a5d4f1 Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 (edited) GF miał tą komorę MORRIS czy jakoś tak ;) Tylko nie wiem jak z jakością, ale napewno lepsza od stocka. Ktoś w tym temacie pisał, że lepsza od stocka ale gorsza od CA. Pisz do niego i pytaj jak ta komora stoi ;) Edited July 19, 2014 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 (edited) No widzę tę komorę co podałeś na gunfire, ale oczywiście PRODUKT NIEDOSTĘPNY.. Edited July 19, 2014 by Jerryb Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Niedawno wrzucili więc myślałem, że jeszcze jest. Możesz do nich zadzwonić, bo może siię okazać, że na stronie nie ma a w magazynie coś jest ;) Już raz tak tłok dorwałem, więc warto spróbować. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Planuję zrobić zasilanie boxa z lipo 3.7 albo nimha 4.8. Ktoś orientuje się ile mAh wybrać? Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 A co paluszki sa niewystarczające?;) Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Kupiłem używaną i box był zrobiony na przylutowaną 9V bo z paluszków coś prądu nie chce brać. Bateria padła to pomyślałem, że zamiast tego można spróbować z LiPo albo jakimś NiMh :P Lipo 3.7 160mAh można kupić za 10zł tylko nie wiem właśnie na ile podkręcania wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Ludzie. Dostałem właśnie maila od Milcord.pl iż dostępne są komory Classic amry do m249. Także jedyny sklep w Polsce;) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Ciekawe ale głowy nie urywa przy tej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 No tak ale policz przesyłkę ze sklepòw europejskich,usa,chiny..szukałem wszędzie i za tą cenę jak najbardziej można brać. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Z azji z wysyłką za jakieś 125 pln. Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Ale ja chcę mieć na jutro;) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 To good luck, Ja ostatnio naiwnie pojechałem do sklepu w wawie bo niby produkt był dostępny, a ja akurat potrzebowałem tego na już. Tylko że dostępny był na magazynie, do ściągnięcia w ciągu 3 dni do sklepu :teethh: A jak chcesz kupować w PL to kupuj od razu bo zazwyczaj towar tego typu schodzi na pniu. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Kupiłem używaną i box był zrobiony na przylutowaną 9V bo z paluszków coś prądu nie chce brać. Bateria padła to pomyślałem, że zamiast tego można spróbować z LiPo albo jakimś NiMh :icon_razz: Lipo 3.7 160mAh można kupić za 10zł tylko nie wiem właśnie na ile podkręcania wystarczy. Ja montowałem ogniwa 3,7 600mah i 900mah, http://allegro.pl/lipo-li-po-3-7v-1s-600mah-35c-70c-turnigy-nanotech-i4460067054.html http://allegro.pl/li...4433117865.html na 1 ogniwie mag dawał radę podkręcić 2 duże boxy czyli ok. 5tys. kulek - tyle kolega wywalił na 2-dniowym scenariuszu, mag leży i kręci dalej. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Czy możesz powiedzieć przy jakiej szybkostrzelności wyrabiał Ci mag na tych bateriach? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Też mnie ciekawi. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Ja kupiłem te klipsy na baterie 9v i na niej postanowiłem lecieć. Wszystko ładnie kręci, box daje radę, nic się nie grzeje, żadnych pustych strzałów ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 W sumie przy rofie 26/s (świnka ma 480fps więc sympatycznie) magi podawały ładnie, w sensie bez dziur, na obydwu pakietach, przy czym magi miały wybebeszony ten poroniony układ soundcontrol i wlutowany przycisk żelowy jedynie - 1 to klasyczne pudło kompozytowe, a drugi to szmaciak z ostrego z wstawionym mechanizmem, w innym topicu są fotki. Teoretycznie lepsze podkręcanie maga jest na tym pakiecie z wyższym C, ale przy tym mizernym silniczku magazynka to jest mała różnica. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Ok. Dzieki za informację. Byłem po prostu ciekaw czy wyrabiają Ci przy wyższym rofie. Sam teraz chcę wstawić pakiety lipo do boxów do Aresa LMG i się zastanawiam czy wstawiać 3,7 czy może 7,4. Teraz mam teoretycznie 9V baterię i bym powiedział że jakoś wyrabiają z podawaniem ale nie jest jeszcze tak pewni jak bym chciał. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Narazie spróbuję z odwróceniem żeby chwilę potrzymało i wtedy będę kombinował :icon_wink: Niestety nie mam dostępu do tokarza i pozostaje mi kupienie albo samoróbka jakas :/ Mam dorobiony element ze stali nierdzewnej, hartowanej :icon_biggrin: Oryginalna obsada waży 57gram, stalowa - 168 gram. Zapłaciłem 20zł. Musiałem nawiercić tylko otwory na śruby od lufy i od mocowania rączki transportowej - już nigdy nie wypadnie samo :icon_biggrin: W sumie to ciężko się wyjmuje :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Przykręcał ktoś risa na pokrywe? Nie chodzi mi o gotową pokrywę z szyną tylko samodzielny montaż. Planuję zakup eotecha 552, z tego co się dowiedziałem od Tomkapl ma on ok 13,5 cm. I tu pojawia się problem, bo na klapie jest to takie wybrzuszenie, stopień czy jakby to nazwać, i pomiędzy nim a przeziernikiem (zależy mi, żeby przeziernik został bo bez niego lipnie to wygląda) nie ma aż tyle miejsca na ris... Gdyby nie ten schodek to problemu by nie było bo sama klapa ma wystarczającą długość. Ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić? Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Tak, podciąć risa albo zrobić podwyższenie. Trzeba trochę ruszyć głową a nie czekać tylko na gotowe rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Podcinanie risa nie rozwiąże problemu długości samego koli, który się nie zmieści na te wymiary. Myślałem o podwyższeniu, ale chciałem zrobić coś bezinwazyjnego dla samej klapy dlatego pytałem bo może ktoś zrobił coś takiego. Uwierz, że myślałem przed zadaniem pytania ;) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 (edited) O ile sam koli jest długi, to w zależności od tego czy ma szybkie mocowanie czy nie, wystarczy kilka cm szyny aby go zamontować. Montaż taki jak na zdjęciu: http://202.67.224.13...ne-hol552-l.jpg Potrzebuje 3 - 4 cm szyny, więc spokojnie się zmieści taka szyna między szczerbinką, a tym wybrzuszeniem. Sam u siebie będę chciał przykręcić szynę ris do pokrywy, ale raczej zrobię podwyższenie na dłuższą szynę lub po prostu będę szukał pokrywy już z risem. Edited August 4, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 No tak, nie pomyślałem, że koli przecieź nie zaczepia się na całej długości :/ dobra wielkie dzięki za konkretną odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Czy do m249 mk2 jest możliwość założenia eotecha na górną pokrywę gearboxa? Czy trzeba dokupić pokrywę z zamkiem lub coś samemu kombinować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts