem w ciężkim szoku. ROF bardziej niż przyzwoity mimo, że korzystam ze stockowej Cymowskiej baterii 8,4V. Jeśli chodzi o wytrzymałość to również jestem bardzo zadowolony. W ostatnią sobotę wystrzeliłem jakieś 500 kulek a bateria trzyma do dzisiaj i ma się świetnie. Z tym, że... Strzelałem praktycznie tylko na semi ;-) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Na prawdę warto. Co do batki stockowej, rof jest na niej świetny, na zlocie wystrzeliłem na niej 3,5 hi-capa zanim padła (dobrze że pod sam koniec ostatniej akcji..). Czyli ~1000 kulek. Nie przesadzam, strzelałem głównie na auto. Taki myk co do batki :D. Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 (edited) czy ktoś sprawdził czy ten produkt Cymy jest w pełni kompatybilny z repliką Tm ? Z filmiku, który ktoś kiedyś podrzucił w tym temacie można wywnioskować, że cylinder jest odrobinę krótszy niż ten od TM. Więcej info masz TUTAJ Edited February 5, 2008 by Barthaz Quote Link to post Share on other sites
Archoneiro Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Nie porównywałem obu replik, ale u siebie w Cymie mam po tuningu parę części GB robionych pod TM i wszystko hula aż miło, więc myślę ,że równice konstrukcyjne są naprawdę mikroskopijne. Quote Link to post Share on other sites
Święty Mikołaj Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 mam cymowską czternastkę od grudnia i wciąż uważam ją za słuszny zakup (zwłaszcza z podpiętą baterią 9,6) ostatnio przestrzelałem ją na chronografie, na 0,2 i wyzerowanym hu pokazaywał 370 fps Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 SOCOM też ma "preckę". Wątpie żeby osiągami jakoś się różniły. Co najwyżej zwykła Emka może mieć lepsze skupienie ze względu na dłuższą lufę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts