zwierzu93 Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Pilnikiem będzie znacznie wygodniej i dokładniej :) Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Bo niby podchodzą, ale ja miałem np. problem z dyszą BU DF od M4. Tanio w ręce wpadła mi dysza od AUGa więc ją przerobiłem. Wsadziłem w wkrętarkę akumulatorową, ustawiłem niskie obroty i przy pomocy mini szlifierki (takiej modelarskiej) skróciłem sobie do odpowiedniej długości. Potem pilnikiem przeszlifowałem dyszę na odpowiednią średnicę. Zaokrągliłem też krawędzie żeby nie niszczyły gumki. Wyszło całkiem dobrze, jak dla mnie uszczelnia odpowiednio. Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 (edited) mam pytanie wie ktoś gdzie można kupic samą zębatkę tłokową do tej repliki ? Nie wiem jakim cudem ale ułamały mi się 3 zęby na tej zębatce. Edited June 4, 2010 by piotrek7714 Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Przedzwoń do Krakmanów, powinni mieć. Miesiąc temu do nich dzwoniłem i mieli wszystkie zębatki od MK43, czyli te same co w M249. Ewentualnie poszukaj po komisie/allegro, będzie taniej. Tak na przyszłość to zdania zaczynami z dużej litery. Quote Link to post Share on other sites
piotrek7714 Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 A można wiedziec jaka jest jeszcze cena takiej zębatki i jej jakośc w porównaniu do a&k? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 (edited) Typowe chińskie zęby. Co tu dużo gadać ;). Więc porównywalnie to samo. Edited June 4, 2010 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 5, 2010 Report Share Posted June 5, 2010 A można wiedziec jaka jest jeszcze cena takiej zębatki i jej jakośc w porównaniu do a&k? Zębatki w M249 i w MK43/M60 to te same zębatki, czyli opisane jako A&K. Koszt takiej zębatki to pewnie od 10zł w górę, zależy gdzie kupisz. Quote Link to post Share on other sites
Guest Dawid4009 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Hmmm..Panowie, a ja mam pytanie dotyczące pokrowców na boxy. Są dostępne do kupienia w sklepach ASG, czy raczej tylko na zamowienie? Capri ma boxy CA juz "ubrane", ale nigdzie nie mogę znaleźć samego pokrowca. Po prostu niepodoba mi się stockowy kolor tego boxa. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 (edited) Igła, nitka, materiał i ładnie uszyj sobie pokrowiec (który będzie funkcjonalny), zmiana magazynka na kontraktowego, ewentualnie malowanie boxa na inny kolor. Pokrowców do 200rd nigdzie nie widziałem w ersofcie ani w armii. Edited August 6, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Hmmm..Panowie, a ja mam pytanie dotyczące pokrowców na boxy. Są dostępne do kupienia w sklepach ASG, czy raczej tylko na zamowienie? Capri ma boxy CA juz "ubrane", ale nigdzie nie mogę znaleźć samego pokrowca. Po prostu niepodoba mi się stockowy kolor tego boxa. Pozdrawiam Te boxy od CA są "ubrane" bo to kopie magazynków szmacianych, które są właśnie w większości wykonane z materiału. W żadnym sklepie nie znajdziesz pokrowca na boxa do M249. Pokrowców do 200rd nigdzie nie widziałem w ersofcie ani w armii. Ja się spotkałem z tym że ktoś sobie właśnie uszył pokrowiec na boxa. Ale tylko w airsofcie. Nigdy nie spotkałem się z tym żeby ktoś to w jakiejś armii praktykował. Jak napisał Zwierzu, albo sam sobie uszyj (możesz zlecić to jakiemuś krawcowi taktycznemu, wielu tu takich) albo kup puszkę farby i psiknij na boxa. Quote Link to post Share on other sites
Guest Dawid4009 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Śliczne dzięki za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Miwo robi taki pokrowiec http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...krzynk-do-M-249 Jest też wersja typowo do ASG. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 To nie jest pokrowiec, tylko ładownica. Nie da rady używać boxa kiedy jest na niego naciągnięta ta ładownica. Quote Link to post Share on other sites
Czeczot Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 (edited) Zdarzają się w wojsku ale są wyjątkowo rzadkie http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm.../7d/Monsoor.jpg http://yfrog.com/3o116173os0j Z tego co pamiętam były kopie- atrapy bez mechanizmu produkcji G&P na WGC. Taki jak ten http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT...FUxVHSie3GPeho= i ten z 2 zdjęcia. Edited August 16, 2010 by Czeczot Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Na pierwszej fotce którą podałeś jest magazynek do MK48, na taśmę z amunicją 7,62x51 mm, nie jest to żaden pokrowiec na magazynek. Na drugiej i trzeciej to też nie pokrowce, tylko szmaciane magazynki na 200 nabojową taśmę. Takie jak często spotykane 100 nabojowe szmaciaki do M249, tylko że o większej pojemności. Nigdzie nie spotkałem się z tym żeby w jakiejś armii ktoś stosował pokrowiec na skrzynkę do M249, czyli na ten plastikowy magazynek na 200 nabojową taśmę. Bo niby po co, skoro są te szmaciane magazynki, które mają chociażby tą zaletę że są cichsze od skrzynek. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 (edited) Hmmm..Panowie, a ja mam pytanie dotyczące pokrowców na boxy. Są dostępne do kupienia w sklepach ASG, czy raczej tylko na zamowienie? Capri ma boxy CA juz "ubrane", ale nigdzie nie mogę znaleźć samego pokrowca. Po prostu niepodoba mi się stockowy kolor tego boxa. Pozdrawiam jeśli wiesz po której stronie stanąć igły - uszyj sam - naprawdę to nie jest trudne, jeśli nie wiesz - tak jak napisali powyżej przedmówcy - krawiec taktyczny ;) jest ich kilku i szyją takie gadżety. Edited August 17, 2010 by Corey Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Corey, czy mógłbyś wstawić jakieś lepsze fotki swojego oporządzenia z tego zdjęcia? Głownie chodzi mi o ładownice które masz na przodzie. Ciężko czegoś dopatrzeć się z tego małego zdjęcia, a mnie interesują konfiguracje pod SAWy. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Corey, czy mógłbyś wstawić jakieś lepsze fotki swojego oporządzenia z tego zdjęcia? Głownie chodzi mi o ładownice które masz na przodzie. Ciężko czegoś dopatrzeć się z tego małego zdjęcia, a mnie interesują konfiguracje pod SAWy. To co używałem to było w 2008 roku - tu link do galerii Ogólnie kamizelka na siatce - tył to camel - przód to dwa pionowe cargo, kieszeń na radio, 2x pistoletowy mag oraz kieszeń na opatrunek - żadna rewelacja ale mi to odpowiadało - zakupione na Miwo P. Sprawdzało sie w tej konfiguracji - jakiś czas później wymieniłem na małego maga CA - poprawił sie komfort operowania repliką - sa tez gdzieś foty - mam nadzieje że trochę pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Na tym małym zdjęciu ciężko było się dopatrzeć co tam masz na kamizelce. Myślałem że to jakieś fikuśne ładownice na boxy do M249 z którymi się nie spotkałem. Dzięki za info. Co do małego boxa, to fakt, jest o niebo lepszy jeśli chodzi o ergonomię. Chyba że ktoś ma bardzo długie ręce, to wtedy i duży box nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 Hej. Zastanawiam się nad kupnem baterii LiPo do m249 PARA. Mam założone dolne RISy i tam właśnie chciał bym umieścić baterię. Wiecie może jaka była by najlepsza ? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Mam problem co zrobić żeby spring się nie ubijał nie ma semi wiec jest w tylnej pozycji co radzicie co robić ??. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Wyjmuj springa. Jest gdzieś w tym temacie pokazane w którym miejscu da się to zrobić bez rozbierania do golasa repliki. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 A więcej. info doczytałem do 25 str i nic nie było Quote Link to post Share on other sites
Siup Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Przy kolbie są dwa piny, wyciągasz górny, "opuszczasz" kolbę i widzisz tył gearboxa wraz z prowadnicą. Teraz otwierasz pokrywę zamka, przyciskasz lekko prowadnicę sprężyny i jednocześnie przesuwasz ten dynks na górze gearboxa i sprężyna wraz z prowadnicą wychodzi. Jeśli coś jest niejasne, mogę wrzucić zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 (edited) Dobra ogarnąłem,A czy mosfet z Ab dał by tu coś ? Edited November 2, 2010 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts