lobes Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Witam Mam 200zł i przymierzam się do zakupu butów taktycznych o rozmiarze 46. Tak jak już powiedziałem mam 200zł i chciałbym kupić buty które mają bardzo dobre wykonanie, są wygodne, nie rozpadają się pod wpływem wilgoci, będą mi służyć przez około 2 lata i żeby pasowały do DPM'a. Na oku mam te buty milteca ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1008 ) ale chciałbym usłyszeć od was specjalistów opini i rad na temat tych butów. Mile widziane są też inne propozycje i prosiłbym o linki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
brok Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Rany koguta, tematów o butach jest kilka na tym forum. Miltec nie spełni żadnych z twoich oczekiwań - może są wygodne, nie wiem. Podobno Starforce są dobre, poszukaj to nie boli. Quote Link to post Share on other sites
lobes Posted September 26, 2007 Author Report Share Posted September 26, 2007 Czytałem wiele tematów na temat butów i nic nie znalazłem(może nie uważnie czytałem :lol: ) a są jakieś inne dobre buty które by spełniały moje wymagania do 200zł ? Quote Link to post Share on other sites
Exterminator Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 jak buy moga pasowac/nie pasowac do dpm ale mam magnymy classic i biegam w dpmie i pasuja w sumie moge je polecic, nie wiem jak z innymi firmami Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 (może nie uważnie czytałem :lol: ) Nie może tylko NA PEWNO. Ostatnio robi się tu dział dla zielonych :???: Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 jak buy moga pasowac/nie pasowac do dpm hehe, zacznij nosic japonki i powiedz czy pasuja :P Co do butow polecam magnumy Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Co do butow polecam magnumy A ja nie polecam. Gadałem już z kilkoma osobami, w tym sprzedawcami ze sklepów i wszyscy jak jeden mówią że pozbywają się Magnumów bo od kiedy produkcja przeniosła się do Chin to 90% butów wraca momentalnie na gwarancję i teraz ich jakość jest na poziomie poniżej krawężnika (w ostatnim czasie zwłaszcza). Moje po 1,5 roku zaczynają sie rozklejać, a chodzę głównie po mieście. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Moje po 1,5 roku zaczynają sie rozklejać, a chodzę głównie po mieście. i to cos strasznego?? cholera ja jungle oryginalne rozwalilem po niecalym roku, slynne GROM'y protektora tez okolo roku daly rade, altamy po 3 miesiacach maja podeszwe jak trampki...wiec 1,5 roku w butach to dla mnie nie byloby nic strasznego...zwlaszcza ze ja swoje magnumy juz jakis czas mam i nic sie znimi nie dzieje, a ich nie oszczedzam... Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Moje Magnumy Classic po 4 miesiącach użytkowania (strzelanka raz na tydzień) zaczęły się rozłazić. Pierwszy raz widziałem, żeby cordura się rozsnuwała. Posłałem je na gwarancję, naprawili (tzn. zaszyli), ale w półtora miesiąca później zaczęło sie to samo. Szczęście, że znajomy szewc za parę złotych wszył tam po prostu kawałki skóry, więc buty się nadal trzymają. Ale kilku znajomych miało ze swoimi ten sam problem - i kiedy boki cholewy zaczęły się na serio rozłazić, buty poszły do śmieci. Jak moje się rozsypią, to następne kupię już inny model i pewnie innej firmy :( Quote Link to post Share on other sites
lobes Posted September 27, 2007 Author Report Share Posted September 27, 2007 a czy te buty by sie nadawały http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=247364119#photo chodzi mi o to czy sie nie rozpadną od razu? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 A nie lepiej dozbierać nawet tych parę stów i kupić jakieś naprawdę porządne buty, na długie lata? Skoro chcesz buty na dwa lata, to za ten czas pewnie będziesz miał ten sam problem, a można kupić raz, a dobrze. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 (edited) i to cos strasznego?? No biorąc pod uwagę, że w desantach które są niby gówno warte przechodziłem na codzień 3 lata i do teraz używam do łażenia po jaskiniach i wspinaczki (a dostawały po dupie dużo bardziej niż magnumy, łącznie około 5 lat i korzystam dalej i będę jeszcze długo korzystał) to jest to coś strasznego. Kiedyś w magnumach chodziło się latami, teraz liczy się to w miesiącach :? cholera ja jungle oryginalne rozwalilem po niecalym roku, slynne GROM'y protektora tez okolo roku daly rade, altamy po 3 miesiacach maja podeszwe jak trampki...wiec 1,5 roku w butach to dla mnie nie byloby nic strasznego...zwlaszcza ze ja swoje magnumy juz jakis czas mam i nic sie znimi nie dzieje, a ich nie oszczedzam... Respect :-F Edited September 27, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
lobes Posted September 27, 2007 Author Report Share Posted September 27, 2007 a gdzie można dostać desanty (proszę o linki) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 www.allegro.pl Quote Link to post Share on other sites
lobes Posted September 27, 2007 Author Report Share Posted September 27, 2007 A o co chodzi z tą numeracją 26,27,28 czy to są normalne rozmiary czy jakieś wojskowe ? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Wojskowe. Quote Link to post Share on other sites
lobes Posted September 27, 2007 Author Report Share Posted September 27, 2007 to jak ja mam 46 to potrzebowałbym 26 ? Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Primo: a gdzie można dostać desanty (proszę o linki) - http://www.google.comSecundo: A o co chodzi z tą numeracją 26,27,28 czy to są normalne rozmiary czy jakieś wojskowe ? - ta numeracja do długość stopy w centymetrach - całkiem normalna numeracja.Tertio: to jak ja mam 46 to potrzebowałbym 26 ? - TU masz linka co do rozmaiarów - tabela buty i skarpety. I finito - takie pytania do działu Jestem zielony. Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Witam. Dawno mnie nie było na wmasgu, ale niech tam, zabiorę głos: napisze tak: BIEDNEGO NIE STAĆ NA KUPOWANIE GÓWNA. a desanty to poprostu gówno.Od skóry, ktora, gdy namoknie rozbija się tak, że but staje sięo rozmiar większy, po podeszwę, którsa ma tendencję do rowarstwiania się. Nie piszę o protektorze, bo desanty goprawie nie mają. Polecam buty niemieckie BW. co do Magnumów - to są buty WYLĄCZNIE do miasta i maja z założenia wytrzymac pół roku słuzby. Po tym czasie wyrzuca się je do kosza i kupuje nowe. niestety w naszym kraju ceny są na tyle chore (albo inaczej - ni etyle ceny, co pensje), że poprostu mało kogo stac na tak częste wymienianie tych butów i kupując je liczy że wystarcza mu na kilka lat. Gdy już kupisz buty impregnuj się i czyść CODZIENNIE a ni etylko przed czy po strzelance. dobrze zakonserwowana skóra wytrzyma dłużej. POzdrawiam. Duncan McLain Quote Link to post Share on other sites
KamaN Posted September 27, 2007 Report Share Posted September 27, 2007 Polecic moge buty BW. - Niezniszczalne - Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 28, 2007 Report Share Posted September 28, 2007 ja moge polecic każdego buta który kosztuje więcej niż 300zł :P Swoją drogą to na allegro co raz taniej pojawiają się kupczkai i ich podróby wojasa które dają rade i trzymają się bardzo długo Quote Link to post Share on other sites
Satyrnorth Posted October 1, 2007 Report Share Posted October 1, 2007 Podczepie się do tematu , bo się boje nowy zakładać a odpowiedzi na pytania nie znalazłem. Jakoże jestem biedny a "biednego niestać na tanie" , pozatym z tego co czytam to z tanich nie ma jakiegoś faworyta jedni np. mówią że magnumy wytrzymują 3 lata , a inni 3 dni. Z tego co czytam to polecacie bundeswehry > Które dokładnie?? np> http://www.allegro.pl/item249753661_bw_but...deswehr_45.html http://armyworld.pl/projector.php?product=...1bmhena25a2fua8 używane ale może warto?? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=116 pewnie powiecie że te ale moze tamte mają lepszy stosunek cena/jakość Może ktoś jeszcze poleci jakieś do 300zł . Przeznaczenie do pogo i do kościoła , do lasu i na asg oczywiscie. Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Satyrnorth odpuść sobie kupno używanych butów, co prawda buty z demobilu BW sa odkażane i żadnego choróbska raczej nie złapiesz. Ale używki to używki, i nie wiadomo w jakim stanie Ci sie trafią. A w na butach raczej oszczędzać nie można. Kup sobie nowki w SpecShopie, albo poszukaj na allego - sam tak zrobiłem - nówki chodzą po 260-270 zeta. Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 A jak według was sprawują sie buty WP?? Ja mam od 4 miechów i nie sie nie rozwaliło, nie rozpruło - wszystko cacy! BTW:sprzedam/zamienię je ogłoszenie w komisie. Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 A wygodnie Ci sie w nich chodzi? Pochodź trochę w prawdziwych butach, a później przesiądź się na skoczki i oceń ich wygodę. Z Desantami jest różnie; zależnie jakie Ci sie trafią, mogą być wytrzymałe- i na tym sie kończą pozytywy tych butów. Ale widziałem Desanty które sie rozwaliły po 1. marszu. Pozdrawiam! Wasz Harry Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts