granat91 Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Posiadam tą replikę od 3-4miesięcy wizualnie: Replika ogółem z wyglądu jest piękna ale - kolba ma luzy (minimalne i takie muszą być) - po zamontowaniu szyny na montaż boczny imbusy non stop się odkręcają - tłumik płomienie trzeba po każdej strzelance dokręcać - mi bez żadnego powodu pękła obudowa bezpiecznika (byłem w szoku) a tak to wszystko ok, gb się sprawuje wyśmienicie, kulki ładnie lecą po 6miesiącach radzę wymienić komore hop-up Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Witam. Czy gearbox w tych cymkach jest ten sam co w CM036 (AKM)??? Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Pierwszy raz w temacie o AK jestem ;-) Powiem tyle - potrzebuję stosunkowo małej, mobilnej repliki do działań w lesie. Miałem w rękach AKs 74U firmy cyma, dokładniej chyba model 045a (miała 420 fps, ale jakieś dziwne plastikowe przednie łoże, pionowo karbowane i czarny hi-cap) - nie zdążyłem zapytać. Karabinek od razu mi się spodobał, szczególnie staranność wykonania, waga i umiejscowienie baterii. Zamierzam nabyć takie cudo (http://www.taiwangun.com/shop,show,1411) i tu się rodzą pytania, na które potrzebuję odpowiedzi. 1. Jak tu jest z celnością i zasięgiem, full stock (lub opisane modyfikacje) 2. Magazynki (mid- / low- / real-cap, - gdzie to nabyć w rozsądnych cenach, żeby pasowały i ładnie podawały - od biedy nawet te 7.62 ujdą... o ile metal) 3. stockowy hi-cap - problemy z cymkowymi hi-capami są chyba od zawsze, jak tym razem? 4. Gwint pod tłumikiem - średnica itp. standardowe? 5. Przednie łoże - czarny lakier do drewna zda egzamin? 6. Żywotność (chociaż w przybliżeniu) Proszę o odpowiedź zorientowanych użytkowników... ;-) Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 (edited) Replikę którą opisałeś to CM.045 a temat o owej replice jest. ;] http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...hl=cm\.045 U krakmanów piszą że cechuje się bdb. wykonaniem zew. jak i dosyć sporą mocą (jak dla mnie już za dużo na taką replikę subkarabinka) +/-420fps btw; Czy mógłby ktoś podaś średni zasięg tej repliki? Mierzone krokami badź co bądź jak kto woli metrówką. :D Edited August 27, 2009 by AnTu Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 (edited) Odkopię temat,ale zamierzam zakupić replikę właśnie CM.035 .Ma ona ok 350 fps więc zamierzam używać jej jako dodatkowej do budynków.Mam małe pytanko:suwadło do jakiej pozycji można odsunąć maksymalnie?Generalnie byłem zdecydowany na (RK-01 full stell and real wood DBoys-Boyi-KLS-Kalash),kolega nie dawno zakupił,ale jak zobaczyłem jak to strzela kompletnie zrezygnowałem i wybór padł na Cymkę.Mam jeszcze jedno pytanie jak wasze zatrzaski kolb po takim okresie użytkowania,wiem wiem było wcześniej ale chce wiedzieć jak to wygląda po dłuższym użytkowaniu. Edited February 3, 2010 by CIUPAK1 Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Polecam zakupić CM.045 i wymienić sprężynę na słabszą np. na M110 lub SP100. Na pewno będziesz zadowolony. CM.035 jest dobrą repliką, jeśli nie będziesz rzucać lub wywarzać kolbą drzwi to wytrzyma. Trzeba tylko użytkować z głową, a zatrzask będzie sprawny przez długi okres czasu. Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Dzięki,a co z zamkiem jak w starych Cymach czyli nie do końca tak? Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 to dorzucę jeszcze pytanko do osób które kupiły tą replikę niedawno. Czy Wam kulki także skręcają w lewo czy była to może jakaś gorzej (chińsko ;) ) wyrobiona partia? Tak się nieco przeraziem ale ostatnie związane z tym posty są sprzed 2008 Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Witam mam pytanie co muszę wymienić żeby uzyskać 400fps ? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Witam mam pytanie co muszę wymienić żeby uzyskać 400fps ? A ile masz teraz przecież one w stoku maja 390-430 fps. Zależy gdzie kupujesz.Jak uszczelnisz ja dobrze to na 110 Guardera powinieneś mieć 400. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 kupowałem w zbrojowni, mam około 360 fps. dzięki za info Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 (edited) to dorzucę jeszcze pytanko do osób które kupiły tą replikę niedawno. Czy Wam kulki także skręcają w lewo czy była to może jakaś gorzej (chińsko ;) ) wyrobiona partia? Tak się nieco przeraziem ale ostatnie związane z tym posty są sprzed 2008 Są posty na ten temat. Prawdopodobnie źle założona gumka,dystanser krzywy etc. -element podkręcajcy z gumki krzywo wychodzi lub jest już krzywo starty . Wyjmij komore i podkręć hopa na max będzie widać jak sie układa. Najlepiej new gumka i dystanser (polecam typ H) wyczyść lufę i powinno być dobrze. Ale spotkałem się tez z opcja na kulkach 0.32 P&J ze po przeleceniu 50 metra zaczęła uciekać w jedna stronę na lufie 534 mm 6.4 a na lufie 290 mm 6.8 latały trochę lepiej ale i tak uciekały co któryś strzał.Natomiast na kulach G&G tego zjawiska nie ma. Edited November 29, 2010 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 zastanawia mnie jedna rzecz jaką długość ma lufa ?na zbrojowni pisali 290mm a na specu 180mm . :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Model CM045 ma 290 mm lufę.Możliwe ze niższe modele maja krótszą lufę. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 potrzebny mi jest wymiar w modelu 035 . dlaczego rozbieżność 90mm. Quote Link to post Share on other sites
Odol Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Też 290mm. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Dzięki , tak przypuszczałem ale wolę się upewnić :icon_biggrin: . Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Odświeżę temat czy do 035-tki pasują body od aks od dboyia. Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 witam może i głupie pytanie ale nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi jak wyjąc GB z body? Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 Jest kilka tematów jak wyciągnąć gb z ak cymy. Quote Link to post Share on other sites
maxwel Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Witam mam szybkie pytanko Jakie magi pasuja bez żadnych przeróbek? Czy nadaja sie magi od elementa? Czy wafel nie bedzie wyglądał dziwnie z aksu(gdzies widziałem taka fotke ostrego)? Jakie kulki do aksu 035 (opinie polecane) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 (edited) Wafel wygląda ok, tak jak inne magi, to nie pokaz mody. W realu wafle z AKSU to jednak rzadkość. Kule najlepiej 0,23 lub 0,25 firm G&G, Mad Bull, Blaster Devil. Edited July 23, 2011 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 I guardery mogą być przy tej lufie:d Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Tak się szybko podepnę, wafla 5,45 można gdzieś teraz wyhaczyć? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 A są w ogóle takie? Widziałem tylko (sam zresztą używam) wafle 7,62 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts