skorek Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 (edited) Przeglądając allegro.pl natrafiłem na takie cudo LINK 1 LINK 2 Czy ktoś się z tym spotkał ? Info: Replika została wykonana w całości z metalu (korpus, jak i gearbox) Dodatkowym atutem jest dołączony w magazynek bębenkowy z elektrycznym podajnikiem mieszczący ponad 2500 kulek. -waga: ok 4kg -prędkość wylotowa: ok 350FPS -napęd: elektryczny -gearbox : v3 -materiał wykonania: metal drewno -hop-up: regulowany PS.Nie wiedziałem gdzie to wstawić do I czy do II klasy, proszę więc moderatora o przeniesienie zgodnie z uznaniem :wink: Edited December 20, 2007 by skorek Link to post Share on other sites
hegemon Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 To nie czasem "RPK-i" z STTI? Link to post Share on other sites
skorek Posted December 20, 2007 Author Report Share Posted December 20, 2007 Też się nad tym zastanawiałem ale sprzedawca wyraźnie napisał w aukcji: "Dodano 2007-12-15 08:32 Karabin jest produkcji nowej firmy HLK. Nie jest to "składak" tylko pełny produkt jednego producenta." Link to post Share on other sites
Szreder Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 (edited) A jaki to problem wziąć całą partię tych karabinów z innym logiem? Lecz nie przeczę, możliwe, że jest to produkt HLK. Edited December 20, 2007 by GRSW_Szreder Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Patrząc na sklep i towar jakim handluje, cenę produktu, to chińszczyzną powiewa... Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Wyprodukowano przez: CHINY Więc chyba to SRC. Link to post Share on other sites
mig Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 (edited) SRC to firma tajwańska a nie chińska... P.S. Zdjęć to ten sprzedawca nie potrafi w ogóle robić. Edited December 20, 2007 by mig Link to post Share on other sites
nowakos Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Eee, nie ma co narzekać. Wreszcie jest alternatywa dla PJ249. Bez baterii i ładowarki ale z drewnem. Ktoś już kupił, więc trzeba poczekać na recenzję. Link to post Share on other sites
skorek Posted December 20, 2007 Author Report Share Posted December 20, 2007 Ja już wysłałem e-maila do osoby która kupiła RPK na allegro czy jest w stanie zrobić zdjęcia opisać swoje wrażenia. Mam nadzieje, że napisze mini-recke :wink: Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Hmm, tylko dlaczego taki długi? 115cm... A tak poza tym trochę rozczarowany jestem tym "RPK". Trąbka powala. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
skorek Posted December 20, 2007 Author Report Share Posted December 20, 2007 Może wkradł się błąd, może miało być 105cm w sumie długość była by na RPK . Link to post Share on other sites
szczurek soldier Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Ale trabka jest w prawdziwym RPK. Link to post Share on other sites
Regdorn Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Z tego co wiem, to HLK produkowała magazynek bębnowy do AK. Może replika jest składakiem? Skorek zakładając, że założyłeś też wątek o tym sklepie w dziale ze sklepami, czy Ty aby nie uskuteczniasz tu kryptoreklamy...? ;) To może odpowiesz szczerze czy to całkiem nowa replika, czy może składak, albo przebieraniec? ;) Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Ale trabka jest w prawdziwym RPK. Gdzie? :strach: Oglądałem setki zdjęć z RPK, a z trąbką nie widziałem ani jednego. Mowa o rosyjskiej wersji wojskowej. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
skorek Posted December 20, 2007 Author Report Share Posted December 20, 2007 Drogi Regdornie, Natykając się na te replikę, natknąłem się na sklep stąd te dwa tematy :wink: A co do repliki to nie mam pojęcia dlatego założyłem temat. Link to post Share on other sites
kydrys Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Z tego co wiem, to HLK produkowała magazynek bębnowy do AK. Może replika jest składakiem? Skorek zakładając, że założyłeś też wątek o tym sklepie w dziale ze sklepami, czy Ty aby nie uskuteczniasz tu kryptoreklamy...? ;) To może odpowiesz szczerze czy to całkiem nowa replika, czy może składak, albo przebieraniec? ;) Wystarczy zjchać na dół strony na Allegro i przeczytać to: Dodano 2007-12-15 08:32 Karabin jest produkcji nowej firmy HLK. Nie jest to "składak" tylko pełny produkt jednego producenta. Link to post Share on other sites
Regdorn Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Fakt, nie zauważyłem. Link to post Share on other sites
Kamil Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Gdzie? maniak_strach.gif Oglądałem setki zdjęć z RPK, a z trąbką nie widziałem ani jednego. Mowa o rosyjskiej wersji wojskowej. Pozdrawiam I właśnie ten RPK zajeżdża mi na kilometr SRC, dlatego że tylko im wpadło na myśl wmontowywać tam tą "trąbkę". Czyżby chinole zaczęli kopiować marnej jakości SRC? :F Link to post Share on other sites
brok Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 SRC to firma tajwańska a nie chińska... Tajwan to nazwa wyspy, a państwo na niej leżące znane jest jako Republika Chińska. Link to post Share on other sites
kazik_ Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 nie wg mieszkańców Tajwanu... Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Chyba jednak tak. W odróżnieniu od Chińskiej Republiki Ludowej znajdującej się na kontynencie. Sama replika to "zdjęta skóra" z zabawki SRC "stylizowanej na RPK". Ten tłumik płomienia, nieciekawy kształt body i kolby okładzin drewnianych i ich osady... tragedia. Tak się zastanawiam... czy zdjęcia nie są specjalnie takie jakie są. Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 pan ze sklepu twierdził , że to "normalne" zdjęcia a replika "taka jest" ehhhhhh :-) A wg mnie to światła tam tyle ile w burd..... ;) Link to post Share on other sites
maxavelli Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Za odwzorowanie SRC mozna winic tylko Guardera - w koncu SRC tylko skopiowalo AK-47 razm z Guarderowska konwersja. Stawiam zze to SRC w wersji DX (z drewnem i bebnem) : http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-RPKDX_srch_rpk Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Za odwzorowanie SRC mozna winic tylko Guardera - w koncu SRC tylko skopiowalo AK-47 razm z Guarderowska konwersja. Stawiam zze to SRC w wersji DX (z drewnem i bebnem) : http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-RPKDX_srch_rpk Przepraszam bardzo - ja mam konwersje Guardera i nie ma ona zbyt wiele spólnego z tym potworkiem z SRC. Na zdjęciu trochę ginie w tłoku :) Link to post Share on other sites
Promant Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Dla mnie to śmierdzi src na kilometr, nawet na tych kiepskich fotach. Link to post Share on other sites
Recommended Posts