Hawk14 Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Spróbuj z inną komorą. Jak będzie dalej 490fps to znaczy, że w środku coś z oringiem nie tak. Rozciągnąłeś o-ringa od bore upa? Sprawdzałeś szczelność? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Szczelność Bore upa jest bardzo dobra - pracowałem nad tym uż :) Idzie do mnie teraz komora elementa, wsadzę lufę madbulla, bo leży i się kurzy, do tego gumka systemy. Mam nadzieje, że podskoczy o te 20-30 fps, jak nie, to będę walczył teflonem ;] Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 a przy okazji hawk rozciąganie oringa jest potrzebne w Systemie w Guarderze od nowosci jest naciągnięty jak trzeba ;) Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 heh wiem że to nie temat ale dla przykładu ja kupowałem hk jakis miech temu razem z kumplem ktory kupił agma moze jakis tydzien później odemnie i już odesłał go haha 3 strzelanki może 3k kulek przebiegu i mu zjadło pękł w pół ;) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 A co to kogo obchodzi? Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Nie mogę edytować, po przeszło 100k cykli szkielet pękł w przedniej części, na szczęście nie uszkodził się BU ani nic innego, mam więc taką prośbę, czy ma ktoś na sprzedaż szkielet GB V2 JG 3 gen?, jeśli tak to proszę o priv. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Zwierzu ja na konfiguracji: m140 Guarder, BU M16 Guarder, Prec lufie DF 510 mm, gumce czarnej Systemy, dystanserze typ H osiągam do 490 fps - też jestem troche zawiedziony pomimo kontroli szczelności Borka ale z drugiej strony jeśli to nie para snajperka to ta moc wystarcza z naddatkiem pzd Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 A ja będę walczył z doszczelnieniem tego układu. Mam nadzieje, że się uda :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 taaa i w szturmówce tyle fps :strach: Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Seger, przepraszam Cię bardzo, kto powiedział, że to działa jako szturmówka ? Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Seger gdybyś ty wiedział co on ma w mocniejszych karabinkach ;) hehe Strach sie bać...sory za ot ;) Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Czy ktoś montował w 416 JG komore hop Up metalową od JG np: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4927 lub http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4916 czy te części sa warte tych pieniędzy ? Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Raczej nie są warte, to już lepiej czerwony element uszczelni układ niż to Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 (edited) Przy walkach o szczelność możecie zajrzeć do tematu o wdzięcznym tytule "Dysza" w ogólnych technicznych. Tam pokazałem jeden z patentów jak robię dodatkowe fpsy i stabilność. :-F Może brzmi samochwalczo ale pomaga :-F . DYSZA Edited June 4, 2009 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2515 dostałęm propozycję okazyjnego zakupu takiej komory, czy ktoś już wsadzał do HK416 JG komorę G&P do M16/M4 czy były jakieś problemy z montażem? I czy zamiana nie będzie wymagała jakiś przeróbek? pzd ŁP Quote Link to post Share on other sites
zlotybb Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Jeżeli masz metalowe body to zmienisz bo w plastikowym jest HU dwu częściowy. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 musisz kawałek plastiku wyciąć i będize pasować :D Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 (edited) :killer: Pękł mi szkielet ... na m130 +bu 9.6 batka śmieszny przebieg ... może 3k kulek ...i mam pytanko możliwe że powodem było to że przez 2 strzelanki latałem z niedostrojonym jak trzeba silnikiem ( chwyt pistoletowy do wymiany) ??ogólnie po tygodniu niestrzelania z ciekawosci otwieram hk a tu ;o a juz mialem jechac sie strzelać :uśmiech: i tu odrazu z czego są dobre szkielety możliwie niedrogie ( 250zł mysle max ) Galeryjka Edited June 28, 2009 by MoniT Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Przyczyną była sprężyna a nie silnik. Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 (edited) szkoda ze takie same hk np od zwierza wytrzymuje sp 140 i 12v ;) 50tys kulek juz .. duuuzo na auto :) ... dalej pytam z czego szkielecik dobry i jaki lepszy 6mm czy 7mm albo nawet 8mm i następne pytanie i który szkielet najbardziej przypasuje(wytrzyma) do częstego auto na m140 ( sp 140 guardera) Edited June 28, 2009 by MoniT Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Musisz pisać w 2óch tematach to samo jednocześnie? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Heheh stało się. Robiłem fotki dla Marka Kijana odnośnie cięcia body jg i znalazłem usterkę :) winą jest szybkostrzelność, dzięki niej 3 śrubki się odkręciły od GB i pękł szkielet przed cylindrem. A najlepsze jest to, że nadal strzela :) wsadzone są dosyć dobre części mianowicie m140 guarder, BU guarder, tłok DF, 12v 40-50k kulek przebiegu..... a przecież mocno dokręcałem ... Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Zrób edit bo pomyliłeś moje nazwisko:P, ja ostatecznie skończyłem się męczyć z szkieletami JG i kupiłem stocka CA, efekt?, zero problemów z niczym, działa jak natura chciała:D, co do śrubek to powiem że w moim przypadku zacząłem dokręcać je wkrętarką tak, że śrubokrętem nie idzie ich odkręcić:), wtedy jest pewność że się nie odkręcą, ostatecznie można tez zastosować sylikon przeciw odręcaniu się śróbek:), ja spotkałem się też raz z tym że do GB JG 3 gen wsadzona została sprężyna m120 i działało to na baterii KANa 10,8V 1800mAh, po ok. 8k kulek szkielet pękł w typowym miejscu tuż przy przodzie, śróbki nadal były dokręcone jak należy, wina zbyt dużego rofa, wracając do posta Zwierza, możesz zawsze dokręcić śróbki mocno i strzelać dalej, jednak sprawdzaj czy szkielet przypadkiem Ci się nie "uśmiechnie" bo wtedy zazwyczaj głowca tłoka i cylinder idą się walić, a teraz czas na pytanie: gdzie są te fotki które robiłeś?:D Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Ja mam nowe śrubki i jeszcze zabezpieczam takim różowym smarowidłem co aby się śrubki nie wykręcały. Pozdrawiam serdecznie. PS: Moja HaKusia ma około 2,5k i się świetnie trzyma ;) . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 klej do gwintów :) dobra sprawa ale trzeba uważać którym sie smaruje polecam średni nigdy twardy bo nie da sie prawie odkręcic śruby później :lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts