-MARIO- Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Lufa lustro.Dystanser z komory w zestawie wiec nowy.Rozbieralem i gumka wygląda dobrze .Fps 570 na aspro 150. Myslisz ze przez to kulka skręci przed końcem lotu? Dziwne Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Dystanser może być źle wykończony (widoczny brak symetrii). Miękka guma bardziej się lepi do kulki, więc i mocniej kręci, ale szybciej się ściera. Ja bym spróbował z jakąś inną twardszą gumą (RH 60-65), albo zielony Falcon bo czerwony jest twardy zimą. Falcony mają docisk typu "H" i ładnie kręcą. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Myślałem nad maple leafem decepticonem 70° Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Też fajny, ale może być za twardy, raczej 55-65°. I czy on nie potrzebuje docisku typu flat? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Albo przerobić km heada na flata i dac dystanser do flata Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Taką dobrą gumę? Zbrodnia. :) Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Co z tego że dobra jak kulki lecą jak chcą ;) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Niebieski km-head kręci i przy 650fps. Bartuce miał ten sam przypadek jakiś rok temu (nawiasem mówiąc na tej samej gumie). Wymienił na zielonego falcona i problem ustał. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Najbardziej denerwujące jest to że w naszym pięknym kraju nic nie można kupić sensownego z gumek HU jak i innych części.... Quote Link to post Share on other sites
MatiasAMP Posted November 5, 2017 Report Share Posted November 5, 2017 Czy ktoś z użytkowników VSR pro sniper TM również miał problem by odkręcić końcówkę lufy zewnętrznej, tak by wymienić ją na adapter tłumika? Nie wiem już sam, czy jest tak mocno przyklejona, czy podczas produkcji posmarowali ją jakimś klejem do gwintów... Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 5, 2017 Report Share Posted November 5, 2017 A zdjąłeś muszkę? Nie macałem tej wersji, ale często muszki blokują te zaślepki. Najpewniej trzeba jakiś pin wybić. Potem zazwyczaj wystarczą szczypce Morsea / imadło + plus szmata i heja do przodu. Quote Link to post Share on other sites
MatiasAMP Posted November 5, 2017 Report Share Posted November 5, 2017 Muszka zdjęta. W VSR TM jest ona przyklejona i bardzo łatwo ją zdjąć. Pinu żadnego nie ma Quote Link to post Share on other sites
Kamill07 Posted November 5, 2017 Report Share Posted November 5, 2017 Miałem ten sam problem, nie ma pinu, jest natomiast coś na gwincie. Ja byłem zmuszony do nawiercenia 2 otworów (jak w głowicach cylindra) i dopiero wtedy improwizowanym kluczem udało mi się okręcić tą końcówkę ;) Quote Link to post Share on other sites
władek Posted November 5, 2017 Report Share Posted November 5, 2017 Spróbuj podgrzać końcówkę lufy może farba dostała się gdzieś do gwintu i go zakleiła. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 To najpewniej ją nadtopi. Te lufy są chyba malowane proszkowo, więc warstwa jest cieniutka. To nie spraj do błotnika Andrzeja. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted December 17, 2017 Report Share Posted December 17, 2017 No dobra... a ma ktoś sposób na zmniejszenie fps do ~350? Na M150/160 wychodzi 585 +-2, a najmniejszy spring jaki znalazłem to M130 :( Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 17, 2017 Report Share Posted December 17, 2017 (edited) Utnij springa. Lub daj grubą podkładkę, którą zredukujesz fps- po prostu zmienisz pojemność cylindra. Jak masz zapasowy cylinder to po prostu daj port. Jak masz prowadnicę 7mm to mam też springa na 360-70fps. Edited December 17, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Kiedyś na ehobby widziałem na bank springi M90 - M100 do VSR. Szukaj stocków TM w komisie albo na wschodnich stronach sklepów sprężyn dedykowanych. Ja bym nic nie podcinał. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 ;D Nie wierzę, że snajper nie ma z 5-10 niepotrzebnych springów. No, chyba, że tylko u mnie wygląda to tak, że co organizator to lekko inny limit? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Są tacy co serwisant im wszystko robi, a oni tylko replikę i kulki mają. Ale coś w tym jest. Ja mam ze 4 springi w szufladzie. :D Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Szukaj stocków TM w komisie +1 Stock spring TM w MB-03 z uszczelką głowicy tłoka TM i gumką Action Army dał mi dokładnie 350fps. Możesz też zobaczyć jak to wygląda: http://www.taiwangun.com/sprezyny-glowne-2/sprezyna-glowna-330fps-1j-do-cm-701-cm-702-cm-703-cyma?from=listing&campaign-id=14 Ale chyba nie pasuje, ma ktoś jakieś #potwierdzoneinfo? ;) Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Z inwazyjnych rozwiązań wchodzi w grę tylko cięcie sprężyny x.x W komisie pustka, a ściąganie ze wschodu zajmuje trochę czasu... niestety. Ale chyba nie pasuje, ma ktoś jakieś #potwierdzoneinfo? :icon_wink: Na stronie niby podają, że podchodzi tylko do CM. Jutro do nich przedzwonię, podpytam i dam znać :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 (edited) Z inwazyjnych rozwiązań wchodzi w grę tylko cięcie sprężyny x.x W komisie pustka, a ściąganie ze wschodu zajmuje trochę czasu... niestety. Na stronie niby podają, że podchodzi tylko do CM. Jutro do nich przedzwonię, podpytam i dam znać :icon_smile: To spring 7mm wiem, bo mam. Czyli pasuje tylko do stocka i tanich zestawów 500fps do vsr. Jeśli masz stockowy zestaw to mogę podesłać. Daje niskie fps'y. Wpisali, że do VSR, bo spring tak krótki, że lata w dłuższych cylindrach. Jak utniesz springa to potem go ładnie oszlifuj. Przy końcówce jedź pilnikiem do środka sprężyny. Jeśli za mocno przeszlifujesz tnąc do zewnątrz to spring może się lekko wygiąć i będziesz miał problemy z rysowaniem tłoka od środka i będzie słabo chodzić. Edited December 18, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Dzięki za propozycję :) Mam jeszcze stockową sprężynę od MB03, także najpierw ją spróbuję skrócić. Jak będzie marny efekt to z pewnością zagadam na priv :icon_biggrin: Ktoś ją może skracał i orientuje się ile zwojów upierdzielić? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Myślę, że najlepiej stopniowo to robić bo chiński spring chińskiemu springowi nie równy. A złożenie VSR z nowym springiem to około 5 minut ;D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts