olszeJr Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Gumka promyka czerwona może być za twarda, lepiej kup czarną systeme. Masz na myśli tę http://deltashop.pl/p/212/1699/systema-energy-gumka-hopup-gumki-hop-up-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-dodatki-do-replik.html ? Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 tak, to jest ta gumka. Quote Link to post Share on other sites
OlympicWarrior Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Siema. Wiecie może, czy można kupić SAMO body z maruzena? Np. ze specshopa? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Konkurencja dla PDI :D? http://azteko.pl/action-army-komora-hopup-do-aps-96-b02-009-p-10370.html Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Regulacja nie dość, że na jednym ramieniu to jeszcze w tym samym miejscu co w stockowej komorze. Jeżeli będzie tak samo szczelna i jakościowo dobra jak PDI, to poziom poprawy budowy komory wszedł na najwyższą półkę bez możliwości jakiegokolwiek przebicia przez konkurencje. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Koniec zmartwienia podwójną regulacją :D Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 Jak ogarniesz pdi to podwójna regulacja nie stanowi żadnego problemu :) Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted May 20, 2015 Report Share Posted May 20, 2015 Lecz cena też super. 50zł taniej niż pewne PDI. Nie miałem tego no ale jako użytkownik wolę kupić pewną komorę niż kota w worku. Jak ktoś ma kasy jak lodu niech kupi i porobi testy :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 20, 2015 Report Share Posted May 20, 2015 Ostrożnie Panowie z tą nowością, bo do swd też wyszła super hiper komora PPS, wzorowana niby na czeskiej, ale od niej tańsza prawie o połowę. Jednak w praktyce okazało się że PPS jest super, ale jedynie jako breloczek czy szrapnel do granatu. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted May 28, 2015 Report Share Posted May 28, 2015 A ja pochwalę się nowym świeżym nabytkiem od BART_A :) Tłumik Płomienia + Tłumik Dźwięku do L96 :D Cały zestaw wykonany z aluminium aby nie przeciążać lufy stalą. Tłumik płomienia jest dwudzielny ze względy na możliwość dołączenia do niego tłumika dźwięku dedykowanego też produkcji BART_A. Świetnie wykonany. Wszystko w jednej osi. Ten akurat przystosowany do lufy z MB01 ale można zamówić z gwintem do lufy MB08. Wymiary tłumika dzwięku to 250x40mm Tłumik ma gwint 14mm lewoskrętny. Jest to pierwsza wersja tego tłumika a każdy może do BART_A napisać i zmodyfikować go do swoich upodobań :) Zdjęcia: http://www.fotosik.pl/u/black93/album/1781281 Quote Link to post Share on other sites
klepa79 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 A jak kosztowo wyszło, tłumik połomienia. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Uuuuu, jak dla mnie, to wypas z wyczesem.... z resztą to standard u Barta. Zaoksysdować lub proszkowo pomalować na czarno lub od razu w maskowanie i gotowe. Coś podobnego, za starych czasów u Silesii, kosztowało by lekko ok 300zł. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 200zł za tłumik płomienia a za cały komplet (tłumik płomienia + tłumik dźwięku 280zł) - cena może się zmienić w zależności od zachcianek klienta :P Sam tłumik płomienia PDI kosztuje ponad 300zł wiec tanio ;) A tutaj pełen wypas :) Quote Link to post Share on other sites
MientAsg Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 jak uważacie czy potrzebny jest mi inny cylinder niż stock jeśli robię tuning mocowy ? czy przeszkadza w czymś stock ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Stock Ci pęknie. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Urwiesz rączkę zamka na stockowym cylindrze jak wsadzisz tuning. Chociaż mi się udało urwać rączkę gdy miałem Mancrafta i było zerowe obciążenie :P Quote Link to post Share on other sites
OlympicWarrior Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Siemanko Wam! Wie ktoś, jak się nazywa zasobnik na kolbę do tej broni? Nigdzie nie mogę znaleźć, a nie wiem, czy pierwszy lepszy będzie pasował ;) Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Poprostu ładownicy na kolbę. Quote Link to post Share on other sites
OlympicWarrior Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 No wiem, ale jest kilka dostępnych i nie mogę znaleźć takiego, który by miał specjalne wycięcie na poduszkę policzkową. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Takiego niema.. Ja mam zwykła ładownice na kolbę w której zrobiłem dziury i tam wchodzą prowadnice poduszki policzkowej. A sama poduszka nachodzi i przyciska ładownice. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/562acb8ae91771c7.html Dlatego tłok ASP można wywalić do śmieci. Przestroga dla nieczytających tematu od początku i kupujących ten złom. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Panowie mam problem którego nie potrafię rozgryść Elka składana z 4-5 lat temu- lufa promyk 550,komora i cylinder pdi,spust barta,gumka systemy czarna,sprng guardera(nie pamiętam jaki ale stary) ale tak zbity,na dzień dzisiejszy replika generuje 640 fps Powtarzalność +/- 3 fps i co któraś kulka zamiast lecieć zgodnie z siatką leci w prawo-co dziwne nie skręca,ale leci prosto tyle że nie osiowo z lunetą (przy 80 metrach to skok ok 1-1,5 metra) kulki których używam to stare sraczkowate guardery 0,4 (przesiane) lufa czysta,gumka jest ok,oring na głowicy nówka ktoś miał podobny problem ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 (edited) Bardziej coś jest na systemie hop up, jakby nie równomiernie podkręcał. Może dystanser? Edited June 11, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 już śmiga ok,problemem okazały się 2 "pierdoły" 1:dorwałem chrono inne i okazało się że rozrzut był 610/640 fps 2:problem był w replice-dosyć śmieszny Wyczaiłem że zdechł mi ten mały trzpień który znajduje się w rączce przeładowania,żeby przeładować replikę musiałem mieć ten klocek za rączką lekko poluzowany i po kilku strzałach luzy były większe(śruba się lekko odkręcała) Kupiłem od znajomego tą kostkę wraz z rączką (i trzpieniem) za grosze i teraz replika ma stabilne 660 fps Teraz mam 2 pytanie komora pdi ustawiona pod 0,4,na tym samym ustawieniu mam 660 fps na 0,2.Ile fps to może mieć na wyzerowanej hopce ? Nie chce mi się zerować komory pdi bo ustawianie jej później to syzyfowa praca jest :/ Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Co repla to obyczaj i nie wiadomo ile może być na wyzerowanej hopce :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts