Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M668 M14 EBR [NS]

Recommended Posts

Uff, wreszcie EBR (wersja długa) jest w moich łapakach. Relacja na gorąco. Wizualnie, co już wiecie, replika jest bardzo dobra i nie ma co się tu rozpisywać. Powiem tylko, że żal mi oznaczeń, ale Chińczycy i tak przewyższyli to czego się po nich się spodziewałem. Idąc dalej, waga robi swoje- gnat jest IMHO tragicznie wyważony. Manewry takie jak odchylenie broni, trzymając ją za chwyt pistoletowy, by zmienić magazynek drugą ręką są wręcz niewykonalne :-). Podobnie jest z praktykowaniem składania się do strzału w pozycji stojącej- nadgarstek ręki chwytającej frontgrip może to ciężko odczuć. :lol: I by nie było, że jakiś pokurcz jestem- mam te "standardowe" 180 cm wzrostu, a mimo to cierpię. :-)

Strzelanie niestety odbędzie się dopiero pod koniec tygodnia. C.D.N.

Ps. "Jako że fotek nigdy dość..." postaram się jutro zamieścić zdjęcia EBR w mojej konfiguracji.

Edited by Caramba
  • Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja mam 187 wzrostu i wymiana magazynka jedną ręką i trzymanie karabinu drugą jest w pełni wykonywalne, ale trzeba trochę poćwiczyć :wink: . Jak sprawują się mid capy king armsa? Sprawdzał ktoś bo teoretycznie podają, ale jak to pies raczy wiedzieć. Pytam bo zamówiłem ich trochę i lypa by była gdyby nie działały poprawnie :)

Ja mam 187 wzrostu i wymiana magazynka jedną ręką i trzymanie karabinu drugą jest w pełni wykonywalne, ale trzeba trochę poćwiczyć

johny89 musisz mieć żelazny nadgarstek (większość ciężaru jest właśnie na nim oparta), bo ja nie umiem przechylić 5 długich kilogramów tak by broń była skierowana w strone wroga i jednocześnie przeładować maga od m14.

EDIT: Dobra, da się ;) Właśnie to przerobiłem. EOT.

jeśli ten dzynks co łapie magazynek jest taki sam jak w AGM to podają ma takie tylko, że przy swoim AGM-ie trzeba tylko ten cyngiel z tyłu spiłować ale to jest z 0,5mm więc nie niszczymy maga.

Mam właśnie tak/podobnie spreparowany przez kumpla używającego AGM. U mnie to działa, ale są lekkie luzy. Możliwe, że bez tej operacji magi by pasowały.

Edited by Caramba

Zdjęć niestety, nie umieszczę, bo lewoskrętny tłumik dźwięku od SPR CA niestety nie chce współpracować z gwintem EBR. Być może tylko w moim egzemplarzu. Swoją drogą- rusza mi się już dolna szyna RIS. Czy musze rozkręcać całego gnata, by się dostać do trzymającej ją śruby? Od górnej nie da rady, bo lufa zasłania, a dolna jest połączona z resztą łoża.

Edited by Caramba

Caramba miałem ten sam problem. Ja lekko podważyłem całość i wymienilem śrubę na taką o większym łebku i trochę dłuższym trzonku. Problem znikł. Bardzo się przydaje długi śrubokręt albo jakiś wkrętak. Generalnie wymieniłem wszystkie śruby bo te standartowe się szybko wyrabiają.

Po wszystkich postach w tym temacie upewniliście mnie, żeby sobie sprawić taką replikę.

I teraz pytanie, czy kupić tą replikę z tego sklepu firmy NS: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=859

czy z tego sklepu: http://gunfire.pl/product-yid-1152190149-M14-EBR-M668A.html

Fakt faktem, różnica ciut ponad 100zł, to już w tej cenie można sobie coś dokupić bądź wymienić w bebechach. Jest jakaś potężna różnica w wykonaniu ?

I jeszcze jedno, który sklep posiada dobry serwis, tak żeby po zakupie, zrobić mały upgrade (łożyska, prowadnica, tłok, gumkę sylikonową), że jak odpakuje paczkę to będzie wszystko dobrze złożone a nie będzie trzeba odsyłać z powrotem na serwis ??

Widać niedobrze czytałeś :) Bierz w taiwangunie i poproś od razu o wymianę prowadnicy, łożysk, tłoka i sylikon no i możesz m110 wstawić jak Ci kasy na to wystarczy :) Gunfire ma fatalną obsługę, może coś się poprawiło po otwarciu sklepu stacjonarnego, ale nie liczyłbym na to. Bierz u Krakmana i się nie przejmuj :) Poza tym to jest ta sama firma i ten sam producent replik.

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=636

Bierz w tym sklepie zdecydowanie. Miałem od nich już kilka karabinów i tuningowanych i nie i każdy chodził bezawaryjnie i bezproblemowo. I dychę taniej :D

Edited by johny89

Oki, dzięki za odpowiedź, biorę ze zbrojowni :)

Pytanie jeszcze takie, czy ta replika ma standardową szynę RIS 20mm ?

bo znalazłem rączkę przednią właśnie na szynę RIS:

http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...;products_id=97

i taką składaną:

http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1663

Ta składana jest chyba wytrzymalsza, tak żeby się nie ugięła pod tymi pięcioma kilogramami. :wink:

A propos kolimator czy luneta byłaby tu lepszym rozwiązaniem ?

Teoretycznie to snajperka, patrząc po nazwie "KART M14 EBR Sniper AEG Rifle" więc sam nie wiem :lol:

Edited by 35groszy

Kochanku naprawdę wszystko jest napisane. Szyna ma 20 mm. Ja mam rączkę bo mi wygodniej. Masz na zdjęciach ode mnie jak wygląda kolimator+rączka i masz na zdjęciach kolegi Tafiego jak wygląda karabin z optyką i dwójnogiem. Rączkę weź tą prostą, chyba, że Ci się bardziej ta składana podoba. Co do reszty. Wybierasz co Ci bardziej pasuje. Tak na przyszłość. W lewym dolnym rogu masz takie okienko, w którym widnieje cudowny napis:

Wpisz słowa kluczowe

Pełna nazwa prawdziwej broni brzmi Mk 14 mod 0 Enhanced Battle Rifle i nie ma nic wspomnianego o karabinie wyborowym. To już zależy od indywidualnego spojrzenia do czego ta broń ma Ci służyć.

Edited by johny89
  • 2 weeks later...

Panowie mam pytanie: czy probował ktos z was wymieniac zestaw cylindra, badz dobierac cylinder i głowice cylindra we własnym zakresie?? Chciałem sobie wstawic tą podwójnie uszczelnioną nierdzewkę ale nie wiem czy bedzie pasowac....noi cylinder.

Głowica guardera podwójnie uszczelniona pasuje.... tylko dysze trzeba dobrać... stockowa z Karta ma straszne luzy.... guardera jest za krótka.... ponoć pasuje deepfire od g36

Właśnie jestem w trakcie montowania ebr na m160... wkrótce opiszę zmagania w działe "tuning gb v.7"

Fajna giwera.... ale żałuje torszkę że ją kupiłem... jestem "fanem" tej broni... ale ładnie wygląda na półce... ergonomi w niej zero...

Już nie mówie ile trzeba się namęczyć żeby wykrzesać te 560fps...

Pozdrawiam!

a wymieniałes tez cylinder?? Ja ze swojego tez planowałem wycisnąc 500fpsów, ale boje sie troche wymiany gerboxa, bo ponoć troche kłopotów z tym jest i zeby zrobic ten tuning przy tym gunie trzeba wymienic w srodku praktycznie wszystko.

• 2 weeks later...

Miał ktoś podobny kłopot ?

Wymieniłem prawie wszystkie części na guardera, między innymi dysze (po dopasowaniu do komory) po złożeniu gun nie podawał kul. Pomyślałem że to wina dyszy więc dałem starą. Mimo wszystko dalej nie podaje kul

Komora jest odpowiednio ustawiona względem body i gb.

Mówiąc krótko skończyły mi się pomysły - need help :(

• 2 weeks later...

witam. Mam pytanie dotyczące m14 ebr kart.

Sam posiadam takową replikę i chciałbym sie dowiedzieć co należy wymienić aby osiągnąć ok 550fps (chciałbym zrobić z niej ala snajperkę). Prosiłbym o jakiś spis części do wymiany. I proszę nie pisać odpowiedzi typu ale to będzie strasznie drogie. wiem że tanio nie wyjdzie;) pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

• 2 weeks later...

Dawno nie było pisany więc odświeżam czterema pytaniami.

1. czy jeżeli wpakuje sprężynkę 130 MadOnion'a to czy kółka (zębatki) wytrzymają? (bo wiem że tłok z miejsca trzeba zmienić(no i na jaki? )

2. czy trzeba wymienić łożyska? (a tak właściwie to jakie tam są?)

3.czy batka pociągnie?

4. i czy te magi podejdą (http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=KA-MAG-04X_srch_m14)

aha i mam zamiar z tego wydrzeć 420 fps'ów

Witam

Przyznam sie szczerze ze z ASG nie mialem jeszcze fizycznie kontaktu ale to co sie naczytalem to moje ;]

Przymierzam sie do tej repliki dosc dlugo, cholernie mi sie spodobala, ale jako bron szturmowa totalnie mi nie lezy i bedzie sluzyc jako karabinek para/snajperski stad moje pytanie.

Jak bardzo mozna przedluzyc lufe wew w wersji dlugiej, maskowanie oczywiscie tlumikiem, i czy jest mozliwosc wymiany komory cylindra i wszystkeigo co w niej chodzi na powiekszona celem zwiekszenia ilosci sprezanego powietrza i podniesiena mocy.

Oczywiscie w gre wchodzi wymiana i tuning bardziej w strone wytryzmalosci anizeli wysrubowanych wartosci fps.

Po przeczytaniu calego topica mam rozumeic ze bebechy sa z GBv2? - GBv7 to wydluzona wersja GBv2? - jakich problemow z czesciami moge sie spodziewac ew czego uzyc w celu wydluzenia zywotnosci repliki?

Pytania skierowane raczej do ludzi ktorzy EBR rozkladaja i skladaja z zamknietymi oczyma ;] i przeprowadzali juz podobne operacje...

PS. czy ta mala tycia szyneczka RIS montowana zaraz za pierwszym elementem celowniczym jest w kompelcie czy trzeba ja dokupic gdzies? przewiduje montaz 2-punktowy z czego to mial by byc jeden z punktow :) wiem juz ze bede musial przy tym elemencie troche posleczyc zeby zniwelowac luzy...

Pozdrawiam i dziekuje z gory za wszelkie linki i sugestie

Dawno nie było pisany więc odświeżam czterema pytaniami.

1. czy jeżeli wpakuje sprężynkę 130 MadOnion'a to czy kółka (zębatki) wytrzymają? (bo wiem że tłok z miejsca trzeba zmienić(no i na jaki? )

2. czy trzeba wymienić łożyska? (a tak właściwie to jakie tam są?)

3.czy batka pociągnie?

4. i czy te magi podejdą (http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?itm=KA-MAG-04X_srch_m14)

aha i mam zamiar z tego wydrzeć 420 fps'ów

Wznawiam prośbę o odpowiedź