szuli Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 (edited) hey, mam problem z tuningiem mojej 14stki, założyłem zestaw guardera. (pierwszy problem to długość cylindra jest o 2mm za długi i się nie mieści, a drugi i kluczowy problem to długość dyszy ta z zestawu jest krótsza), kombinuje z dyszami i nic teraz wcale nie podaje kulek do komory, nie wiem czy dysza jest zbyt długa i zagradza miejsce kulce, ale z drugiej strony w chwili obecnej na krótszej dyszy jest tak samo, wina popychacza? ps kupiłem ta 14stke z rynku wtórnego na komorze ma oznaczenia cm, ale może gb to jakaś inna chińszczyzna nie kompatybilna z standartem TM ?? Edited July 23, 2009 by szuli Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Cylinder trzeba po prostu przypiłować. Na zębatki założyć opóźniacz tappet plate'a i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Witam. Dzisiaj zamawiam częsci do mojej czternastki. Pytanie. 1.Najodpowiedniejsza gumka HU do m14 cymy to? - Systema - Guarder - Inna firma - prosze o jej podanie. 2. Czy ten tłok napewno pasuje do m14 - bez jej przerabiania? - http://www.taiwangun.com/shop,show,662 3.Jeśli tak czy wytrzyma m130 MO. 4.Kupić prowadnice przeznaczoną do GB v.2 czy v.3 Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 1. U mnie systema 2. raczej tak 3.nie wiem 4 do v3 Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Weź M120 ale dobrej firmy, tj. Guarder lub Systema. Quote Link to post Share on other sites
ramsez Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 (edited) Czy ta M14 CM ma stockowo zasięg i skupienie chodziarz takie jak emki albo kałachy ? Czy za mało FPS żeby dorównać na stocku takiemu CM.040 albo M4A1 PJ? Za 200zł da się zrobić jakiś tuning tego który da jakąś poprawę osiągów? Tu mam na myśli czy np. wsadzić precke + gumkę + sprężynę 120 ? Stockowe czesci sobie poradzą z 120"? http://www.taiwangun.com/shop,show,62 http://www.taiwangun.com/shop,show,84 http://www.taiwangun.com/shop,show,437 Edited July 27, 2009 by ramsez Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Wszystko masz w temacie. Zapraszam na pierwszą stronę. Koniec OT. Wstawiłem gumkę guardera zamiast systemy i skończyły się dublety. Ogólnie guma guardera lepiej przylega do lufy niż systema. Zasięg się nie zmienił, ale kulka dłużej leci prosto. Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Wstawiłeś przezroczystą czy czarną? Bo dublety też już mnie dobijają a nie chce mi się "przerabiać" systemy... Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Jak masz możliwość to przerób. Dużo to daje, ale musisz to zrobić precyzyjnie. bo ja zrobiłem krzywo i leciały na boki. Gumka guardera przezroczysta. Pozdrawiam, FIFEK. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Jak masz możliwość to przerób. Dużo to daje, ale musisz to zrobić precyzyjnie. bo ja zrobiłem krzywo i leciały na boki. Gumka guardera przezroczysta. Pozdrawiam, FIFEK. a ile masz fpsów? Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Po zmianie gumki nie sprawdzałem. Ostatnio rozebrałem GB i były duże nieszczelności. Niestety nie miałem nowych uszczelek więc pokombinowałem z teflonem i jest efekt strzykawki. Zasięg porównywalny do tego co było na początku. Quote Link to post Share on other sites
May_u Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Możliwe jest przerobienie cymy na DMR czy gearbox jest już inny? Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Jest możliwe. Najwyżej będzie potrzeba coś spiłować. Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 (edited) Większość stron w temacie pokrywają dyskusję na temat tuningu wewnętrznego naszych kochanych M14, dlatego tym razem chciałem podzielić się z wami już zakończonymi owocami prac 'zewnętrznych' ;) http://images46.fotosik.pl/181/d2c80de7dd3c6f1f.jpg W sumie nic szczególnego, ale wymagało to trochę czasu i cierpliwości. Po paru miesiącach oszczędzania i dobierania odpowiednich akcesoriów, wyszło to co wyszło ;) Mam nadzieję, że nie odstrasza i choć trochę się podoba. Pozdro! Edited August 15, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 Ogólnie fajna sprawa, ładnie się prezentuje, ale ja jestem stanowczym przeciwnikiem RISów na M14 (oprócz tej na zamku) więc moje zdanie na ten temat zostanie przemilczane :) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Jak tylko dorwe cyfrówkę to spróbuje zrobić kilka zdjęć mojego cuda może nie wygląda tak jak Twoje ale zawsze coś :) Ile dałeś za tego risa? Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 To używka z komisu. O ile pamiętam 120zł z przesyłką. Tyle, że musiałem go trochę podmalować i dokupić parę śrubek bo nie było wszystkich. To chińska konwersja więc wykonanie i wykończenie nie zachwyca... Przydałoby się to wypiaskować, wyrównać i pomalować jeszcze raz, ale to już się nie opłaca raczej. Quote Link to post Share on other sites
Avakai Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Fajny mam podobną wizję swojego M14 :wink: Choć na zdjęciu jedyne co mnie trapi to ustawienie lunety wydaje mi się że przy okularze jest niżej ? Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Mam pytanie chce przeprowadzić tunning w M668 - A http://www.taiwangun.com/shop,show,1018 a mianowicie chce wstawić FTK od guardera i zastanawiam się jaką sprężynę będzie w stanie wytrzymać GB. Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 (edited) Avakai: W sumie nawet na to nie zwróciłem uwagi, ale rzeczywiście tak jest. Zdjęcie trochę to wyolbrzymia, w rzeczywistości tego praktycznie nie widać. I tak się cieszę, że w ogóle udało się tak zamontować tą lunetę bo ris przy okularze jest tak "chińsko" odlany, że montaż lunety w tym miejscu był pod sporym kątem. Dopiero delikatna siła perswazji, czytaj parę uderzeń młotkiem poprawiło nieco sytuację. Dzidzia: obawiam się, że to nie ten temat bo Cyma z tym modelem ma chyba nie wiele wspólnego ;) ale znając potencjalną wytrzymałość GB v.7 sądzę, że M140 powinno wytrzymać bez większego ryzyka, zakładając że trafił Ci się dobry chiński egzemplarz ;) Edited August 16, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 albo żle wpisywałem ale z tego co widzę to chyba nie ma działu poświęconego temu modelowi Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Wstawiłem do swojej M14 zestaw Guardera i m130 Deep Fire. Wynik to 480fps z odchyłami 1 +- fps. Reszta konfiguracji: - dysza Deep Fire, mosiężna uszczelniona - precka 6.02 Deep Fire 590 - prowadnica sprężyny P&J - łożyska stockowe Ciągnie na 8,4v stockowej (mam mosfet). Zasięg oraz lot kulki piękne, najlepsze jakie widziałem dotąd. Mimo to trzeba wymienić gumkę HU i dystanser (guma to Madbull, lekko zjechany już). Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Bardzo przyzwoicie. Mierzyłeś zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Tak. Beż żadnego problemu trafiam w kartkę A4 z 60m, w sylwetkę człowieka trafiłem z 80. Mam natomiast problem z gumką - zeszmaciła się więc ten wynik jeszcze nie jest końcowy. Tylko na jaką zmienić? Oto jest pytanie... Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Jakich kulek używasz? Co do gumki to bym brał Systeme :) Testował ktoś w podobnej konfiguracji zestaw od Modify? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts