Despero92 Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Ok z tym sobie chyba poradzilem, zmienilem sprezyne i chyba bedzie dobrze, bo na razie nic nie lyka. Z kolei odnawia sie co jakis czas inny problem opisany w ostatnim moim poscie w tym temacie http://forum.wmasg.pl/topic/141550-agm-long-003-problem-replika-nie-strzela/page__gopid__1876430#entry1876430 Quote Link to post Share on other sites
kemot1997 Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Witam, mam pytanie na temat tego AGm'a, a mianowicie czy można dokupić do niego magazynek??? Quote Link to post Share on other sites
Despero92 Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Ktoś pisał we wcześniejszych postach, że można, ale nowy kosztuje trochę dużo jak na wartość samej repliki (chyba 20zł), lepiej poszukać używanych od kogoś, może za groszę odsprzeda jak, np. zepsuł mu się shot i nie będzie używać już. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Czasem są dostępne w sklepach, ale ich cena jest zaporowa - 20 albo i więcej złotych. Bardziej się opłaca kupić nowego shotguna niż tylko trzy magazynki. Czasem zdarzały się promocje i wtedy opłacało się brać same magi bo kosztowały (jeśli mnie pamięć nie myli) 9zł. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Witam, mam mały problem. Otóż jak używam shotguna słychac jak by utkwiły mi kulki w środku, da sie to jakoś ogarnąc przed rozkręcaniem czy musze go rozbebeszyc? Ale to jeszcze nie jedyny. Napotkałem jeszcze coś takiego że jak ładuje i chce oddac strzal to tak jak by mi się spust blokował i aby strzelic musze przeładowac jeszcze raz, jak to ogarnąc? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Wpadające ze środka kulki to powszechny problem w tej replice. Przy komorze HU masz taki słupek, który powinien blokować kulki w komorze. Możliwe, że tego słupka nie ma albo jest przy nim za słaba sprężynka. Jej wymiana (na mocniejszą, np. z jakiegoś długopisu) może pomóc. Kulek możesz się pozbyć bez rozbierania robiąc dziurkę w body przez którą kulki będą wypadały, ale jest to leczenie objawów, a nie źródła problemu - zrobisz dziurkę i kulki nadal będą wpadać. Drugi problem. Na chwilę obecną nic mi nie przychodzi do głowy, ale jestem dziś zmęczony - może jutro wymyślę coś konkretnego. Na chwilę obecną radziłbym wpuszczenie odrobiny jakiegoś smaru/oleju w otwór w którym porusza się język spustu. Jeśli to nie pomoże to rozbierz replikę i sprawdź co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Okej, dzieki wielkie. Spróbuje z tym olejem, a a z tymi kulkami w srodku to jak bede mial wiecej czasu to wezme sie za rozbiórke :) Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Wpadające ze środka kulki to powszechny problem w tej replice. Przy komorze HU masz taki słupek, który powinien blokować kulki w komorze. Możliwe, że tego słupka nie ma albo jest przy nim za słaba sprężynka. Jej wymiana (na mocniejszą, np. z jakiegoś długopisu) może pomóc. Kulek możesz się pozbyć bez rozbierania robiąc dziurkę w body przez którą kulki będą wypadały, ale jest to leczenie objawów, a nie źródła problemu - zrobisz dziurkę i kulki nadal będą wpadać. Drugi problem. Na chwilę obecną nic mi nie przychodzi do głowy, ale jestem dziś zmęczony - może jutro wymyślę coś konkretnego. Na chwilę obecną radziłbym wpuszczenie odrobiny jakiegoś smaru/oleju w otwór w którym porusza się język spustu. Jeśli to nie pomoże to rozbierz replikę i sprawdź co i jak. Też miałem takie coś że wpadały mi kulki, lecz po 3 wyjęciu 3 kulki problem umilkł, myślę że broń się "dotarła". Teraz strzelam ile chce i żadna kulka nie wpada do środka :) Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Wpadające ze środka kulki to powszechny problem w tej replice. Przy komorze HU masz taki słupek, który powinien blokować kulki w komorze. Możliwe, że tego słupka nie ma albo jest przy nim za słaba sprężynka. Jej wymiana (na mocniejszą, np. z jakiegoś długopisu) może pomóc. Kulek możesz się pozbyć bez rozbierania robiąc dziurkę w body przez którą kulki będą wypadały, ale jest to leczenie objawów, a nie źródła problemu - zrobisz dziurkę i kulki nadal będą wpadać. Drugi problem. Na chwilę obecną nic mi nie przychodzi do głowy, ale jestem dziś zmęczony - może jutro wymyślę coś konkretnego. Na chwilę obecną radziłbym wpuszczenie odrobiny jakiegoś smaru/oleju w otwór w którym porusza się język spustu. Jeśli to nie pomoże to rozbierz replikę i sprawdź co i jak. Rozkreciłem własnie poskładałem, wszystko działa. Tylko mam jeden problem, bo załadowaniu magazynka i przeladowaniu nie moge oddac strzalu tzn wpadaja mi wszystkie kulki z magazynka i wpadaja do srodka... I teraz przy skladaniu wlasnie zostala mi mala sprezynka taka najmniejsza, to moze od tego? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Ta sprężynka najprawdopodobniej jest od właśnie tego słupka przy komorze HU. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 A mógłbys mi pokazac, albo naprowadzic gdzie jest ten slupek ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Komora HU ma cztery otwory. Przez otwór z przodu wchodzi lufa. Przez otwór z tyłu wchodzi dysza cylindra. Przez otwór na dole wchodzą kulki z maga. Został czwarty otwór - z boku. I tam powinien wchodzić słupek. Natomiast słupek powinien siedzieć w body w miejscu zaznaczonym na tym zdjęciu na czerwono. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 (edited) No i na to wkładam Sprezynke?D zieki wielkie, jutro sie jeszcze raz za to wezme :icon_wink:) Napisano 03 listopad 2013 - 17:27 Wszystko mam poprawnie zlozone i wgl, natomiast znowu wszystkie kulki z maga laduje do srodka ai nie wystrzeliwuje zadnej z nich... http://pokazywarka.pl/efhdn2/ tutaj dodaje zdjecie. Na ten slupek kest nalozona sprezyna i podlozylem pod noego papier. Edited November 11, 2013 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Albo sprężynka za słaba albo coś źle złożyłeś. Sprężynke dałeś pod słupek (od strony body), a nie na słupek (od strony komory), nie? Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Wszystko musi byc zlozone dobrze, bo przeladowywuje i normalnie moge oddac strzał tylko pusty, tak jak by nie bralo kulek do komory bo wszystko wpada do srodka... Sprezynke dalem na słupek. Najpierw słupek w body, a na niego dopiero sprezynka i na to lufe z komorą Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 No to źle złożyłeś. Sprężynka powinna być pod słupkiem by go wpychać do komory - czyli najpierw sprężynka, na nią słupek, a potem komora i lufa. Całość ma działać w ten sposób, że kulka wchodzi do komory i jest blokowana przez ten słupek. By tak było słupek musi być wypychany przez sprężynkę. Działanie mechanizmu spustowego nie ma z tym nic wspólnego. Quote Link to post Share on other sites
Mlynarz Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 CZyli najpierw daje sprezynke a na nia slupek, i sprezynka ma sie zwężac ku gorze? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Tak, na sprężynkę nakładasz słupek i to on ma wchodzić do komory. Jeśli chodzi o to czy sprężynka ma się zwężać ku górze to szczerze mówiąc nie pamiętam, ale na chłopski rozum to raczej właśnie ma się zwężać ku górze. Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 I jak włożysz magazynek to sprawdź czy wskoczył na swoje miejsce bo nie zawsze wchodzi na swoje miejsce i oddaje puste strzały ;) Quote Link to post Share on other sites
Grinder Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Tak się złożyło że właśnie dzisiaj (05.11.13) otrzymałem swoją pierwszą prawdziwą replikę do ASG :] Jest nią właśnie AGM 003. W poście tym będzie coś bardziej w stylu pierwszego wrażenia niż samych osiągów repliki itd. (paczka przyszła o godz. 19 więc przetestuję AGMa dopiero jutro). Co mamy w pudełeczku? W pudełku znajduje się replika, kolba (którą musimy sami dokręcić), 3 magazynki, BB loader, mały śrubokręcik, śrubki (którymi mamy dokręcić wcześniej wymienioną kolbę), instrukcja, tarcza i wycior. Oto zdjęcie (po dokręceniu kolby): Pierwsze wrażenie Gdy zobaczyłem AGMa na własne oczy cieszyłem się jak dziecko po zakupie pistoletu z kiosku za 10zł :icon_wink: Wygląda on dosyć solidnie a sama replika wygląda naprawdę dobrze. Po dotknięciu lufy (która była zimna) czułem się jakbym trzymał prawdziwego Mossberga :] Trzymając w dłoni tę oto broń możemy poczuć się jak zawodowi wyjadacze. Waga jest więcej niż zadowalająca co sprawia wrażenie, że broń tak łatwo się nie "złamie". Problemy Niestety tak się złożyło, że mam pewną usterkę w moim AGM'ie :icon_wink: A mianowicie blokada spustu się zablokowała (szczęście w nieszczęściu, że spust nie jest zablokowany i strzelać się da, jednak nie mogę włączyć blokady spustu :icon_razz: ). Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógłby mi pomóc ^_^. W ciągu najbliższych dni napiszę coś o jego osiągach (jutro zacznę go testować). Pozdrawiam :] Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Bardzo możliwe, że blokada się nie zablokowała, a po prostu chodzi bardzo ciężko. Sam tak miałem (nie wiem czy mam bo po prostu nie korzystam z blokady - po zakończeniu strzelanki wyjmuje maga i oddaje strzał, a po śmierci strzelam w niebo/ziemie i nie przeładowuje). Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Weź mocniej pchnij tą blokadę spustu to pójdzie ;) Quote Link to post Share on other sites
Grinder Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Mieliście rację panowie ;) Blokada spustu działa ale przesuwa się ją naprawdę ciężko :/ Ważne, że działa :D Quote Link to post Share on other sites
karaluch8 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Ja powiem wam że po ostatniej dawce wrażeń którą zapewniłem mojej broni, czyli deszcz, piasek, rzucana po ziemi żyje nadal i ma się dobrze. Odmówił posłuszeństwa tylko spust który się zacinał, lecz po powrocie do domu i nasmarowaniu całej broni, chodzi cacy ;) Tak więc testujemy dalej ; ] Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Całej repliki nie smaruj. Smar w komorze HU (na gumce konkretnie) sprawi, że gumka przestanie podkręcać. Po iluśtam strzałach się to wytrze i powinno być jak dawniej, ale to i tak nic nie daje więc do komory i lufy smaru nie dajemy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts