seger Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Zmiana smaru na lepszy i małą ilość. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Czy dostanę gdzieś ten pin z okolicy kabłąka spustowego? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Niestety nie. Weź pręt 10 mm (albo śrubę m10 bez pełnego gwintu) utnij kątówką na odpowiednią długość. Dremlem wyfrezuj rowki na o-ringi jak to było w oryginale, pomaluj, wstaw uszczelki i gotowe. Jak znasz kogoś z dostępem do tokarki, to roboty jeszcze mniej. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Witam. Czy może ktoś zwymiarował materiał na "ubranko" dla box'a ? I czy macie może jakieś patenty jak ustrojstwo uszyć ? A najbardziej zależy mi na patentach na "zapinanie" - zamek błyskawiczny ? Może jakieś rzepy ? Pozdrawiam Alabaster Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Może się przyda Uploaded with ImageShack.us Wymiary z gwiazdką mierzone w najszerszym miejscu. Widziałem już parę osób, które jako pokrowiec używały ładownicy do MINIMI od MIWO Praszka http://miwomilitary.com/-produkty/pid,349/na-200-nabojow-skrzynk-do-M-249 z wyciętym otworem na zatrzask. Co do zapinania, to w tym przypadku najlepiej się sprawdza rzep. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 @Zachar - dobry człowieku :-) O to mi chodziło. Serdecznie dziękuję :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 (edited) Zdjecie pokrowca Kiedyś dałem facetowi (szyje torebki na zamówienie) do uszycia taki pokrowiec, po tym jak dwa razy wysypały się kulki. Koszt uszycia 25zł +materiał. No i faktycznie rzep to najlepsze rozwiązanie. Edited December 21, 2011 by tred211 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 zdjęcie pokrowca Kiedyś dałem facetowi (szyje torebki na zamówienie) do uszycia taki pokrowiec, po tym jak dwa razy wysypały się kulki. Koszt uszycia 25zł +materiał. No i faktycznie rzep to najlepsze rozwiązanie. Popraw link. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Mam wielką prośbę do posiadaczy komory HU od Ca . Potrzebuję dokładnych zdjęć tej komory [ najlepiej środka też] tak , aby porównać sobie czy dostałem CA czy zwykłą PJ ... Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Cieżko będzie zrobić fotkę wewnątrz, ale mogę tylko podpowiedzieć, że komory od Ca posiadają fazę w środku na kołnierz gumki hop up a te od PJ nie, ponieważ gumki od PJ nie posiadają kołnierza. Jutro postaram się zrobić dokładne zdjęcie komory PJ. Tylko u mnie jest zrobiona ta faza specjalnym narzędziem. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Zdjędcia komory Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Na zdjęciu 1 jest komora od PJ, widać wyraźnie wewnątrz zrobioną fazę. Normalnie w tym miejscu jest krawędź pod kątem prostym. Komory CA mają fabrysznie zrobioną już fazę w tym miejscu. Na drugim zdjęciu masz obok komorę CA z zamontowaną lufą. Widać wyraźnie, że komora Ca ma powierzchnię bardziej matową. Poza tym pierścień regulacji hopka ma trochę inaczej porobione wpusty ułatwiające kręcenie nim. Edited February 6, 2012 by tred211 Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Wielkie dzięki ! Niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi :D Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 A tak z czystej ciekawości. Jaką masz w końcu komorę do tego m249? Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Wyszło mi , że jest to PJ . Sprzedawca zadeklarował się że dośle dobrą komorę [ No w końcu mogły się pomylić ] , kiedy dotrze zrobię zdjęcia wszystkich 3 i wrzucę do tematu :] Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Komora doszła i nie wiem czy mam się śmiać czy płakać :] Zdjęcie przedstawiające po kolei : Moje HU , Pierwsze które dostałem i teraz przysłane : Może i jestem ślepy ale jak dla mnie to wszystkie są identyczne ;/ Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Można wiedzieć z jakiego sklepu zamawiałeś? Daj też znać jak poszło z tą nową komorą. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Komorę załatwiałem od użytkownika forum [ napisał mi , że ma jedna na zbyciu ] . Ostatnia komora na zdjęciu to ta druga przysłana więc też PJ ;/ Jestem w trakcie załatwiania tej sprawy ze sprzedającym . Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Na moich fotkach ewidentnie widać, że CA ma inne pokrętło. Poza tym komora CA ma bardziej satynowy kolor i gładszą powieszchnię (moja jest już trochę powycierana od użytkowania). No i w CA jest wspomniana faza wewnątrz komory. Na moje oko to są trzy komory P&J/A&K. Jeśli nadal masz cień nadziei, że jednak jedna z nich to CA pozostaje Ci porównać na żywo z 100% prawdziwą od CA. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Komorę załatwiałem od użytkownika forum [ napisał mi , że ma jedna na zbyciu ] . Ostatnia komora na zdjęciu to ta druga przysłana więc też PJ ;/ Jestem w trakcie załatwiania tej sprawy ze sprzedającym . Może lepiej napisz jego nick, nim inni się natną... Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Sytuacja lekko zakręcona ale okazuje się , że sprzedający nie wiedział po prostu o tym , że nie jest to oryginalna komora CA :D Sytuacja w zasadzie rozwiązana , odsyła pieniądze a ja komory i po robocie . Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 A teraz już w temacie . Doszła do mnie normalna komora HU Ca z ASG shopu [ Pojawiły się niespodziewanie i udało mi się jedną z zaskoczenia dorwać jedną ] . Szczerze mówiąc jestem troszkę zawiedziony wykonaniem . Komora miała nadlewy , dystanser był za krótki niestety więc dorobiłem swój a nadlewy potraktowałem pilnikiem . Strasznie mało miejsca w środku i musiałem podszlifować lufę żeby całość z gumką wlazła do środka . Ale efekt w sumie jest ok . Stabilne 440 FPS na m130 i rofie 20k/s :D Quote Link to post Share on other sites
Black Death Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Mam pytanko. Czy jakiś dumny posiadacz mógł bym mi podać wymiary pojemnika na baterie w magu (ile jest tam miejsca) albo jaką największą baterie można tam wsadzić. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 U mnie siedzi 9,6 G&P 3600 mAh. A do najmniejszych ona nie należy xD Quote Link to post Share on other sites
Black Death Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 No fakt. Wiecie gdzie można dostać front od M249 Ranger ? Aby przeobrazić MK2 na Rangera. Jak ktoś wie to było by miło (link/cena). Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Jeśli mówisz o chwycie to tu, ale cena odstrasza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts