Cortes Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 W jednej replice mam lufę SRC 540mm, a w drugiej Prometheus 509 mm. Nie widzę różnicy w celności w strzelaniu na semi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 W jednej replice mam lufę SRC 540mm, a w drugiej Prometheus 509 mm. Nie widzę różnicy w celności w strzelaniu na semi. To masz podróbkę Promyka lub wadę wzroku. Quote Link to post Share on other sites
maggot743 Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Czyli najlepiej będzie wybrać coś ze stajni Guarder, Systema ? jakieś inne dobre propozycje? (tak do 200zł) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Promyk i nic innego. Quote Link to post Share on other sites
maggot743 Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 A tak pomijając promyki to zaraz za nimi jakie firmy robią najlepsze precki? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 KM Head, ale u mnie było z nimi różnie. Albo bierzesz Promyka (no chyba, że stać Cię na PDI), albo sobie daruj, bo nie ma sensu pchanie się w budżetówki. Quote Link to post Share on other sites
maggot743 Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Rozumiem. Czyli lepiej będzie odłożyć trochę więcej na Promyka :P Quote Link to post Share on other sites
PioutrP Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Mam problem z bezpiecznikiem. Mianowicie wymieniłem silnik na GFC F2 - Hi-Speed i batkę na LiPo 11,1V. Sprężynę mam m130 SHS (na próbę). Problem polega na tym, że przy szybkim strzelaniu na semi bezpiecznik się przepala a o full auto nie ma mowy. Czy to wina za mocnej batki dla tego bezpiecznika czy może jednak problem tkwi w GB? A może w ogóle wywalić bezpiecznik?? Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Wywalić. Jesteś pewien, że auto te z nie idzie? Szybko oddawane strzały na singlu są dużo bardziej zabójcze od auto. Ja wywaliłem bezpiecznik po przepaleniu samochodowego 40A... Quote Link to post Share on other sites
PioutrP Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Ale na pewno jak wywalę bezpiecznik to silnik nie zrobi bzzzzyt i będę musiał patrzeć za nowym?? :icon_razz: Pewne jest to, że nie czytasz forum bo byś znał odp. na swoje pytanie :( S1 Quote Link to post Share on other sites
Johnnie Walker Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 (edited) Ktoś katował szkielet GB cymy na SP170 guardera? Wytrzymał? Jak tak to na jakiej głowicy tłoka? aluminiowa płaska, czy coś innego? Jeśli chodzi o preclufę do cymy, to aktualnie chyba mi tylko przychodzi na myśl KM Head (choć nigdy nie miałem, ale niby odpowiednik promyka) lub Guarder :/ Chyba, że promyk robi typowo lufę niestandardową pod M14? Ja u siebie mam aktualnie taką konfigurację jeśli komuś to pomoże: - cylinder chromowany guarder - mosiężna głowica cylindra P&J - mosiężna dysza P&J - łożyskowana prowadnica sprężyny z GB V3 cymy - tłok SHS 15 stalowych zębów - głowica tłoka płaska aluminiowa LCT - łożyska systemy - zębatki SHS - SP 150 guarder - lufa stock - guma systema - silnik neodymowy (z CM.051) - kable niskooporowe Do tego LiPo 11,1V. Reakcja na spust znakomita, rof przyzwoity. Nie wiem ile ma fps... Zasięg na kulasach 0.3g mam porównywalny do mojego AK ~590 fps na 0.4g, ale niestety czuć brak precki. Dysza chociaż bez uszczelki po odpowiednim nasmarowaniu układu jest dość szczelna. Ogólnie jestem zadowolony, ale chciałbym jeszcze poeksperymentować z mocniejszym springiem, chociażby czy da się :icon_razz: PioutrP Nie, nie zrobi bzyt Oo Edited October 17, 2013 by Johnnie Walker Quote Link to post Share on other sites
avalid Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Opłaca się wsadzić GB od GP? I czy w ogóle będzie pasował? Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Przerzucałem do cymki gb od GP i będzie pasował. Możliwe że trzeba będzie inną dyszę dać czy coś ale wchodzi od razu. Quote Link to post Share on other sites
asmodean Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 musze się pochwalić, że właśnie złożyłem na 130 guardera i jest 450 fps :) Quote Link to post Share on other sites
JohnDoe86 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Witam :) Mam zamiar kupić tą M14 i już na początek jakoś lekko ją podkręcić ;) Nie zależy mi na jakimś dużym tuningu, mam zamiar wymienić kable, gumkę hop-up, lufę, sprężynę na m120 i jakoś ją uszczelnić. Problemem jest to iż ja sam tego nie wymienię bo kompletnie się na tym nie znam, także chciałbym zakupić wszystko w jednym sklepie żeby od razy mi to złożyli jak należy. Tak więc czy moglibyście doradzić jakie konkretnie części kupić? Myślałem nad gunfire.pl chyba że doradzicie coś lepszego. I jak to jest z tym uszczelnianiem? Co należy kupić? Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Witam mam prośbę, do użytkowników m14 cymy, byłby ktoś skłonny na zrobienie zdjęcia komory hop up bez osłonki pokazujące wnętrze? Chcemy z kolegą zrobić mblocka do m14 ale nie wiemy, czy da rade byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 musze się pochwalić, że właśnie złożyłem na 130 guardera i jest 450 fps :icon_smile: Słabo. M130 shs - 475-478 fps. Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Może lekki odkop ale mógłbyś podać listę części wymienianych w GB pod tą M130 Seger? Oczywiście o ile jeszcze pamiętasz. :D Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Tłok stok, głowica tłoka też, zebatki shs do v7, dysza shs do m14 (zielona), gumka biały guarder, lufa stock, zmienione kable, m130 shs, prowadnica guarder, cylinder guarder, głowica cylindra ultimate (czerwona), chyba tyle. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Czołem. Może mi ktoś powiedzieć ile trzeba przesunąć otwór w konwersji ris/ras GG żeby pasowała w CYMIE? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 A trzeba coś przesuwać? Cymowa od ponad dwóch lat jest już robiona z takim QC, że nie ma różnic między egzemplarzami i wchodzi od ręki. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Do konwersji jest przykręcony uchwyt, który ma zaskoczyć na lufę zewnętrzną repliki. No i coś mi tu nie bangla. W sumie dopiero teraz się temu przyjrzałem i nawiercenie otworu w innym miejscu nic nie da. Muszę jeszcze popróbować. Byłbym wdzięczny za fote miejsca, na które wskakuje ten "klips". Quote Link to post Share on other sites
endek97 Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 (edited) Jako, że to mój pierwszy post, to witam wszystkich, Endek jestem. Nie oftopując przeczytałem cały ten temat i mimo to mam pytanie. Czy cymka wytrzyma M140 Shs, ludzie kiedyś, tu w temacie pisali, że tak ale to dawno było nie wiem jakie są nowe cymki. I czy taki zestawik tuningowy na początek byłby dobry ( tylko nie piszcie że precka by dała więcej, bo o tym pomyślałem i kupie promyka lub km heada ale to za czasem bo narazie kasy brak) No i tak: http://redberet.pl/p...ktrycznych.html http://redberet.pl/p...ktrycznych.html http://redberet.pl/p...ktrycznych.html http://redberet.pl/p...ktrycznych.html http://redberet.pl/p...ktrycznych.html http://redberet.pl/p...ktrycznych.html Aha no jaka gumka zielona G&G by styknela czy jaka Edited May 4, 2014 by endek97 Quote Link to post Share on other sites
Ragnarro Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Witam , czy łoże z G&G spasuje do cymki? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_208&products_id=1915&name=G&G_-_Kolba_drewniana_do_M14 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 od ręki nie. zamów u stolarza pod wymiar - wyjdzie Cię max 1/4 ceny tego od G&G, a lepiej (łoże od G&G to nie to samo, co łoże w wersji Veteran - jest O WIELE gorzej wykonane, POMALOWANE, a nei bejcowane i ogółem syf straszny). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts