Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 SG-1 (JG089) [JG]

Recommended Posts

• Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam po raz kolejny. Mam problem z moją G3-ką. Przestała strzelać. Potrząsnąłem nią trochę, oddałem dwa strzały i znowu zamilkła. później próbowałem to powtórzyć. Raz się udało i na tym koniec. Teraz kiedy selektor jest na "Semi" i oddam strzał, słychać "pstryk" i tyle. Kiedy jest na "Auto" nic się nie dzieje. Co może być przyczyną? Nie chcę wysyłać repliki na serwis, bo dopiero z niego wróciła :/

Witam mam zamiar zakupić G3 SG-1 mam parę pytań ile będę miał fps na tej konfiguracji

Cylinder typ 0 cylinder typ zero link

Gumka Hop-up z czarnego silikonu [ZS-07-01] gumka link

Wzmocniony tłok [ELEMENT] tłok link

Wzmocniona głowica tłoka z łożyskowaniem głowica tłoka link

Prowadnica sprężyny z łożyskowaniem v.2 prow spirnga link

i moje pytanie czy osiągnę na tym zestawie ok 420-430 fps

Gumka Systemy, ta co podałeś. Cyliner OK, tłok zostaw stockowy, głowicę też i prowadnicę możesz wziąć. Wątpię żebyś uzyskał 420 fps na stockowej sprężynie... Ja miałem w swoim egzemplarzu 360-380 fps więc masakra, a teraz mam prawie równe 400 [4, 3 fps rozrzut]. Jeśli chcesz mieć tyle fps to weź sprężynę Guardera M120, ja bym się nawet pokusił o M110 i do tego preckę Systemy/Guardera/MadBulla ;). No i teflon fix jeśli Ci komora nie trzyma zbytnio.

Pozdrawiam.

Przyszedł czas u mnie na wymianę lufy na preckę. Zmierzyłem tą stockową i wyszło 505 (a nie 510 jak podaje producent). W tłumiku mam jeszcze miejsca na 560 i trochę zapasu i czegoś w tych granicach szukam. Znalazłem takie TAKIE CUDO. Z różnymi rodzajami/długośćiami/firmami luf nie miałem wczesniej stycznośći ani jakoś za bardzo się w tym nie orientowalem. Co będę owijał w bawełnę... Pasuje do komory HU czy nie? Jest jakaś różnica w ułożeniu wcięć, albo samego otworu na wybrzuszenie gumnki HU?

Aha no i czy to ma 6.02(tytuł) czy 6.04(opis),

Edited by Ziemniok

No mniej wiecej tak... na styk. Jak poprzednio nie mialem problemów złożyć komory w całość, tak teraz już miałem problemy z nałożeniem tego gówna do regulacji HU, bo precka ma większą minimalnie średnicę zewnętrzną, przez co wszystko się minimalnie rozlazło. Już nawet był problem z wsadzeniem rukri i gumki do komory :) Może tylko moja rurka tak ma...

W porównaniu do stockowej w celnosci to jest niebo a ziemia, ale nadal z 50m komara w prawe jajko nie trafie ...

A ta lufa Huardera to chyba jednak 6,04 ma. I taka IMO jest jednak lepsza. Co do pasowania, wszystkie lugy do AEG mają odpowiednią końcówkę lufy i powinna bez problemu pasować.

Chyba jednak nie ;). To nowa seria i jest bardzo fajna. Ale praktycznie zbyt dużej różnicy nie było pomiędzy Guarderem zwykłym a 6.02.

Pozdrawiam.