impuls14 Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Co sądzicie o tych Chest Rigg co tam pokazują ? Czy ktoś to już kupił ? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 http://cgi.ebay.com/Warrior-Tactical-MOD-M...oQQcmdZViewItem wygląda znajomo? tylko ściągać się nie opłaca bo koszty wysyłki do Pl większe niż cena kamizelki, aczkolwiek mamy winowajcę :) Quote Link to post Share on other sites
brok Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Nie opłaca się na to nawet patrzeć, a co dopiero ściągać. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Mnie by ten plate carrier interesował. Więc ktoś to już macał, albo ma i nosił ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) Dobrze szukając, znajdziemy podobną kopię IBA, ale w bardziej prawidłowym woodlandzie. Edited January 21, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 A ja byłbym wdzięczny za instrukcję jak się te boki zapina, bo patrząc na te zdjęcia widze tylko jakiś rzep, który do mnie nie przemawia, że nie rozlezie się podczas biegu czy czołgania. Może jakieś pikczersy ?? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) Tak jak obiecałem . Panie i Chamowie :-F . Oto przed wami Plate Carrier Harness WWCH Co dostajemy w zestawie? - samego Plate Carriera - Admin Pouch - potrójną ładownice na magazynki do M4/M16 - ładownice typu Cargo Wrażenia: - Kamizelka Na pierwszy rzut oka kamizelka wygląda dosyc dobrze. Materiał (jak na nylon) jest mocny i wygląda na wytrzymały. Taśmy montażowe wykonane są z materiału podobnego do taśm z REACTORA (by MilTec). Kamizelka jest dośc "giętka". Daje to dużą swobodę ruchów, ale niektórym może to nie przypaśc do gustu. Oczywiście można temu zaradzic wsadzając doń karimate lub inną rzecz, która ma imitowac SAPI :-P Na spodzie kamizelki (z przodu jak i z tyłu) znajdują się otwory do wsadzania "płyt". Ustawianie rozmiaru jest dośc łatwe. Polega na pociągnięciu taśm, przy fastexach, tak jak w innych kamizelkach tego typu lub zawieszeniach do broni. Zakończenia taśm (przynajmniej tych w pasie) są zrobione z gumy typu "gumka z majtek". Jest tu pewien haczyk. Otóż Plate ów zdaje się byc robiony na ludzi niezwykle "dużych". Ja wyglądam niczym Gimli z Władcy Pierścieni, a jednak pod kamizelką mam dośc dużo luzu. Przy chodzeniu trochę śmiesznie to wygląda, ale można przezyc. Widac kamizelka była robiona z myślą o Amerykanach. - Admin Pouch Co mogę powiedziec. Powierzchnia na rzepa jest średniej wielkości. Oczywiście (jak widac zresztą na zdjęciu) name patch, czy inna naszywki typu Calico Jack się zmieszczą, ale rewelacji nie ma. W ładownicy zmieszczą się długopisy, magazynek do broni bocznej, czy strzykawka do kulek. Pod powierzchnią "rzepową" jest kieszeń na mapkę czy dokumenty, ale niestety nie ma rzepa, którym można by ją zamknąc. Niby w środku jest "podgumowanie", ale do G&P się to nie umywa. Trzeba więc uważac aby dokumenty nie wypadły. Ogółem standard. - ładownica na magazynki Standarowa ładownica na magi do M4/M16. Każda kieszeń mieści jeden magazynek. Magi siedzą dośc głęboko więc nie trzeba martwic się, że wypadną. Rzepy przy zapięciach są przyszyte mocno, i mimo mych usilnych starań (czyt. wielokrotnego bezsensownego otwierania i zamykania) są ciągle na miejscu. Zapięcia ładownic można schowac w specjalny pasek wewnątrz ładownic, by miec w ten sposób ładownice otwarte dobre do CQB. Wykonanie w mym mniemaniu bardzo dobre. W porównaniu do ładownic MilTeca, te są zrobione z dosyc grubego nylonu. Nie powinny byc zatem podatne na podarcie. Magi wyciąga się jak i wsadza niezwykle łatwo. Konstrukcja to standard. - ładownica Cargo Tutaj nie trzeba się rozpisywac. Cargo jest jak każdy widzi. Jeśli chodzi o pojemnośc. Zmieszczą się tam drobiazgi typu, telefon, chusta, dodatkowa paczka kulek (2k wejdzie spokojnie), narzędzia typu imbusy itp. Materiał i wykonanie tak jak w ładownicach na magi, czyli dobre. Taśmy na zewnętrznej stronie pozwalają na montaż, np. dodatkowej ładownicy na maga. Podsumowanie Cóż mogę powiedziec. Starałem się byc obiektywny. Po REACTOrze jest to moja druga kamizelka i szczerze powiedziawszy zaskoczyło mnie tak dobre wykonanie. Oczywiście sprzętowi puryści będą się burzyc, że to przecież chińszczyzna i w dodatku nie CORDURA, ale za 130 zeta raczej się nie wybrzydza. Oczywiście moje obserwacje i cała "recka" były przeprowadzane w warunkach domowych, acz imitujących polowe. Nie twierdzę, że jest to "G&P killer", bo nie jest. Ale z czystym sumieniem mogę tego Plate Carriera polecic ludziom, którzy (jak ja) z kasą mają krucho. Edited January 23, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) Dobra recenzja. Jedna wuaga - standardowe ladownice mieszcza 2 magi do M16, wiec te od PCH standarodwymi raczej nie sa. Podoba mi sie patent z chowaniem zapiec i robienie dzieki temu ladownic CQB. Jak jakosc klamer? Rozumiem ze nazywanie ich "fastexami" jest slangowe i raczej do produktow ITW to im daleko ;-)? Edited January 23, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Magi 2 wejdą. Tylko ciężko. Ale wejdą. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Wygląda ładnie, tylko ten kolor jakiś... dziwny Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) Magi 2 wejdą. Tylko ciężko. Ale wejdą. Geez, czemu nigdy chińczycy nie pomyślą, żebyzrobić ładownic na airsoftowe magi, skoro w większości airsoftowcy ten sprzęt kupują? :wink: Arafat z fot wydaje mi się, że to coś między khaki, a cb, co o tym myślisz? Edited January 23, 2008 by shadow333 Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 oglądając paczki stwierdzam, że w różnym świetle wyglądają na OD, raz nawet na CB. były jeszcze gdzieś fotki tego CIrasa w OD i jakbym nie przeczytał, że to OD to byłem święcie przekonany, że CB lub khaki Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Nie sugerujcie się fotkami bo np CIRAS G&P w CB na niektórych wygląda jak TAN w rzeczywistości. Z resztą tak jak Volt-220 mówi - w temacie o CIRASie MFH z specshopu który okazał się tym samym co ten są zdjęcia CIRASa w OD na których wygląda on jak CB w rzeczywistości. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Kolor to OD, zdjęcia komórką robiłem z braku cyfrówki. Co do "fastexów" - wyglądają na mocne. Są dośc twarde, nie tak jak w moim plecaku :-P Na pewno lepsze niż w REACTORze. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) Na MP.net jakiś koleś zamieszczał fotki w tym CIRASie i kolor naprawdę ładny oliwkowy, wyglądający jak fotki z tematu o CIRASie użytkownika Regin. http://img525.imageshack.us/my.php?image=dsc04420uq3.jpg Jeśli ten plate i chest też są takie, to jest... fajnie :) Właśnie, kupił ktoś chest'a? Edited January 23, 2008 by Robson Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) Taki właśnie jest ten Plate Carrier :-F Edited January 23, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
ogooraz Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 A z plecakami miał ktoś do czynienia już? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 To ja moze zweryfikuje informacje podane na niektorych stronach. Material to nie zadne tkaniny nylonowe a zwyczajny poliester. Tasmy sa niezbyt ladne, krzywo i nierowno jezeli idzie o odstepy przeszyte (pionowo co...20mm wiec nie jest za cholere mozliwe stabline zamontowanie kieszeni standardu molle/pals, poziomo jest jeszcze gorzej). Klamry sa plastikowe, rozleca sie lada momente przy mocniejszym uzytkowaniu. Niestety rzepy tez pozostawiaja wiele do zyczenia. Ale jak za taka cene nie mozna spodziewac sie rewelacji Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Jeśli ktoś z posiadaczy light plate carrier'a w CB, bądź CIRASa w CB mógłby zrobić zdjęcia porównujące kolorystykę do G&P lub Condor i wrzucił tutaj to byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Hmmm... To mi się trafił jakiś dobry egzemplarz :-P Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 A ile go już używasz ? Ja twierdzę, że jeśli po miesiącu użytkowania przynajmniej co tygodniowego można uznać, że nie jest źle... Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Ale skoro zombie_snake pisze, że jego plate ma identyczny kolor jak ten CIRAS, to czy to możliwe, że jedno jest z poliestru a drugie z nylonu? Każdy materiał chyba inaczej przyjmuje kolor? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 wszystkie produkty tego WWCH sa z poliestru. To nie jest nylon. Obok nylonowych (Cordurowych) rzeczy to one w jednym ze sklepow przez chwile pewnie lezaly, ale nic wiecej. Powtarzam, to nie byc nylon! Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Ale jak za taka cene nie mozna spodziewac sie rewelacji Ależ można. Plecak Grot PP25, Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 ale mówimy o Kamizelkach... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts