Marcin Makurat Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Witam, posiadam TM-Gspec, proszę o podpowiedz jakie cześć zakupić żeby zrobić z niej snajperkę marzeń. Wchodzi w grę dłuższa lufa gdyby miało to zwierzyć celność i zasięg. Chodzi mi o karabin z dalekim zasięgiem i celnością. Proszę tez o dokładne rozpisanie części. Sam myślałem o full PDI ale nie wiem co konkretnie zamówić. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Takie rozpiski to się robi odpłatnie. A poczytać forum to nie łaska? Słaby materiał na snajperkę dalekodystansową sobie wybrałeś. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 (edited) Ja pierdziele...najbardziej popularna giwera gdzie pełno na necie i tu na forum setupów do tuningu a tu jeszcze takie pytania.. Szukanie nie boli.Skoro każdy zadaje sobie ten tród , zrób to i ty Edited January 14, 2018 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
Marcin Makurat Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 (edited) Mam pewną koncepcje mianowicie: PDI Precision Cylinder SET/ HD PDI New Trigger2 + Piston End PDI luda 430mm Moje pytanie to czy tłok HD na lufę 430mm będzie najlepszy? Gdybym zdecydował się jednak na lufę 554mm to wymagany jest zestaw Bure-up? Czy potrzebuje dokupić jakieś O-ringi? Edited January 14, 2018 by Marcin Makurat Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Proszę o radę. Mam w swojej replice tłok z otworem pod sprężynę o średnicy wewnętrznej 9mm. Aktualnie mam spręzynę 7mm. Czy zmiana sprężyny na grubszą poprawi kulturę pracy mechanizmu? Nie zależy mi na poprawieniu osiągów, bo jestem z nich zadowolony. Czy jest sens robić zmiany? Prowadnicę sprężyny na 9 mm mam. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted January 29, 2018 Report Share Posted January 29, 2018 Z tego co wiem to powinieneś mieć takiego springa pod jakiego masz tłok i prowadnicę bo teraz sprężyna się nie "składa" jak powinna bo lata w tłoku Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Zdecydowanie lepiej zmienić na 9mm, mniej się taka sprężyna ubija, i lepiej będzie się układać w tłoku. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 thewojtz dobrze mówi. Dodałbym jeszcze, że taka sprężyna mniej dzwoni / brzęczy i trzyma stabilniej tłok co daje ciut gładsze fps'y. Pamiętaj by sprężynę posmarować gęstym smarem silikonowym. Quote Link to post Share on other sites
Młodyy Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Witam nie mogę znaleźć jak fufę aegową przerobie pod komorę vsr czy ma ktoś jakąś foto relacje rysunek techniczny co cokolwiek lub lufę na 590mm pdi lub laylax Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Masz dwie opcje żeby dopasować lufę od aega do komory vsr. Przerobienie komory-wypiłowanie mocowania do luf w standardzie vsr. Albo przetoczenie/frezowanie lufy aegowej do standardu vsr. Pierwsza opcja bardzo prosta, przy drugiej musisz znaleźć jakiś zakład który Ci to zrobi. Wymiary ściągnij z oryginalnej lufy. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 W pierwszym warincie ryzykujesz przekręcenie lufy przy montażu. W drugim wariancie nie potrzebujesz zakładu. Wystarczy piłka do metalu, pilniki iglaki i trochę cierpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Młodyy: Ja bym nie szedł w takie patenty pachnące ubiegłym dziesięcioleciem. Lufy są robione w tolerancjach 0.01mm, a takie rzeczy pilnikiem jest łatwo spieprzyć. Teraz na rynku jest duży wybór luf o wszelkich długościach oraz średnicach i dobrych cenach. Kup sobie dedykowaną, tanią lufę 6.03mm, osadź ją prawidłowo i na pewno będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 Daj do bart_a na przeróbkę lufy i tyle. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 A bart jak do bart = profi robota :D Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted February 2, 2018 Report Share Posted February 2, 2018 W drugim wariancie nie potrzebujesz zakładu. Wystarczy piłka do metalu, pilniki iglaki i trochę cierpliwości. Szczerze to się mija z celem, zwłaszcza jak kupujesz droższą lufę. Takie rzeczy teraz da się ogarnąć za grosze. Ja na przykład dobre kilka lat temu zapłaciłem za przerobienie lufy w zakładzie jakieś 20 zł i tym sposobem wcisnąłem promyka 590 od psg. Dwa, że tak jak pisze Mamut jest w czym wybierać i nie trzeba kombinować. Chyba, że ktoś się bawi w jakieś customy ale to inna bajka. Quote Link to post Share on other sites
Młodyy Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Wybór jest mały mam zewnętrzną lufę pdi do której upcham 595mm lufę i tak ową bym potrzebował gdzie w standardzie vsr nie ma (przynajmniej nie znalazłem) więc zostanie mi przeróbka. Mam też drugie pytanie jakiś magik w komorze hop up spiłował docisk gumki i wstawił tam coś w kształcie klepsydry z miedzi i pytanie czy ktoś widział coś takiego czy wywalić to i kupić sobie docisk z airsoft pro ?? a dodam jeszcze jedno teraz tam siedzi precka matbulla v2 czarna Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Zrobił dystanser typu H .Jak dobrze kręci to zostaw ,choć gumka dostaje po dupie trochę Quote Link to post Share on other sites
Młodyy Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 właśnie mam wrażenie że kręci w prawo jutro to zbadam dokładnie a ta lufa co z nią zostawić ? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 Lufe w standardzie vsr laylax chyba robi przedłużaną ponad 530 mm zdaje się..Gdzieś mi przeleciała w polskim sklepie przed oczami Quote Link to post Share on other sites
Młodyy Posted February 3, 2018 Report Share Posted February 3, 2018 ale to i tak za mało o dobre 60mm niestety została by mi w lufie zewnętrznej sporo ta matbula to jest szajs i nie warto na to patrzeć ? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 (edited) Nie wiem czy jest sens bawić się w lufy dłuższe jak 550mm. Ciężko je dostać a niewiele zmieniają. Ziomek siał fabryczną lufą G-Speca od TM na 70m bez większych problemów a ona ma z 300mm. Można było zauważyć jakąś tam różnicę po instalacji 430mm, ale po 500mm już niespecjalnie. I tak najwięcej roboty w VSR robi dobra hopka i kulki. :) Edited February 4, 2018 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
Młodyy Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 rozumiem cię tylko ja kupiłem vsr gdzie jest wpakowana lufa zewnętrzna pdi która w standardzie ma na lufy 590mm ja mam 595 mat bulla i mam problem dziś po strzelaniu rotuje mi raz w prawo raz w lewo raz nie podkręci kulki a raz za mocno myślę że jest to winna docisku gumki hop up ponieważ seryjny docisk gość zeszlifował na płasko a zamiast tej wypustki dał miedzianą klepsydrę i on po każdym strzale możliwe że pływa i dla tego niema powtarzalność i teraz myślę czy ta lufa która teraz siedzi z matbulla czy ona będzie aż taka zła i ona psuje robotę czy ta klepsydra i pytanie czy jak kupie lufę promyka czy odczuję mega różnice. Jaką gumkę hop up polecacie i jakie kulki bo teraz mam spec arms ale one zauważyłem zostawiają osad. Quote Link to post Share on other sites
Młodyy Posted February 4, 2018 Report Share Posted February 4, 2018 Możliwe że znalazłem przyczynę kulki zostawiają osad biały po przeciwnej stronie gumki hop up a lufa 550 była by schowana 3 cm więc myślę bez problemu Quote Link to post Share on other sites
FullX Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Ktoś ma i używa flat hop w VSR? Jest sens zamieniać gumkę KM-Head na flat? Jeśli tak to na jaką gumkę i jaki dystanser? Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Ktoś ma i używa flat hop w VSR? Jest sens zamieniać gumkę KM-Head na flat? Jeśli tak to na jaką gumkę i jaki dystanser? Lufa bez poprzeczki + guma MapleLeaf Monster + dystanser pod gumę maple Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts